Demonstrațiile organizate anul trecut în Canada, împotriva măsurilor restrictive „anti-COVID”, în special orientate împotriva vaccinării obligatorii, au uimit întreaga lumii. Camionagiii au creat o adevărată emulație în capitala Ottawa, fenomen care s-a extins și în alte orașe mari din Canada și a reușit să inspire chiar și Europa.
Forțele de ordine au încercat să rupă „Convoiul Libertății” prin amenzi uriașe, îngrădirea șoferilor la pompe – blocarea accesului pentru alimentare, amenințarea cu confiscarea vehiculelor, dar și blocarea conturilor bancare. În cele din urmă, protestele au fost înăbușite când oamenii nu au mai avut acces la propriii bani.
La un an de zile de la evenimentele menționate, oficialii din Canada au ieșit cu noi comentarii.
Chrystia Freeland, ministrul de Finanțe din Canada, a declarat că măsurile de blocare a conturilor s-au dovedit a fi cele potrivite, punct de vedere ce a creat revoltă în social media.
„Cănd vine vorba despre măsuri din zona de finanțe publice, cred că cel mai important punct cu care trebuie să începem, așa cum a zis și prim-ministrul: ‘a fost un instrument puternic de a descuraja participarea și de a determina protestatarii să plece. Sunt mulțumit că acest lucru a constituit un rol important în diminuarea protestelor și rezolvarea urgenței de ordine publică’. Aceasta este concluzia în urma măsurilor economice (…)”, a declarat oficialul canadian.
„A fost foarte important pentru noi să luăm astfel de măsuri economice. Obiectivul a fost, bineînțeles, de a încheia ocupația ilegală, fără violențe. Măsurile economice ne-au ajutat ca asta să se întâmple”, a adăugat ministrul, care a mai precizat că protestatarii au primit acces la conturile bancare abia după ce măsurile COVID au fost înlăturate.
Turns out government mandated theft is (who’d have guessed it) a „powerful tool…” @cafreeland @JustinTrudeau @theJagmeetSingh https://t.co/oqvmLZgeWJ
— Dr Jordan B Peterson (@jordanbpeterson) February 17, 2023
Comentariile sunt diverse. Majoritatea internauților care s-au exprimat se tem că în Canada s-a creat un precedent periculos.
Canada, Australia și unele state din SUA au implementat cele mai aspre măsuri COVID din lume. Astfel, cetățenii au fost obligați de guverne să accepte administrarea serului, pentru a nu fi dați afară de la locurile de muncă, pentru a nu fi amendați sau pur și simplu pentru nu a fi stigmatizați.
Între timp, săptămâna trecută, oamenii de știință din instituțiile americane au admis că imunitatea naturală este cel puțin la fel de puternică precum cea oferită de serurile COVID.
„Imunitatea generată în urma infectării cu virusul a fost descoperită ‘cel puțin puternică, dacă nu mai puternică’ decât cea provenită din două doze de vacin ARN-mesager”, informează NBC News.
În ultimii trei ani, eficiența și siguranța serurilor COVID au fost puse în repetate rânduri sub semnul întrebării. De asemenea, planează suspiciuni grave de corupție în urma achizițiilor. Totuși, în cele din urmă, experții au tras concluziile.
Medicul Tudor Ciuhodaru, unul dintre europarlamentarii români care au votat împotriva „pașaportului verde”, a avut o poziție tranșantă:
„Am avut dreptate. Ni s-a vândut o chestie ca fiind sigură și eficientă. Cine răspunde pentru aceste informații ascunse, cine răspunde pentru morți? În Italia se acordă deja despăgubiri, există un fond de 250 de milioane de euro. Cine răspunde pentru morțile subite, că tot nu se vorbește de ele.
Eu am votat contra pașaportului digital, care condiționa dreptul la educație și sănătate. Cine răspunde? Lucrurile sunt grave, e doar vârful aisbergului. Am asistat la cel mai mare experiment medical din istoria planetei”, a declarat doctorul, în ianuarie 2023, la Antena 3.