Prin hotărârea adoptată, „se asigură, pentru anul 2015, finanțarea necesară funcționării institutului în condiții normale, cu posibilitatea trecerii în perioada următoare la producerea de vaccinuri și seruri (10 milioane euro)”.
Institutul Cantacuzino funcționează ca instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, și desfășoară activități de interes strategic în domeniul asigurării protecției stării de sănătate a populației.
„Institutul desfășoară activități de cercetare-dezvoltare în domeniile: infecții bacteriene, virale și parazitare și a vectorilor implicați în transmiterea acestora, microbiologie de sănătate publică, biologie celulară și moleculară, imunologie, biotehnologie și genetică microbiană. De asemenea, desfășoară activități conexe cercetării și dezvoltării, în domeniul propriu de activitate. Finanțarea Institutului Cantacuzino se asigură din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Numărul maxim de posturi aprobat pentru Institut este de 430”, mai anunță Executivul.
Citeşte şi Primele doze de vaccin antigripal produse la Cantacuzino vor fi gata în 2016 VIDEO