Organizatia GSK se indreapta catre a opri plata profesionistilor din domeniul sanatatii pentru a vorbi despre produsele noastre sau ariile terapeutice in care activeaza, se arată într-un comunicat al companiei. De asemenea, GSK nu va mai acorda suport financiar profesionistilor din domeniul sanatatii pentru a participa la conferinte si congrese medicale. Iin locul acestor activitati, vor fi finantate finanta, in mod reactiv, educatia medicala pentru profesionistii din domeniul sanatatii prin burse educationale independente.
GSK joaca un rol important in sustinerea educatiei pentru profesionistii din domeniul sanatatii si pentru a livra informatii de calitate despre medicamentele sale, cu scopul de a-i sustine pe medici sa ia cele mai bune decizii legate de tratamente pentru pacientii lor, informatii legate de oferirea de cele mai noi detalii din studii clinice catre comunitatea medicala, dar si de noi informatii privind schimbarile prospectelor sau informatii legate de siguranta produselor.
In acest sens, compania va acorda o mai mare atentie si investitii catre dezvoltarea competentelor interne din aria medicala si stiintifica, catre dezvoltarea competentelor pentru canalele alternative de comunicare si catre sustinerea in mod corect, echilibrat si obiectiv a educatiei medicale pentru profesionistii din domeniul sanatatii.
Compania intentioneaza sa lucreze pe detaliile practice ale acestor schimbari cu profesionistii din domeniul sanatatii, cu organizatiile medicale si cu asociatiile de pacienti, pentru a defini modul in care acestea vor fi implementate in mod efectiv si in linie cu regulile si legile locale. Acest proces de consultare va debuta la inceputul lui 2014, cu scopul de a fi aplicat in intreaga organizatie GSK, in toata lumea, pâna la inceputul anului 2016. In România, GSK va incepe acest proces in 2014.
In comunicatul GSK se arată ca serviciile profesionistilor din domeniul sanatatii in studiile clinice sponsorizate de companie vor fi remunerate „adecvat”. „Aceste activitati sunt esentiale pentru ca noi sa putem obtine informatii relevante in ariile terapeutice in care activam, pentru identificarea simptomelor si a diagnosticelor, modul in care folosim datele obtinute din studiile clinice, in determinarea dozajului si administrarii produselor noastre, precum si informatii despre cum trebuie sa comunicam in mod eficient beneficiile si riscurile medicamentelor noastre, in asa fel incât sa raspundem nevoilor pacientilor”, se precizează în comunicat.
GSK menţioneaza ca va continua investitiile in programe adresate comunitatilor „pentru a imbunatati infrastructura medicala, cu precadere in tarile mai putin dezvoltate”.