Guseth: În pofida acestei umilinţe, îmi propun să fac management pentru Ministerul Justiţiei

Cristina Guseth, ministrul propus al Justiţiei, a primit avizul favorabil din partea Comisiilor juridice reunite ale celor doua Camere, în ciuda unor momente pe alocuri umilitoare în timpul audierilor, când ministrul propus a admis că s-a "blocat".
Romania TV
16 nov. 2015, 20:26
Guseth: În pofida acestei umilinţe, îmi propun să fac management pentru Ministerul Justiţiei

Audierile au durat două ore şi au avut parte inclusiv de un moment în care senatorul Şerban Nicolae i-a spus acesteia că „are şansa” să se retragă. La final, Guseth a catalogat audierile drept „o experienţă dură”.

Citeşte şi: Ministrul propus al Justiţiei, Cristina Guseth: Problema că NU SUNT ABSOLVENTĂ de DREPT poate fi DEPĂŞITĂ

Intrebata cum se va descurca atunci cand va trebui sa sustina proiecte si ordonante in Parlament, nu va veni ea sa le sustina si va avea „cu experti”.

„A fost o situație în care eu am simțit o energie negativă împotriva mea și, în pofida acestui lucru și a unui experiențe extrem de dificile, va trebui să colaborez și să mă supun puterii legislative în statul român”, a afirmat Guseth despre momentul tensionat din timpul audierii pe tema imunității.

Referitor la solicitarea unui parlamentar de a renunța la nominalizare și dacă a fost vreun moment în care a luat în calcul să depună mandatul, Cristina Guseth a confirmat că s-a gândit la acest lucru.

„Da, în acele momente treci prin toate etapele. Te gândești la tine, la ce simți, dar te gândești și la impactul pe care poate o să-l aibă ceea ce o să faci în viitor și atunci a trebuit să iau decizia destul de repede. (…) Nu sunt pregătită. Dar o să mă pregătesc. Pentru mine o să fie mult mai greu. Nu sunt pregătită în sensul faptului că nu am educație juridică. Tocmai de asta, eu cred că acolo pot reprezenta justițiabilul. Și ei trebuie să înțeleagă ceea ce este în legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregătire juridică. Legea se aplică oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni și voi face un efort suplimentar ca să înțeleg și să iau decizia bună”, a explicat directorul Freedom House.

Ea a recunoscut că s-a blocat la întrebările legate de imunitate și că s-a simțit ca la examen.

„Acolo m-am blocat. (…) Deci, eu acolo m-am blocat și am uitat de imunitate, despre care tot vorbim, pe care o au în caz de percheziție, de arest preventiv parlamentarii”, a menționat Guseth.

„Din prima secunda am fost de buna-credinta si am spus ca nu sunt jurist. Ceea ce imi propun este sa fac management pentru acest minister. M-am emotionat si am ratat un raspuns pe care in mod normal l-as fi stiut. In pofida acestei umilinte, raman sa duc Romania in structurile euroatlantice”, a precizat ulterior Cristina Guseth.

Întrebată dacă i-a fost greu să le spună în față parlamentarilor că ei sunt vizați atunci când se vorbește de imunitate, ministrul propus al Justiției a precizat: „Nu poți să le spui în față pentru că, totuși, cu oamenii aceștia trebuie să colaborezi și atunci, da, mi-a fost greu să le spun lucrul acesta. (…) După o astfel de experiență, am să fac tot ce ține de mine ca drumul României să continue. Deci, pentru mine a fost o experiență foarte dură și grea și, da, voi face ceea ce este în interesul cetățenilor din România”.

Ea a adăugat că, atunci când va avea proiecte de legi, va veni în Parlament cu experți.

„Departe de mine gândul ca eu să vin să susțin, câtă vreme eu nu am pregătirea juridică să fac lucrul acesta. (…) La MJ voi face proiecte care să ducă la consolidarea reformei din sistemul judiciar, care îl deranjează atât de mult pe domnul Nicolicea. (…) Am experiență. Dovadă e ceea ce am făcut și am lucrat cu instituții din sistemul judiciar și am avut rezultate. Deci, experiență de a face proiecte și de a obține rezultate am. Experiență managerială am. Nu sunt jurist”, a subliniat aceasta.

În legătură cu menționarea „străzii” în intervențiile sale și dacă aceasta este mulțumită de prestația unui ministru al Justiției la audierea din comisiile de specialitate, Guseth a susținut că strada vrea ca lupta anticorupție să continue.

„E greu să spun ce va spune „strada”, dar cred că „strada” vrea ca ceea ce s-a întâmplat în România în ceea ce privește lupta anticorupție să continue și „strada” a înțeles că de acolo se trage, de la corupție”, a menționat Guseth.

Spynews
„Nu am avut timp să fim iubit și iubită”. Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr. face lumină după despărțirea de fiul manelistului. Au fost împreună 9 luni și plănuiau să facă nunta anul viitor
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Monumentul din România dedicat dacilor. E la marginea unui drum important, mulți au trecut pe lângă el fără să știe ce simbolizează
Capital.ro
Ordinul UE care intră în vigoare în toate statele. România e obligată. Se aplică din 1 ianuarie
Playtech.ro
Angela Gheorghiu, UMILITĂ și HUIDUITĂ la un concert. Ce a pățit faimoasa soprană
DailyBusiness
Bani mai mulţi pentru români! Când intră pe card prima
Adevarul
Putin vrea să vină în Turcia însoțit de propriile sale avioane de luptă. Erdogan l-a refuzat
Spynews
Mai există șanse de împăcare între Yamato Zaharia și Ema Karter?! Luptătorul, dispus să accepte că ea este actriță în filmele pentru adulți
Spynews
Modul brutal în care au fost ucise Denisa și Delia, în Constanța. Ce s-a descoperit după necropsie. Cum ar fi acționat ”Șacalul”
Evz.ro
Pensiile recalculate greșit. Se mai dau banii? Anunțul oficial
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaj i-a transmis soacra Anei Maria Vasiliu nurorii sale, chiar înainte să fie găsită fără suflare. Ți se face pielea de găină! 😲
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Ce arată necropsiile în cazul tinerelor ucise de „Șacalul”. Denisa și Delia au avut parte de o moarte cumplită
Capital.ro
Simona Halep, în culmea fericirii. Imaginea postată de sportivă: ,,Împlinită ești”(FOTO)
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
România avansează în atragerea fondurilor europene: Proiecte suplimentare de finanțare aprobate
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...