Grupul Teamnet se extinde pe 12 noi pieţe, alături de Banca Mondială şi Banca pentru Comerţ a Mării Negre

Grupul Teamnet mizeaza pe spijinul a doi noi actionari - IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre pentru extinderea in 12 noi piete si listarea pe bursa in urmatorii 5-7 ani.
Filip Stan
26 iun. 2014, 14:15
Grupul Teamnet se extinde pe 12 noi pieţe, alături de Banca Mondială şi Banca pentru Comerţ a Mării Negre

IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre au devenit incepand din luna iunie a acestui an actionari minoritari ai Teamnet, in urma unei investitii de cate 5 milioane euro in capital propriu si cate 7,5 milioane euro in imprumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori. Grupul Teamnet, ale carui afaceri au crescut cu 35% pana la 71 milioane de euro in 2013, a anuntat joi ca isi va deschide filiala si in Croatia, pe langa Belgia, Turcia, Republica Moldova si Serbia, ca tinteste extinderea in 12 noi piete pana in 2018 si listarea pe bursa in 5-7 ani.

In urma investitiei, cei doi noi investitori vor detine pana la sfarsitul acestui an cate 8,33% din actiunile Teamnet International, companie care controleaza alte companii membre ale grupului Teamnet.

80% din veniturile totale ale grupului Teamnet sunt generate din proiecte IT in sectorul public, planurile fiind ca in urmatorii 5 ani, acest procent sa scada la 70%, potrivit lui Bogdan Padiu, seful grupului Teamnet.

„Rezultatele financiare ne confirma potentialul de crestere atat in Romania, cat si la nivel regional, de aceea planurile noastre strategice pentru urmatorii patru ani se vor concentra pe extinderea pe piete internationale importante, in care putem dezvolta proiecte de anvergura in domeniile noastre de business: inginerie, cloud, externalizarea proceselor de business si vehiculele aeriene fara pilot. Impreuna cu IFC si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, in calitate de parteneri, ne propunem sa dezvoltam potentialul de crestere din Romania si din intreaga regiune”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Acesta a precizat ca in urma atragerii noilor actionari, pachetul sau de actiuni va scadea la peste 50% din Teamnet International.

„Am fost fondator al Teamnet, iar in momentul in care Sebastian Ghita (in prezent deputat PSD) s-a retras am preluat de la el 49,9% din Teamnet International. Anterior acestor investitii facute de noii actionari detineam direct 15,81% din Teamnet International si indirect inca 49,91% prin Fintech Investment LTD, pe care o detin integral”, a explicat Bogdan Padiu.

Reprezentantii Teamnet au precizat pentru HotNews.ro ca „prin intrarea noilor actionari, detinerea totala actuala a lui Bogdan Padiu direct si indirect in Teamnet International SA este de 51.69%”.

Teamnet a anuntat ca va investi in deschiderea unui nou birou international, adaugand Croatia pe lista celor 4 tari in care activeaza prin filiale regionale, precum Belgia, Turcia, Republica Moldova si Serbia. Compania dezvolta proiecte si in alte 10 tari din regiune, iar in urmatorii patru ani planuieste sa aiba o acoperire geografica a regiunii europene Centrale si de Est, dar si a Orientului Mijlociu si Africii de Nord. Ca parte a acestei strategii, Teamnet va deschide birouri regionale in 12 piete noi precum Polonia, Italia si Bulgaria, o proportie de 40% din venituri urmand sa fie generate de activitati din afara Romaniei, pana in 2018.

Bogdan Padiu a spus ca pentru extindere este alocat un buget de 10 milioane de euro , din care 5 milioane de euro pentru achizitia altor jucatori mai mici, iar 5 milioane de euro pentru investitii de tip greenfield, cum este si cea din Croatia.

„Romania este o tara cu potential foarte mare si oportunitati remarcabile pentru inovatie. Tehnologia are puterea de a schimba si sustine dezvoltarea unei economii, de aceea consideram aceasta industrie una importanta si o sustinem in intreaga lume. Teamnet are o echipa puternica si o oferta de produse bine plasata pentru crestere, iar dezvoltarea sa va permite consolidarea industriei de IT&C din regiune”, a declarat Ana Maria Mihaescu, Sef de Misiune IFC in Romania.

In total, Teamnet a ajuns la finantari de 25 milioane euro, prin care va sustine etapele strategice si planurile de extindere din Romania si din regiune.

„BSTDB are un puternic portofoliu de investitii in Romania, axat pe agricultura, energie, IMM-uri, dar si sectorul de microfinantare. Banca urmareste sa-si extinda orizonturile operationale prin adaugarea sectorului IT&C pe lista prioritatilor de investitii in Romania. Suntem increzatori ca parteneriatul nostru cu Teamnet va asigura noi oportunitati de afaceri mutual benefice atat in Romania, cat si in regiunea Marii Negre”, a declarat Mustafa Boran, vicepresedintele BSTDB.

UPDATE Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a precizat pentru HotNews.ro ca „in negocierile cu IFC si Black Sea Trade and Development Bank a asigurat serviciile de asistenta juridica pentru societatea Teamnet, cu o echipa coordonata de Catalin Baiculescu”.

In cadrul conferintei de joi, reprezentantii Ymens, compania de cloud din cadrul grupului Teamnet, au anuntat asocierea cu NEC Europe intr-un parteneriat strategic care va presupune dezvoltarea impreuna de solutii de tip cloud dedicate sectorului public din Romania.

Potrivit lui Bogdan Padiu, NEC este cel mai mare jucator IT din Japonia cu afaceri anuale de 30 miliarde de dolari.

Ca parte a strategiei Teamnet pe termen lung, un pas important va fi IPO (oferta publica initiala), care va stimula planurile de extindere si inovatie continua ale companiei.

„O pregatire pentru listarea la bursa dureaza circa 2 ani si probabil se va intampla in urmatorii 5-7 ani, in functie de conditiile de piata. Probabil vom face o listare dubla”, a mai spus Padiu.

Teamnet s-a relocat recent intr-un nou sediu, cladirea de birouri Green Gate, in care lucreaza peste 600 de angajati, in timp ce mai putin de 10% din forta de munca Teamnet ramane in alte birouri locale si internationale. Teamnet isi propune sa-si extinda echipa si sa ajunga la 750 de angajati pana la finele acestui an.

Grupul Teamnet este compus din mai multe companii, detinute intr-o proportie mai mare de 50% de catre Teamnet International SA. Ca si companii active avem Teamnet International SA (intagratorul), Daedalus Teamnet Medical, Teamnet Engineering si Ymens (compania de cloud). In realizarea sistemelor pe care le facem avem si alte companii – Teamnet Solutions, Teamnet Project management, Teamnet Operations – toate detinute de Teamnet International.

Investitia celor doi noi actionari s-a realizat in compania mama, Teamnet International – unde cei doi actionari vor detine cate 8,33%.

Datele de la Ministerul de Finante arata ca firma Teamnet International a avut afaceri de 285,2 milioane de lei (64,5 milioane de euro) si un profit net de 18,3 milioane de lei. Compania avea un numar mediu de salariati de 171 de angajati in 2013.

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cinci zodii încep luna mai în forță. Noroc cu carul în următoarele 20 de zile. Fecioarele, cele mai avantajate
Capital.ro
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Noua decizie a intrat deja în vigoare. Ce se întâmplă cu cărțile de identitate
Playtech.ro
Cât e ajutorul social în Spania în 2025. Ce condiții trebuie să îndeplinească un român pentru a-l primi
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
„Acea națiune va fi zdrobită foarte curând”. Trump spune că încearcă să salveze Ucraina
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Trucuri simple și eficiente. De ce să punem telefonul într-un pahar de sticlă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
BREAKING | Vești proaste de la spital despre Mihai Leu. Sportivul român a fost indus în comă pentru a nu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
ANAF a dat ordin. Românii sunt obligați în mai 2025. Termen limită obligatoriu - vineri, 9 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Restaurant mistuit de flăcări. Cel puțin 22 de oameni au murit
Pană de curent în România. Autorităzile au făcut acum anunțul: zonele afectate
MediaFlux
ANAF are o nouă țintă. Informații pentru românii care merg la medic
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri