Guvernul sesizează DNA pentru nereguli la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ca urmare a neregulilor constate în atribuirea contractelor de lucrări la două autostrăzi, a anunţat preşedintele Autorităţii de Reglementare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Dan Vlădescu. Potrivit România TV, vor fi făcute plângeri penale împotriva fostului ministru al Trasporturilor Anca Boagiu şi a Cristinei Trăilă, fostul preşedinte al Agenţiei. Cele două sunt acuzate că ar fi acordat în mod ilegal facilităţi firmei omului de afaceri Nelu Iordache în contractele de achiziţi publice.
Romania TV
06 dec. 2012, 12:11
Guvernul sesizează DNA pentru nereguli la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu

Dan Vlădescu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiţiilor Publice, a anunţat că au fost constatate nereguli privind condiţiile de achiziţii publice din contractele pentru autostrada Arad-Nădlac şi a drumului Orăştie-Sibiu.

Până acum, ANRMAP a aplicat amenzi de 200.000 de lei, dar se vor depune şi plângeri penale împotriva celor doi foşti demnitari.

Nelu Iordache a fost arestat pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

CNADNR a anunţat zilele trecute că a decis să rezilieze contractul atribuit firmei Romstrade, al cărei patron este Nelu Iordache, pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad. În ianuarie va fi reluată licitaţia pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac-Arad şi se estimează că al doilea tronson va fi finalizat la termen, respectiv în aprilie 2013.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 14 noiembrie, că Anca Boagiu, „fătuca” aceasta care a fost ministrul Transporturilor, este vinovată de blocarea POS Transporturi, prin „acordarea în mod ilegal” a contractului pentru autostrada Nădlac-Arad, astfel că „probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul”.

„Doamna Boagiu, această fătucă ce a fost ministrul Transporturilor prin meritele sale personale şi pregătirea extraordinară, este direct vinovată şi, probabil, va merge şi la DNA de blocarea Programului Operaţional Sectorial pe Transporturi, prin acordarea în mod ilegal a contractului, alături de doamna Trăilă, pentru Nădlac-Arad, unei firme pe care o ştie foarte bine şi pe al cărei patron îl ştie foarte bine. Din cauza organizării ilegale a licitaţiei, România are acest program pe transporturi presuspendat. Ce să îi mai răspund doamnei Boagiu, că probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul şi cum o ajută câştigătorul contractului în campanie. E mare îndrăzneală, să vorbeşti de funie în casa spânzuratului. Mi se pare tipic pentru un PDL-ist”, a spus Ponta.

Ca reacţie la decizia Guvernului de la sesiza DNA, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat, într-un comunicat de presă, că „Victor Ponta crede ca ma poate intimida prin plângerea penală depusă împotriva mea. Nu are nicio şansă. Nu va putea niciodată să intimideze, să manipuleze şi să batjocorească milioanele de români din ţară. Lui Victor Ponta ii este frica de faptul ca va trebui să răspundă pentru dezastrul în care a adus economia. Reamintesc faptul ca l-am dat in judecată pe Victor Ponta pentru subminarea economiei naţionale. Personajul acesta a distrus ţara în doar 7 luni. Trebuie oprit până nu o va distruge de tot!”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!