Gulia contine o cantitate semnificativa de vitamine, in special vitamine din complexul B precum niacina, vitamina B6 (piridoxina), tiamina (B1), acid pantotenic (vitamina B5). Aceste vitamine sunt esentiale pentru o buna functionare si activitate a sistemului nervos si circulator. Gulia este insa bogata si in minerale. Regasim in compozitia ei si minerale precum cupru, calciu, potasiu, mangan, fier si fosfor, potrivit Garbo.ro.
Citeşte şi Banalele PRUNE sunt comoară pentru organism
Potasiul continut de gulie este intr-o cantitate semnificativa si, alaturi de enzime, ajuta la o buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a creierului. Enzimele sunt cele care confera energie corpului, in timp ce potasiul ajuta la sinteza proteinelor si stimuleaza metabolismul glucidelor. Potasiul continut de gulie este bun si pentru inima, reducand riscul aparitiei bolilor cardiace.
Zece utilizări ale lămâii în gospodărie
Gulia ajută şi la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge şi, de aceea, este recomandtă şi persoanelor care suferă de diabet sau hipoglicemie.
ATENŢIE! Dacă suferiţi de probleme de tiroidă evitaţi să cosumaţi gulie în cantităţi mari deoarece conţinut de goitrogen poate determina umflarea glandei tiroidei.
Citeşte şi Beneficii miraculoase ale ghimbirului