Guvernul ar putea acorda biletele de tratament balnear pentru pensionari în valoare de 319 milioane de lei UPDATE

Guvernul ar putea aproba, joi după-amiază, în şedinţă, o Hotărâre privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru anul 2017 pentru pensionari, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, în valoare totală de 319 milioane de lei.
Filip Stan
02 mart. 2017, 09:56
Guvernul ar putea acorda biletele de tratament balnear pentru pensionari în valoare de 319 milioane de lei UPDATE

Update. Bugetul propus în acest an pentru biletele de tratament balnear acordate pensionarilor este în creștere cu aproape 10% față de anul trecut, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale Adrian Dobre, la începutul ședinței de Guvern.

El a prezentat la solicitarea premierului Sorin Grindeanu proiectul de hotărâre de Guvern privind acordarea către pensionari a biletelor de tratament balnear în anul 2017.

„Actuala propunere de hotărâre de Guvern reglementează regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear în anul 2017, acordate prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice, precum și modul de acordare, distribuire și de decontare a acestora. Bugetul pentru acest an, față de anul trecut, a crescut cu aproximativ 10% și prin asta încercăm să ne manifestăm implicarea și grija față de cei care au realmente nevoie în pregătirea sănătății lor de aceste tratamente balneare”, a declarat Adrian Dobre.

Potrivit proiectului de hotărâre, vor fi asigurate maximum 56.394 de locuri la tratament balnear repartizate pe 18 serii, în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii  Publice, iar diferenţa de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie. Numărul de locuri de tratament balnear care se va contracta cu alte unităţi de profil se va stabili în urma diminuării valorii aprobate în buget cu valoarea corespunzătoare celor 59.527 locuri aparţinând Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (T.B.R.C.M.), rezultatul raportului dintre suma rămasă şi preţul/bilet reprezentând numărul acestor locuri.

Pentru anul 2017 tariful maxim acceptat este de 1.388 lei pe bilet la categoria două stele şi 1.452 la trei şi patru stele. Durata unei serii este de 16 zile, iar preţul biletului de tratament balnear va cuprinde tariful pentru 12 zile de tratament.

Valoarea totală a programului, cuprinsă în bugetul de stat pe 2017, este de 319 milioane lei, arată News.ro.

Ministerul Muncii a lansat în 20 februarie în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Devine obligatoriu peste tot în România. A venit ordinul direct de la Guvern
Playtech.ro
Zodiile care vor avea succes pe toate planurile în următorii 10 ani. Se vor lăfăi în lux
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Românii care trebuie să-și verifice cardurile. Se dau banii de la stat
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
INSP avertizează asupra pericolului virusului West Nile transmis prin înțepătura de țânțar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!