290 de voturi pentru învestirea Guvernului Marcel Ciolacu / Executivul PSD+PNL va depune jurământul în această seară, la Palatul Cotroceni (VIDEO)

Cabinetul Marcel Ciolacu a primit vot pozitiv pentru preluarea guvernării, în urma rotativei. 290 de parlamentari au votat „pentru". 95 de parlamentari au votat „împotrivă". Alții s-au abținut.
Alina Costache
15 iun. 2023, 15:20
290 de voturi pentru învestirea Guvernului Marcel Ciolacu / Executivul PSD+PNL va depune jurământul în această seară, la Palatul Cotroceni (VIDEO)
Update, 15:20
  • O să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor dvs. și al românilor în următoarea perioadă, un an și șase luni. Sper să îndeplinim cât mai multe reforme și promisiunile sociale făcute azi, la această tribună. Nu le pot îndeplini fără susținerea dvs. Vă mulțumesc încă o dată!

Update, 15:15 – Ion Marcel Ciolacu este noul premier al României. Majoritatea cerută de Constituție a fost întrunită. Iată raportul prezentat la Camera Deputaților:

Număr total de parlamanetari deputați și senatori – 465;

Deputați și senatori prezenți – 411;

Voturi exprimate – 385;

Voturi anulate – 0;

Voturi valabile – 385. 290 „pentru”, 95 „contra”.

Update, 14:30 – AUR și UDMR au decis să nu voteze. La fel procedează mai mulți parlamentari neafiliați.

Update – Diana Șoșoacă (neafiliați)

  • Cultura se va culca sănătoasă, se va trezi moartă.
  • La Justiție, fiecare va putea muri pentru sănătatea sa și Justiția se va face la orizontală, lingând toate clanțele.
  • În sfârșit mă simt în țara făgăduinței, în SUA, pentru că am înețeles în sfârșit cine a pus acest guvern. Am înțeles, dl Ciolacu, ați mulțumit americanilor, vreți să fiți egalul lor… Rămâneți în pampers!
  • Am auzit că vreți să recuperați România, să o luați înapoi (…)
  • Concluzionez, domnule Ciucă! Noi ne vedem la Senat. Mai degrabă vă înțelegeți cu mine, decât cu ei. România este a naționaliștilor. (…) Ați vândut România, iar noi o vom recupera! Și mai e ceva, dacă vă e frică, domnule Ciucă, domnule Ciolacu! Dumnule Ciucă, chemați-mă pe mine, ca să-i pun pe toți pe fugă!

Și Dianei Șoșoacă i-a fost tăiat microfonul. 

Update – Ludovic Orban (neafiliați)

  • Parlamentarii liberali, din Forța Dreptei, nu au cum să voteze acest guvern.
  • Noi suntem consecvenți cu ce le-am promis oamenilor. Ne uităm la cine e premier. Domnule Ciolacu, eu nu v-aș vota nici la Dobroiești primar, acolo unde locuiesc. Cum aș putea să vă votez premier? Nu am cum să votez pe cineva despre ca nu știu ce liceu a terminat, când și-a luat BAC-ul, când și-a luat diploma de licență la prima facultate, de ce a făcut Colegiul de Apărare. Întotdeauna a preferat să aibă relații privilegiate. S-a dus să-și facă doctoratul la Acedemia SRI, nici măcar nu l-a finalizat, a fost exmatriculat în 2019. Băiatul bun la toate al baronului județean PSD de Buzău. Nu am cum să votez! Vâslașul lui Dragnea! Nu am cum să votez președintele PSD care a ținut România pe loc, care ține românii în sărăcie, care-și bate joc de fiecare român ce-și dorește o viață decentă. Nu am cum să votez guvernul condus de Ciolacu pentru că acest program de guvernare nu e decât un bla-bla-bla! Mai bine scriați programul de guvernare pe hârtie igienică, pentru că nimeni din guvern nu-l va citi! Astfel, va avea întrebuințare.

Lui Ludovic Orban i-a fost tăiat microfonul. 

Update – Varujan Pambuccian (minoritățile naționale)

  • Acum un an și jumătate porneam într-o formulă, care s-a dovedit a fi viabilă, cu toate poticnelile ei. O echipă de miniștri mai mult sau mai puțin competenți, ca în orice guvernare. Diferența este în conjunctură. Acest guvern și cel anterior au apărut într-o conjunctură foarte diferită.
  • Acum 20 de ani avertizam asupra pericolului deasupra Europei, foarte asemănător cu cei din anii 20-30, în care național-socialismul și marxismul începuseră să se confrunte peste capetele partidelor politice. Am văzut cum aceste ideologii au pătruns în parlamente și guverne. La fel ca atunci au existat națiuni care au mers pe drumul democratic.
  • Aceasta este misiunea, domnule prim-ministru, să țineți România mai departe pe linia democrației. Asta se face fără a lovi în Parlament. Îmi amintesc cum, cu ani în urmă, un președinte încerca să desființeze Parlamentul. Este foarte important să dialogați cât mai natural cu oamenii.
  • În rest, că unele se vor face sau altele mai puțin, miza acum nu seamănă cu niciuna dintre mizele pe care le-a avut un Parlament și un Guvern din România postdecembristă.
  • Am mare încredere în formula PSD-PNL și îmi doresc, după ce m-am născut într-o dictatură, să nu-mi petrec ultimii ani din viață tot într-o dictatură.

Update – Kelemen Hunor (UDMR)

  • A fost o perioadă destul de dificilă. Cu o mână stingeam incendiile, cu cealaltă încercam să construim ceva pentru această țară. Acum câteva zile credeam că în România vom putea vorbi cu zâmbetul pe buze de respectarea cuvântului dat, de vertificalitate și onoare politică. Acest mesaj ar fi fost necesar într-un moment dificil, de provocări dificile. Execuția cu premeditare a fost pusă în practică foarte zgomotos. Da, nu neg, suntem supărați. Cum să nu fim supărați când văd că profesionalismul nu contează. Prin umilirea celuilalt și încălcarea cuvântului dat nu se poate construi nimic.
  • Domnule Ciolacu, nici nu ați depus jurământul și deja multe din programul de guvernare sunt deja îndeplinite. Așa se întâmplă când iei programul cu copy paste. Despre lista guvernului, spus numai atât: Dacă cineva are o legătură specială cu baronul Brukenthal îi transmitem salutări.
  • Aveți grijă de PNL. Sunteți un magician politic extrem de talentat. Aveți grijă să nu se trezească! Este adevărat că nu a trecut încă pericolul de a te culca sănătos și de a te trezi mort. Domnule premier desemnat, bănuiți și dvs. știu și eu, că dacă o să se trezească, o să vă lase singuri.
  • Eu mai am încredere în dl premier, pentru că știu că n-ați vrut să vindeți Ardealul. Tot de la dvs. am înțeles explicația pentru acea acuzație de acum trei ani: când v-am întrebat de ce ar trebuit să renunțăm la ministere mi-ați dat un argument: că așa e în politică. Am rămas perplex. Nu putem vota acest guvern. Nu suntem ipocriți. Am colaborat ani de zile cu unii din Guvern. Parlamentarii UDMR vor spune prezent, dar nu votează.

Update – George Simion (AUR)

  • M-am uitat in sala si nu prea am inteles aia care fac circ si scandal, din pacate. ‘Prea v-ati aratat arama sfasiind aceasta tara, prea facura-ti neamul nostru de rusine si ocara’. Mihai Eminescu.
  • Vreme de 1 an si jumatate am avut un guvern. Nesatisfacatoare a fost activitatea acestui guvern, in opinia dvs.  Suntem al doilea partid al tarii si acesta e programul nostru de guvernare. Ne intereseaza foarte mult ce se intampla in urmatoarele 18 luni. AUR va veni la guvernare. Trebuie sa ne decidem cu cine guvernam. Vrem sa stim despr eipozitarea muncii, pe care ati promis ca o reduceti. La ce nivel va fi? Ati promis ca veti taia din comunele care au 1.000 de locuitori si cu aparat generos. Se va intampla asta in urmatoarele 18 luni?
  • Noi, romanii, nu prea producem cu actionariat romanesc in Romania. Suntem ca pe vremea iobagilor. Ei aveau obligatia, la 1512, sa munceasca pentru stat 52 de zile dintr-un an. Azi, odata cu taxarea muncii la 45-47%, romanii din 5 zile din saptamana, 2 lucreaza pentru stat. A treia zi o plateste tot prin taxe si impozite, prin TVA. Asta e Romania reala. Ati promis ca veti taxa si companiile straine. Cum veti face asta? Sugestia noastra e sa taxati toate sumele care sunt trimise peste granita prin metoda ‘optimizare fiscala’. De ce vrea domnul Ciolacu sa adopte moneda euro? Vrem sa stim asta. Am vorbim cu economisti, cu specialisti de la BNR care spun ca nu e momentul pentru acest lucru. Nu ati spus nimic despre Schengen! Avem deficit comercial! Facem ceva cu gazele din Marea Neagra? Facem ceva cu Romgaz, cu zacamintele de la Caragele? Ce se va intampla cu zacamintele de gaze descoperite in jud. Gorj, unde culmea, am avut niste cutremure in ultima perioada?! Va fi iertat, ca in vechiul cabinet, OMV-ul, de plata taxelor care ar trebui sa mearga catre Educatie, catre Sanatate?
  • Vedem componenta acestui guvern: la Justiție ați pus-o pe păpușa lui Vlasov, la Agricultură l-ați pus pe păpușa lui Stănescu, iar la Sănătate, să nu mai vorbim despre atitudinea pe care o aveți cu bolnavii de cancer! Probabil, dl. Hunor și-a făcut unele calcule și a apreciat că aceasta e o corabie care se scufundă și de aceea v-a refuzat politicos.
  • Vrem sa va propunem solutii pentru fiecare domeniu, pentru ca urmatorul an si jumatate e foarte important pentru soarta tarii de-acum inainte. Sa ne ajute Dumnezeu, sa nu fie dezastru cum a fost in ultimul an si jumatate!

Update – Cătălin Drulă (USR)

  • Am auzit un adevărat festival al promisiunilor. Măsura acțiunilor unui om politic sunt, însă, faptele, nu vorbele! Dvs. sunteți la guvernare de un an și jumătate (…)
  • Domnule Ciolacu, domnul Dragnea era originalul. Nimeni nu vrea copia, nimeni nu vrea varianta de mâna a doua, așa cum arată această variantă de guvernare.
  • E o măsură pe care sunt convins că o veți face, creșterea taxelor.
  • Ați crescut numărul de secretari de stat la 200, se poate face treabă cu 70-80. Ați crescut deja impozitele la dividende, chirii. La o chirie de 300 de euro, dările au crescut de la 1 ianuarie de la 18 euro, la 60. E mai mult decât o triplare!
  • Dl. Ciolacu, ați semnat legea care dă pensii speciale parlamentarilor. Acum ați copiat legea USR și ați depus-o. Trebuia să vă cereți scuze că de un an și jumătate nu v-ați îndeplinit promisiunile.

Update – Gabriela Firea (PSD)

  • Am observat in orele anterioare ca se vorbeste destul de mult, ca sa nu spun foarte mult, despre numeroasele programe concrete din acest program de guvernare. Pe o chestiune logica, daca in general in viata ne propunem sa realizam 10 proiecte, macar 7-8 vor fi duse la capat. Daca ne propunem 7-8, vor fi duse la capat 3-4.
  • In ceea ce priveste subiectul natalitatii, toate grupurile parlamentare, de la Senat si Camera, au venit cu imbunatatiri pentru proiectele pe care Ministerul Familiei le-a propus. Astfel, au devenit mai eficiente. Asta inseamna colaborarea, transparenta si colegialitatea politica. Impreuna putem sa mai luptam impotriva unui fenomen, fenomenul dezamagirii fata de clasa politica.
  • Subiectul natalitatii nu mai e pus intre paranteze, asa cum a fost foarte mult timp. Se vorbea la colocvii… Se vorbea in aula Academiei, oamenii de știință, despre acest pericol imens, ca vom ajunge in situatia sa se nasca mai multi copii in afara tarii decat in tara noastra. Vreau sa va aduc multumiri, ca vom miza in continuare pe suportul dvs, astfel incat sa nu mai inregistram recorduri negative, doar 160.000 de copii nascuti in Romania, fata de peste 600.000, cati se nasteau acum 20 de ani.
  • Suntem pe locul 1 în Europa (…) Colegii din Parlament au vorbit cu idei in ceea ce priveste violenta domestica. Stiati ca in Romania au murit in ultimii ani mai mult de 500.000 de femei din cauza violentei domestice? (…) Putem sa ne stabilim proiecte nationale, bine tintite.

Update – Nicolae Ciucă (PNL)

  • Prin votul de azi asigurăm stabilitatea politică și de guvernare într-un context cu provocări multiple. România e tară membră a UE cu cea mai mare frontieră cu Ucraina, de unde reiese enorma responsabilitate față de cetățenii României și partenerii noștri. Stabilitatea despre care vorbim nu e sinonimă cu încremenirea într-un proiect, înseamnă baza solidă pentru dezvoltarea României. Continuarea unei guvernări responsabile și eficientă pentru România. În ciuda crizelor, România a mers înainte și s-a dezvoltat, rezultatele sunt evidente și susținute de cifre. Am avut crestere economică de peste 5% pe an, am redus decalajele față de celelalte țări.
  • Azi, România e la nivel cu Portugalia și Ungaria la puterea de cumpărare a populației. Cred că vom ajunge la 80% din media UE dacă guvernarea va reuși să își mențină obiectivele. Românii își vor putea permite mai multe lucruri în raport cu veniturile. Am crescut alocațiile pentru persoane vulnerabile si am compensate facturile la energie. Am majorat salariul minim, care va crește în continuare, am identificat soluția pentru creșterea salariilor profesorilor.
  • Reforma din justiție a dus la ridicarea MCV, cea din educație crește nivelul de pregătire pentru viitoarele generații. Ce contează e cât de multe lucruri mai avem de făcut. Implementarea rotativei la guvernare un act politic fără precedent în România, care va marca si schimbarea de mentalitate in clasa politică. Deși se dădeau trei luni șansei de guvernare PNL -PSD -UDMR iată că putem pune în practică a doua parte a ei.
  • Vremea mineriadei politice, a urii dintre partide a trecut, e vremea măsurilor pentru oameni sub culorile drapelului României, nu al partidelor. România a obtinut fereastra de oportunitate pentru reforme și dezvoltare, tinte asumate. Viitorul guvern va continua creșterea sustenabilă a veniturilor, vom încuraja investițiile, vom crea noi locuri de muncă, vom crește competivitatea companiilor, vor continua investițiile în infrastructură. Vor fi urmărite investițiile în autostrăzi și căi ferate, ca să conectpm toate regiunile țării, vom continua investiții în producția și transportul în energie, investiții în infrastructura sistemelor din educatie și sănătate, vom promova aceste priorități. Dezvoltarea economică va fi dublată de măsuri sociale sănătoase, nu vom lăsa cetățeni care să sufere, vom crește clasa de mijloc. Fac un apel către toți cei prezenți, indiferent de formațiune – să lăsăm campania electorală doar pentru lunile în care va veni oficial, să facem legi bune pentru România. Ne avem pe noi și cei care cred ca și noi în valori democratice și europene. Acum dou zile doi parlamentari se acuzau că și-au furat ideile. Dacă sunt bune, ele să își producă efectele, să punem guvernul să le pună în practică, nu să ne certăm care a fost mai deștept. Mulțumiri către Kelemen Hunor care a avut o contribuție foarte bună în desfășurarea actului guvernamental.

Update – Marcel Ciolacu (PSD)

  • O viziune pentru națiune înseamna in primul rand sa nu uiti poporul pe care-l lucrezi. Va rog, terminati discutiile intre dvs!
  • Vorbim despre o lupta crancena a valorilor care au stat la baza societatii in care traim. Extremismul pune democratiile sub presiune. Regimurile democratice invadeaza vecinii (…) Tensiunile sociale au crescut. Diferite categorii sociale au coborat in strada. Sunt multe provocari, grele. Dar a fugi de responsabilitate nu e pentru mine. Fuga nu e in ADN-ul PSD.
  • Ca premier, voi face ca romanilor sa nu le mai fie frica (…) Valorile noastre puternice legate de familie si traditii sunt de partea mea. Si mai ales, am mare credinta. In Dumnezeu si in Romania. Trebuie doar ca si noi, romanii, sa credem in viitorul tarii. Romania reala nu este cea de retelele de socializare, ci cea a romanilor care muncesc din greu zi de zi.
  • Suntem cu totii de acord ca in 2023, profesorii nu trebuie sa-si strige nevoile si disperarea pe strazi. Din 1990, acest stat nu si-a onorat contractul social si a neglijat educatia. Profesorii au obosit sa spere ca cineva le va reda demnitatea (…) Ca premier, voi livra la milimetru ceea ce am promis cu presedintele Senatului, Nicolae Ciuca. Voi livra si medicilor ceea ce am promis. Dupa 30 de ani, acest guvern este gata sa faca dreptate dascalilor. Nu este vorba doar despre bani. Banii dati fara cap se vor risipi ca apa in nisip (…) Profesorii care muncesc din greu trebuie rasplatiti. Romania nu trebuie sa aiba liceu in care copiii sa nu ia BAC-ul, cu elevi cu note de 2 si 3 la titularizare (…) Trebuie sa facem un sistem echitabil. Primul pas va fi ca salariul debutantilor din educatie sa plece de la salariul mediu brut pe educatie.
  • In toate aceste crize, romanii au demonstrat rezistenta si curaj. Au ramas fermi, asa cum au dovedit-o intotdeauna de-a lungul istoriei (…) Suntem aici pentru a pune romanii inaintea politicii. PSD a demonstrat ca intelege aceste lucruri. Am renuntat la interesele proprii. Am format aceasta mare coalitie pentru stabilitatea Romaniei in vremurile cele mai grele. Va garantez ca voi trata cu respect liderii politici ai oricarui partid care au servit tara cu adevarat. La fel cum voi simti indiferenta fata de cei care au crezut ca Romania este un cazino, la care au jucat banii romanilor.
  • Trebuie sa continuam in directia buna cand vorbim despre Romania, trebuie sa vorbim dincolo de partid (…) Sta in puterea noastra sa astupam prapastia uriasa de incredere care este astazi intre clasa politica si cetateni, vom reusi asta daca vom incepe cu reducerea cheltuielilor statului. Am cerut ca premier sa am un guvern cu mai putine ministere. Am redus numarul de ministere si vom reduce si  numarul secretarilor de stat. Trebuie sa reducem risipa. Trebuie sa interzicem cumulul pensiei cu salariul de stat. Trebuie sa facem dreptate pentru totdeauna in ceea ce priveste pensiile speciale. Este poate cea mai grea reforma, care a rupt cel mai tare societatea. Trebuie sa intelegem ca nu mai putem avea doua categorii de cetateni – normali si speciali.
  • Sustin cu tarie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Este singura solutie pentru a ava legitimitate, pentru a taia apoi toate pensiile speciale. Vreau ca Parlamentul sa fie alaturi de mie si de guvern, sa facem reforma si sa luam banii din PNRR.
  • Aceasta guvernare va fi despre reforme, va fi o cursa contrcronometru pentru refacerea puterii de cumparare a populatiei.
  • Vom demara discutii cu sindicate si patronate, pentru cresterea consistenta a salariului minim. Orice roman trebuie sa castige minimum 500 de euro net. Iar in ianaurie 2025, salariul mediu in romania sa ajunga la 1.000 de euro net. Cresterea pensiilor va fi litera de lege. Anunt public foarte clar – voi fi dusmanul de moarte al celor care vor indrazni ca parintii nostri, dupa o viata de munca, sunt asistati social sau ca pensia este o pomana. Nu vreau sa mai vad ca cei care sunt saraci, sunt umiliti, doar pentru ca sunt saraci. Ca premier, voi continua sa fiu alaturi de romanii cu venituri mici.
  • Cred cu tarie ca trebuie sa schimbam perspectiva. Trebuie sa incepem sa producem mai mult si mai bine la noi acasa, cu bani europeni. Ca viitor premier, nu voi accepta ca fermierii romani sa fie tratati incorect in UE, la fel cum nu voi tolera ca vreun roman sa mai fie discriminat in lume. Statul roman isi va reafirma rolul de protector al romanilor oriunde s-ar afla. Invid diaspora romaneasca sa se alature proiectului nostru pentru renasterea demnitatii nationale – cu guvernul SUA trebuie sa depunem eforturi suplimentare pentru Visa Waiver, pentru ca din 2025, romanii sa nu mai calatoreasca cu vize peste Ocean.
  • Romania va sustine cu toata forta parcursul de aderare al Rep. Moldova la UE. Vom continua sa acordam toate resursele necesare pentru ca poporul si guvernul pro-UE sa reziste in fata amenintarilor rusesti. Romania va ramane garantul integrarii Rep. Moldova, a securitatii si stabilitatii sale.
  • In ceea ce priveste razboiul din Ucraina, Romania isi pastreaza pozitia fata de invazia ilegala a regimului criminal al lui Vladimir Putin, vom deveni un actor si mai activ al organizatiilor internationale si vom deveni un pilon central in procesul de reconstructie al Ucrainei.
  • Eu cred cu tarie ca Romania trebuie sa se deschida catre lume. Parteneriatele strategice cu Coreea de Sud si Japonia (…) relatiile apropiate cu Israel si Turcia ne demonstraza ca putem avea prieteni adevarati si in alte parti ale lumii. Ca viitor premier, voi folosi toate relatiile noastre in lume pentru a aduce avantaje economice, in progresul romanilor.
  • Voi fi dusmanul oricarui politician care va alege sa murdareasca Romania, care va alege sa trateze cu dispret seniorii acestei tari, al oricarui politician care considera ca Romania nu trebuie sa ofere un viitor copiilor ei. Istoria nu e va ierta daca nu vom reusi sa profitam de acest moment. Avem nevoie de stabilitate si de lideri asumati. Vreau sa fiu foarte clar, locul Romaniei e in UE si in NATO. Din 2004 suntem protejati de cea mai mare alianta militara din lume. Din 2007, UE ne-a asigurat peste 50 mld de euro, bani cu care Romania a putut sa se dezvolte. Daca alti lideri au alternative pentru dezvoltarea Romaniei, ii invit sa faca un pas in fata, sa le spuna romanilor care sunt solutiile lor. Altfel, prin minciuni, urlete si manipulare, nu poti dezvolta o tara. O poti doar ingropa (…) Este cazul ca Romania sa se ridice prin respect si demnitate.

Update, 12: 27

Diana Șoșoacă a început să facă glume de la tribuna Parlamentului: „Domnule președinte, începe să-mi placă de dvs. Mi-am extins VPN-ul în India, Brazilia, în curând vom intra și în BRICS. Vreau să vă spun că nu e vorba nici de Moscova, nici de nimic. Mi se pare corect să mi se acorde două minute mie, pentru că sunt singura voce de opoziție din Parlament!”, a comentat Șoșoacă.

Update, 12:23

George Simion a intervenit: „Voi, în teorie stați bine. problema e că practica vă omoară. Domnule Ciucă, nu prea aveți experiență, lăsați pe altcineva să prezideze. Dați-mi și mie două minute, vă rog!”.

Update, 12:20

Ionuț Moșteanu (USR) a făcut scandal în Parlament. El a protestat pentru că Diana Șoșoacă a primit acordul pentru a lua cuvântul. Oficialul USR a etichetat-o pe Șoșoacă drept „vocea Rusiei”.

Șoșoacă a cerut mai mult timp pentru pozițiile de la tribună pentru deputații neafiliați.

Update, 12:08 – Diana Șoșoacă a cerut un moment de reculegere în memoria lui Mihai Eminescu. Parlamentarii s-au ridicat în picioare.

Mihai Eminescu a murit pe 15 iunie 1889.

____________________________

Știrea inițială

Cabinetul Marcel Ciolacu PSD+PNL va primi votul de învestitură în Parlament, joi, 15 iunie. Opoziția formată de AUR și USR a anunțat deja că va vota „împotrivă”.

Joi, 15 iunie, Parlamentul României se întrunește pentru votul de învestitură a Guvernului Marcel Ciolacu, PSD+PNL, în urma rotativei, respectiv a ieșirii din executiv a celor de la UDMR.

Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în cadrul unei ședințe care va începe la ora 12:00.

AUR, USR și Forța Dreptei au anunțat că nu vor susține executivul. Cabinetul Marcel Ciolacu ar urma să fie învestit cu voturile PNL, PSD și ale minorităților naționale. Rămâne de văzut ce decizie va lua UDMR-ul.

De asemenea, există și parlamentari și senatori independenți care au declarat că nu vor susține Guvernul PSD+PNL, precum Diana Șoșoacă.

Guvernul Ciolacu are nevoie de 234 de voturi pentru învestire, care va fi făcut cu ajutorul bilelor albe/negre.

Voturile PSD + PNL + minorități ar fi de ajuns pentru învestire, peste 290.

Între timp, în țară se desfășoară proteste masive. Cadrele medicale au ieșit în stradă.

Guvernul Marcel Ciolacu. Cum arată cabinetul PSD + PNL

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu

Ministerul Fondurilor Europene – Adrian Câciu

Ministerul Agriculturii – Florin Barbu

Ministerul Economiei şi Turismului – Radu Oprea

Ministerul Apărării – Angel Tîlvăr

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse- Gabriela Firea

Ministerul Digitalizării – Bogdan Ivan

Ministerul Muncii – Marius Budăi

Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila

Ministerul Energiei – Sebastian Burduja

Ministerul Justiţiei – Alina Gorghiu

Ministerul Educaţiei – Ligia Deca

Ministerul de Externe – Luminiţa Odobescu

Ministerul de Finanţe – Marcel Boloş

Ministerul de Interne şi vicepremier – Cătălin Predoiu

Ministerul Mediului – Mircea Fechet

Ministerul Dezvoltării – Adrian Veştea

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Cum a fost țepuit un român în Turcia: ”Ce era să fac? Să mă iau la bătaie cu ei?!”
Capital.ro
Interdicție pentru proprietarii de câini din România. Îți face direct dosar penal
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Noua înşelătorie care face ravagii în România. „Au luat câte 200.000 de euro de la Guvern”
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Locul din România în care te naști din nou. Tot stresul se elimină pe aceste meleaguri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Tragedie pe DN7 din Arad: Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc după ce prietenul său de 18 ani a intrat în coliziune frontală cu un TIR
Capital.ro
Amendă de 2.000 de lei. Românii au interzis. Legea care se aplică deja în toată țara
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri între Xi Jinping și Volodimir Zelenski
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?