Potrivit rezultatelor unui nou studiu, oamenii care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică au declarat că şi-au redus senzaţia de foame şi că au consumat mai puţine alimente în timpul zilei, scrie descopera.ro.
„Acest lucru sugerează că migdalele ar putea fi o alegere bună pentru gustări, mai ales în cazul indivizilor care sunt îngrijoraţi de greutatea lor. În ciuda faptului că şi-au adăugat 250 de calorii în dietă, nu s-a observat nicio schimbare în aportul lor energetic total„, a declarat Richard Mattes, profesor de nutriţie de la Universitatea Purdue.
În plus, după o lună de la începerea studiului s-a observat că participanţii nu luaseră în greutate.
„Proteinele, compoziţia de grăsimi nesaturate, fibrele”, toate joacă un rol, susţine Mattes. În plus, migdalele sunt sărace în carbohidraţi, care tind să ne stimuleze apetitul.
Un alt factor important este mestecatul. Studiile au indicat că dacă nu mestecăm bine migdalele, o parte dintre calorii trec direct prin noi, nedigerate.
CITEŞTE ŞI DIETA cu SUPĂ DE PUI. Cum să slăbeşti rapid în orice sezon
Mai mult, cercetări anterioare au demonstrat că migdalele ajută la creşterea senzaţiei de saţietate, atât în cazul oamenilor care au o greutate normală, cât şi în rândul celor predispuşi la îngrăşare.
Acum, Mattes spune că noua observaţie este aceea că „migdalele sunt chiar mai bune în controlul apetitului atunci când sunt consumate ca gustare”. Echipa sa de specialişti a observat că atunci când migdalele erau consumate ca gustare ele reduceau mai mult apariţia senzaţiei de foame, comparativ cu situaţiile în care ele făceau parte din masa propriu-zisă.