„Există o scrisoare din partea Comisiei de regulament privind grupurile parlamentare PDL şi PNL. S-a luat decizia să se încadreze în cheltuielile legale şi cred că, până în februarie, o să meargă separat cu două grupuri. Dar, a specificat preşedintele Camerei, să se încadreze în cheltuieli ca şi când ar fi un singur partid, conform deciziei Tribunalului. În momentul acesta, pot să meargă pe două grupuri, iar de la 1 februarie, când îşi termină subvenţia, să se aşeze un singur grup şi un singur reprezentant al grupului„, a precizat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.
Deputaţii liberali şi cei democrat-liberali vor ajunge să activeze în acelaşi grup parlamentar ca urmare a definitivării legale a fuziunii dintre PNL şi PDL.
Noua formaţiune rezultată în urma fuziunii PNL-PDL, Partidul Naţional Liberal, va fi înregistrată în registrul special şi se dispune radierea din acest registru a celor două partide care au fuzionat, PNL şi PDL. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la comunicare.
Reprezentanţii PDL şi PNL au aprobat pe 26 iulie, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire şi statutul noului partid iar pe 5 august au depus documentele la Tribunalul Bucureşti.
Protocolul prevede că numele noului partid va fi Partidul Naţional Liberal, cu denumirea prescurtată PNL, alegerile interne urmând să se desfăşoare pe baza statutului noii formaţiuni începând cu 1 ianuarie 2017.
Semnul permanent al partidului este o săgeată într-un cerc format din 12 stele, sub care se află prescurtarea PNL, ansamblul fiind încadrat într-un pătrat cu colţuri rotunjite, acesta fiind şi semnul electoral al noului partid.