Grupul lui Tăriceanu: Cetăţeanul Johannis nu este PNL

Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale a dat publicităţii, sâmbătă, un comunicat de presă, în care îl acuză pe preşedintele PNL, Klaus Johannis, că se foloseşte de procedee nedemocratice în conducerea partidului.
Filip Stan
14 iun. 2014, 12:59
Grupul lui Tăriceanu: Cetăţeanul Johannis nu este PNL

„Prezenţa din ce în ce mai frecventă a domnului Johannis la emisiuni televizate ne oferă, în ultimul timp, posibilitatea să-l cunoaştem mai bine şi să înţelegem cine este acela care pretinde că doreşte să continue opera Brătienilor. Din păcate, o serie de afirmaţii făcute de domnia sa la emisiunea ‘Jocuri de putere’ ne conduce, mai degrabă, către concluzii dezamăgitoare, el dovedindu-se un admirator al practicilor lui Băsescu, în slujba căruia acţionează, conştient sau nu”, se arată în comunicat.

Dizidenţii liberali îi impută lui Johannis un dublu standar în ceea ce priveşte evaluarea celor care vor să revină în partid. Astfel, dacă lui Tăriceanu i s-a blocat reînscrierea în PNL, Johannis nu are nimic împotrivă ca Teodor Meleşcanu, exclus după ce a acceptat şefia SIE din partea lui Traian Băsescu, să revină în rândurile liberalilor după ce îi va expira mandatul din fruntea Serviciului.

Liberalii grupaţi în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu au temeri în ceea ce priveşte modul în care conducerea actuală va organiza Congresul PNL. „Preşedintele interimar al PNL a mai ales din arsenalul lui Băsescu şi mimarea democraţiei în partid. ‘Cei care împărtăşesc poziţia lui Tăriceanu pot participa la Congres, dacă îi delegă cineva’ Dacă nu, nu, ceea ce, anticipăm noi, va conduce la o unanimitate fără cusur, pentru că delegaţii vor fi aleşi pe sprânceană. Când vine vorba despre fuziunea cu PDL, domnul Iohannis rămâne acelaşi ‘democrat’ de faţadă: ‘PNL e un partid în care se respectă democraţia. Dacă s-a votat, s-a terminat discuţia’. Principial e corect ce spune domnia sa, numai că a omis premeditat esenţialul: cine a votat? Răspundem noi. Au votat toţi demisionarii din conducerea partidului, care nu aveau nici legitimitatea, nici autoritatea şi niciun dreptul să o facă”, susţin partizanii lui Tăriceanu.

Aceştia se declară nemulţumiţi şi de modul în care a Johannis vede constituirea Grupului de Iniţiativă. „Nu ne-am adunat la ‘un cocktail’ . Noi vrem să oprim transferarea PNL sub comanda lui Băsescu şi a acoliţilor săi, vrem să salvgardăm mişcarea liberală din România şi să păstrăm reputaţia sa europeană. Lejeritatea cu care trataţi şi vindeţi viitorul PNL, domnule Iohannis, este explicabilă. Nu aveţi nicio contribuţie în ceea ce reprezintă PNL pentru Istoria României şi pentru opinia publică. Şi, acţionând conform modelului dumneavoastră politic, Traian Băsescu, nu vă preocupă deloc mandatul pe care ni l-a încredinţat electoratul în 2012”, răspuns dizidenţii din PNL.

Johannis este acuzat de ipocrizie şi fariseism atunci când îi consideră pe cei din Grup drept oameni care au primit mult de la partid şi acum îl atacă. „Noi şi înaintaşii liberali am purtat bătălii politice grele pentru PNL şi pentru prestigiul său, în timp ce dumneavoastră, domnule Johannis, vă insinuaţi la conducere cu dispensă de vechime şi aveţi îndrăzneala să ne daţi lecţii. Nici nu aţi fost ales preşedinte şi vă credeţi deja ‘partidul’, când spuneţi că noi am ieşit ‘împotriva partidului’ „, se arată în comunicat.

„Vă aducem la cunoştinţă, că cetăţeanul Johannis nu este partidul. Poate nu aţi înţeles, poate aţi înţeles, dar vă prefaceţi că nu aţi înţeles. Noi nu vom ieşi niciodată împotriva PNL. Noi vrem să oprim direcţia catastrofală spre care îndreptaţi PNL şi ne manifestăm această opţiune într-un cadru etic, legal şi democratic. Nu suntem ‘un grup adunat, alimentat şi dus în faţă de PSD’, aşa cum spuneţi, ci un grup de liberali cu vechi state în partid. Poate că în gândirea dumneavoastră, care nu s-a acomodat cu valorile liberale, şi Graham Watson, şi Guy Verhofstadt sunt adunaţi tot de PSD”, conchid „rebelii” din PNL.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Orașul din România care a pregătit deja cea mai frumoasă piață de Crăciun. Vrea să atragă turiști din țară și din toată lumea, are un concept unic, iar intrarea va fi liberă
Capital.ro
Doliu şi durere în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul DANIEL...
Playtech.ro
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a urmat a...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
O nouă formă de hoție îi vizează pe turiștii români într-un oraș european aflat la mare căutare. „Nu vă lăsați, fotografiați tot”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Blinkist, aplicația cu care poți citi într-o săptămână ceea ce nu ai avut timp să citești într-un an
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii
Cancan.ro
Singura stațiune exotică din România. Seamănă izbitor cu Maldive sau Bora Bora
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
O celebră bancă a fost închisă. Toate conturile au fost blocate. Cum se vor returna banii
StirileBZI
Această băutură te lasă fără permisul de conducere! Provoacă un rezultat fals pozitiv la DrugTest
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Kelemen Hunor despre viitoarea guvernare: „Unul dintre PSD sau PNL trebuie să fie în opoziție”
MediaFlux
Dobrogea a fost ȚINTA unui ATAC AERIAN! Au intervenit avioanele de luptă!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Depresia nu mai este boala secolului. Care e afecțiunea ce lovește tot mai puternic