Imediat cum focarul de coronavirus a fost ţinut sub control, guvernul Japoniei s-a preocupat să repornească industria de turism, după ce numărul turiștilor străini a scăzut dramatic.
Japonia a anunţat că în luna aprilie doar 2900 de turişti i-au trecut graniţele, în scădere cu 99,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când s-au înregistrat 2.926.685 turişti, conform The Mainichi.
Japonia a încercat să rămână deschisă şi să permită desfăşurarea Jocurilor Olimpice, dar după retragerea unor comitete naţionale importante a decis amânarea competiţiei pentru 2021. În prezent, Japonia interzice accesul cetăţenilor din peste 100 de ţări, inclusiv SUA, China, Coreea de Sud şi majoritatea ţărilor europene, inclusiv România. Pe teritoriul Japoniei s-au înregistrat peste 16.500 de cazuri de coronavirus, cu peste 800 de decese.
Comisarul Agenției de Turism din Japonia, Hiroshi Tabata, a declarat miercurea trecută că încă de dezbat detalii despre program. Una dintre propuneri este aceea ca statul să plătească jumătate din costul zborului unui turist.
Japonia este una dintre destinaţiile care fascinează prin contrastele sale ce au devenit, de-a lungul timpului, parte din ea şi care a reuşit să atragă tot mai mulţi turişti de la an la an. Dincolo de Sakura, de Tokyo sau de Muntele Fuji, Ţara Soarelui Răsare deţine cele mai tehnologizate oraşe, însă la fel de mult ţine la tradiţiile adânc înrădăcinate în ADN-ul colectiv.
În Japonia turiştii pot descoperi locuri deosebite şi încă ascunse, precum Takayama – un oraş al meşteşugarilor şi al negustorilor; satul tradiţional Shirakawago – care te aduce faţă în faţă cu trecutul şi stilul de viaţă ale ţăranilor japonezi; Kanazawa – unde turiştii pot admira unele dintre cele mai frumoase grădini japoneze, Grădinile Kenrokuen; Kyoto, fosta capitală feudală, presărată cu temple impresionante, ce reflectă gusturile impecabile ale japonezilor în materie de arhitectură şi peisagistică; oraşul tradiţional Kurashiki – cu zona sa istorică, Bikan, şi unde vizitatorii pot descoperi Muzeul de Artă Ohara; nu în ultimul rând, o călătorie în Japonia trebuie să includă capitala străveche a Japoniei medievale, Nara, unde se plimbă căprioarele şi poţi vizita Templul Todaiji.
Conform reprezentanţilor agenţiei de turism specializate pe vacanţe exotice, Eturia, odată ajuns în Japonia, o experienţă la un onsen este ceva ce trebuie încercat. Cu o tradiţie ce datează din jurul anului 700 A.D, izvoarele termale, numite „onsen”, fac parte din cultura japoneză, iar o baie într-un onsen presupune un întreg ritual ce trebuie respectat cu rigurozitate.