Deși a fost numit în funcție în Guvernul Dăncilă, Marian Murguleț şi-a continuat activitatea şi în timpul guvernării PNL până în ianuarie 2021. Atunci a fost eliberat din funcție de Cîțu.
Marian Murguleț ocupă în momentul de față funcția de președintele Consiliului de Administrație al SNR și s-a făcut remarcat după ce s-a opus schimbării directorului general al companiei.
Decizia numirii lui Marian Murguleț ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, a fost semnată și publicată marți, 22 iunie, în Monitorul Oficial.
„Decizia este a premierului, iar postul de Secretar de stat este al PNL. Cu privire la SNR (n.a Societatea Națională de Radiocomunicații), eu mă uit la oportunități și amenințări. Atât SNR cât și CNPR (n.a Compania națională Poșta Română) trebuie să fie profitabile. De la începutul mandatului, la SNR, n-am văzut o viziune care să ia în considerare digitalizarea, având în vedere că principalii clienți Radio România și TVR vor vira încet, încet spre digital, lăsând SNR în offside. E nevoie de o echipă de management cu mintea cu 10 ani înainte. Ca în aviație, pilotul este cu 10 mile în fața avionului. Cu privire la votul din CA, e bine ca orice decizie să fie fundamentată juridic în așa fel încât să nu expună statul.”, a declarat Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării, pentru Hotnews.
După ce Florin Cîțu a fost numit premier al României, la începutul lui 2021, a eliberat mai mulți consilieri și secretari de stat din funcții, care făcuseră parte din echipa lui Ludovic Orban. Marian Murguleț s-a numărat și el printre cei de care a vrut să scape urgent.
Înainte, Marian Murguleț lucrase în mediul privat, la S&T România și Siveco. Tot în Guvernul Dăncilă, Murguleț a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), furnizorul posturilor publice de radio și TV. Guvernul PNL condus de Ludovic Orban l-a numit președinte în CA-ul SNR.
Anul acesta, mai exact în luna mai, Marian Murguleț, care a declarat că nu face parte din niciun partid politic, s-a remarcat după ce a refuzat schimbarea fără concurs a directorului general al SNR, Eugen Brad. Vorbim de un inginer care are mai mult de 20 de ani experiență în această companie.
Întrebat de jurnaliștii HotNews.ro care sunt motivele motivele acestei schimbări, Marian Murguleț a spus că i s-a mulțumit lui Eugen Brad pentru profitul înregistrat de SNR în ultimii 4 ani, dar că decizia Ministerului Digitalizării este de a se merge pe o nouă strategie cu un nou director general.