Guvernul Ciolacu susține sportul românesc prin investiții masive de 1 miliard de euro și noi propune combaterea flagelului drogurilor prin practicarea organizată a sportului de către copii și tineri  

Datele oficiale arată că în perioada 2022-2024 Compania Națională de Investiții (CNI SA) a finalizat un număr de 210 săli de sport cu o valoare totală de 1.800.990.148 lei, 49 de complexuri sportive a căror valoare se ridică la 454.490.821 lei precum și 16 bazine de înot cu o valoare de 244.259.857 lei.
Filip Stan
09 aug. 2024, 19:21
Guvernul Ciolacu susține sportul românesc prin investiții masive de 1 miliard de euro și noi propune combaterea flagelului drogurilor prin practicarea organizată a sportului de către copii și tineri  

Guvernul Ciolacu vine cu noi măsuri pentru continuarea alocării de fonduri în vederea dezvoltării infrastructurii sportive, ca parte din angajamentul Executivului de creștere a interesului populației pentru a face sport. Mai mult, Guvernul Ciolacu propune modificări legislative care vizează susținerea activității sportive la nivel de copii și juniori, cu efect nu doar în lărgirea bazei de selecție, ci și în ansamblul strategiei de combatere a consumului de droguri.

”Profit de acest prilej să le mulţumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele 8 medalii de până acum câştigate la Paris! Sperăm cu toţii să mai vină încă una! Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte că le asigură sportivilor o infrastructură modernă şi condiţii optime pentru performanţă. Am aprobat toate actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic!”, a anunţat Premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de joi.

Guvernul Ciolacu alocă 446 de milioane de euro pentru tinerii antreprenori prin StartUp Nation 2024: măsura nouă care susține major firmele românești

Un miliard de euro este suma alocată de Executivul Ciolacu pentru a continua programul de dezvoltare al infrastructurii, concretizat deja, în ultimii doi ani, cu peste 250 de săli de sport, baze sportive și bazine de înot în toate zonele țării.

”În ultimii doi ani, statul a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive și 16 bazine de înot. Iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care am alocat 1 miliard de euro”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Datele oficiale arată că în perioada 2022-2024 Compania Națională de Investiții (CNI SA) a finalizat un număr de 210 săli de sport cu o valoare totală de 1.800.990.148 lei, 49 de complexuri sportive a căror valoare se ridică la 454.490.821 lei precum și 16 bazine de înot cu o valoare de 244.259.857 lei. De asemenea, în prezent, la nivelul CNI SA se află în derulare un număr de 386 de obiective de investiții în infrastructura sportivă a căror valoare totală se ridică la 4.746.730.497 lei.

Ciolacu: „Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte, să asigure sportivilor o infrastructură modernă și condiții optime pentru performanță”

Guvernul Ciolacu urmărește să finalizeze alte 380 de obiective sportive la nivel național, în următorii ani, cu o valoare totală de 1 miliard de euro. Printre acestea se numără cel mai iubit sport în România, fotbalul, dar și natația.

Cu rezultate notabile la EURO 2024, dar și cu trei prezențe consecutive la întrecerile continentale U21, fotbalul și el beneficiar al strategiei Guvernului condus de Marcel Ciolacu în ceea ce privește infrastructura. În acest moment sunt în plan 7 arene moderne, cu diverse termene de construcție. Ele se adaugă altor 11 construite din 2011, dintre care 4 sunt în București. Finanțarea totală depășește 1,2 miliarde de euro, din care 615 de milioane au costat cele deja date în folosință, în timp ce noile proiecte au o valoare estimată de 620 de milioane de euro.

Marcel Ciolacu: Îi recomand domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte şi mai puţin pe reţelele sociale

Guvernul a aprobat deja proiectul noului stadion Dinamo, care va costa 172 de milioane de euro, și va reprezenta cea mai mare investiție de acest fel de la Arena Națională, inaugurată în urmă cu mai bine de un deceniu. De asemenea, arenele de la Oradea, Constanța și Pitești vor costa circa 100 de milioane de euro fiecare, stadionul de la Timișoara ajunge la 122 de milioane de euro, iar la Hunedoara sau Târgoviște prețul este de circa 65 de milioane de euro.

Rezultatele excelente ale sportivilor români au crescut interesul național pentru natație. Guvernul Ciolacu răspunde acestui fenomen prin aprobarea investiției pentru bazele din Izvorani și a complexului Lia Manoliu.

“Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte, să asigure sportivilor o infrastructură modernă și condiții optime pentru performanță. Am aprobat toate actele investiției în baza COSR din Izvorani și reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic!

La inițiativa PSD, Legea educației fizice și sportului va fi modificată pentru ca tinerii să se îndrepte spre sport și să stea departe de flagelul drogurilor

Măsurile inițiate de PSD nu se rezumă doar la infrastructura sportivă. Guvernul condus de Marcel Ciolacu vine cu o măsură esențială a strategiei de combatere a drogurilor.

Astfel, Executivul a aprobat, prin ordonanţă, modificarea Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, în vederea acordării de alocaţii de la bugetul de stat cluburilor sportive de drept privat de către organele administraţiei publice centrale, sumele fiind destinate exclusiv sprijinirii şi dezvoltării activităţii sportive la nivel de copii şi juniori. Până acum cluburile private erau finanțabile din bani publici numai de la organele administrației publice locale sau, prin contract, din fondurile Direcțiilor Județene de Tineret și Sport.

Prin decizia Guvernului Ciolacu, mai mulți copii pot face sport. Sportul este văzut ca o alternativă în problema drogurilor și în prevenirea timpurie a combaterii flagelului consumului de la vârste fragede. Mai mult, crește semnificativ baza de selecției și implicit cresc oportunitățile pentru descoperirea tinerelor talente cu potențial de campioni.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, se are în vedere: „identificarea cadrului legal aplicabil alocării de fonduri de la bugetul de stat pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori şi modificarea acestuia prin crearea unui mecanism de sprijin financiar care să permită direcţionarea de fonduri publice, potrivit unor criterii clare, predictibile şi transparente, care să ţină cont de normele şi criteriile de selecţie specifice fiecărei ramuri de sport, implementate de federaţiile sportive naţionale, prin care Guvernul să susţină activitatea grupelor de copii şi juniori din cadrul secţiilor pe ramură de sport ale cluburilor sportive de drept privat, în vederea obţinerii de performanţe sportive la nivel naţional şi internaţional”.

 

Articol susținut de Partidul Social Democrat.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lovitură devastatoare pentru Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, Raiffeisen. Banca din România care a măturat toți clienții. Milioane de români își mută banii aici. Dobânzile sunt atractive și comisioanele aproape inexistente
Capital.ro
Taxă pentru mașinile cu o greutate totală de 3,5 până la 7,5 tone. A intrat în vigoare de la 1 Iulie
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
BANI ÎN PLUS pentru acești români! Statul a alimentat deja cardurile
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Mulți români fac această greșeală. Pizza nu se combină cu așa ceva
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cea mai râvnită divă de pe ”Dorobanți” și-a găsit iubirea la Monaco! E un oligarh rus și… ”Este exact ce-mi trebuie!” Detalii senzaționale și siropoase
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Destin tragic pentru o familie aflată la scăldat. Mama s-a înecat în apele râului Timiș, în timp ce cele două fiice au fost salvate în ultima clipă
Capital.ro
Anunț pentru cei care cumpără mașini second-hand! E OBLIGATORIU
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Secretele Untold dezvăluite de Ioana Chereji pe scena Digi24
MediaFlux
ROMÂNIA caută CARNE DE TUN.
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!