„Voi acţiona în judecată Guvernul României, Ministerul de Interne şi Instituţia Prefectului Cluj. Am aşteptat ca pe parcursul zilei de miercuri primul-ministru al Guvernului României să binevoiască să se aplece şi asupra respectării legii în judeţul Cluj şi să emită Ordonanţa de Urgenţă, care să stabilească data alegerilor anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Deşi este campion la ordonanţe de urgenţă, majoritatea date pe furiş, să nu genereze dezbateri publice, că sunt împotriva intereselor românilor şi, oricum, Avocatul Poporului tace că are rate la bancă de plătit, Victor Ponta nu a schiţat niciun gest miercuri, data limită la care se mai putea emite actul pe baza căruia să se organizeze alegerile anticipate pentru preşedinţia CJ Cluj. A fost încălcată legea, motiv pentru care mă voi adresa justiţiei”, a declarat Mihai Seplecan, vineri, într-un comunicat remis AGERPRES.
El susţine că a făcut notificări către forurile abilitate, dar că acestea refuză să respecte legea.
Citeşte şi STENOGRAME. Horea Uioreanu a vorbit cu Teodor Meleşcanu, în dosarul scurgerilor de informaţii
„Reamintesc că, imediat după desfăşurarea turului II al alegerilor prezidenţiale, am notificat atât Instituţia Prefectului Cluj, cât şi Ministrul de Interne să poftească să respecte legea şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. De asemenea, l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta şi am solicitat că, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/ 2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 şi art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/ 2004), a datei de desfăşurare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parţiale generate de o situaţie prevăzută de Legea administraţiei publice, respectiv cea privind Statutul aleşilor locali, data desfăşurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puţin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)”, menţionează Mihai Seplecan.
Pe 6 octombrie, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), care a demisionat, după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru corupţie.
Horea Uioreanu şi-a dat pe 3 octombrie demisia din funcţia de preşedinte al CJ Cluj, pe care o deţinea din anul 2012. Acesta este în prezent trimis în judecată în două dosare, pentru fapte de corupţie.
La finalul lunii mai Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA, alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită.
În acest moment, Istvan Vakar (UDMR) deţine funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al CJ Cluj.
Citeşte şi Horea Uioreanu IESE DIN ÎNCHISOARE. Fostul şef al CJ Cluj, mutat în arest la domiciliu