Datorită efectelor calmante asupra sistemului nervos și muscular a fost folosită în medicina populară pentru tratarea rabiei, de unde și numele de „buruiana câinelui-turbat”. Potrivit studiilor, substanțele bioactive din gura-lupului neutralizează și chiar elimină radicalii liberi toxici care pot cauza anxietate,
depresie sau Alzheimer.
Recomandată în hipertensiune arterială
Planta este recomandată în oboseală cronică, stres, siindromul premenstrual, afecțiuni respiratorii, alergii, infecții și hipertensiune arterială. De asemenea, rădăcina de gura-lupului are efecte cardio-protectoare și previne infarctul miocardic acut. Pentru efectul său antiinflamator gura-lupului este recomandată în tratamentul infecțiilor de la nivelul tractului digestiv.
Calmează stările de nervozitate
Planta poate fi utilizată cu succes și pentru calmarea stărilor de nervozitate și în cazul afecțiunilor tractului urinar și gastro-intestinal. Potrivit cercetătorilor japonezi, gura-lupului are și proprietăți antitumorale. Poate fi folosită sub formă de ceai, tinctură, ulei, capsule sau extract crud de rădăcină. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană de apă clocotită care se lasă la infuzat 5-10 minute. Se consumă de 2 ori pe zi.
Atenție!
Femeile gravide ar trebui să evite această plantă, deoarece capacitatea sa de a provoca contracţii uterine poate duce la avort spontan.
Află cum să previi un infarct AICI