Guvernul nu dă jos panourile publicitare în următorii doi ani

Panourile de publicitate amplasate cu autorizaţie în spaţiul public, dar care trebuie îndepărtate, conform legii, începând cu luna ianuarie a anului 2014, vor putea fi menţinute în acelaşi loc, dacă înţelegerea contractuală este valabilă până în octombrie 2015.
Iulian Tudor
11 dec. 2013, 20:25
Guvernul nu dă jos panourile publicitare în următorii doi ani

Prelungirea a fost decisă de Executiv prin ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de miercuri şi argumentată prin faptul că autorităţile nu au avut timp să verifice care dintre aceste panouri sunt amplasate legal şi o eventuală îndepărtare a acestora poate genera procese cu firmele implicate. Un alt argument invocat de Guvern este criza economică în care Romania are nevoie stringentă să creeze „un climat investiţional stabil” pentru a se evita „orice măsură neatractivă” care ar putea îndepărta investitorii, potrivit Mediafax.

Prin lege, Guvernul a decis anterior că mijloacele de publicitate autorizate pot fi menţinute pe amplasamentele autorizate până la data expirării contractelor de publicitate în curs, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2014.

Prin excepţie, puteau fi menţinute până la data expirării contractelor acele mijloace de publicitate care respectă prevederile legale iar prin amplasament şi caracteristici se încadrează în categoria de mijloace de publicitate admise de regulamentul local de publicitate. Îndeplinirea tuturor condiţiilor trebuia însă confirmată de către autorităţile locale.

Justificarea Guvernului este însă acum că acest mecanism presupune o serie de analize din punct de vedere architectural-urbanistic, aspecte de control şi disciplină în construcţii, dar şi aspecte juridice privind contractele de publicitate şi s-a constatat că termenul este insuficient pentru ca autorităţile locale să elaboreze regulamentul local, să verifice compatibilitatea sau incompatibilitatea mijloacelor de publicitate cu regulamentul aprobat prin hotârâre a consiliului local, iar ulterior să modifice contractele sau să notifice încetarea acestora.

„Întrucât autorităţile publice locale nu dispun de resurse umane şi financiare suficiente pentru derularea tuturor activităţilor în termenul prevăzut, se impune prorogarea acestuia şi acordarea unei perioade de timp rezonabile pentru realizarea și exercitarea în condiţii optime a tuturor sarcinilor și competențelor pe care legiutorul le-a statuat. Trebuie menționat că, în lipsa prorogării acestui termen, există riscul ca o serie de agenţi economici care au contracte de publicitate cu autorităţile publice locale să se considere vătămaţi în drepturile lor şi să se îndrepte în justiţie impotriva acestora”, se justifică Guvernul.

Un alt argument invocat este criza economică internatională şi faptul că România are o nevoie stringentă să creeze un climat investiţional stabil, fiind astfel nevoie să fie evitată „orice măsură neatractivă” care ar putea îndepărta investitorii.

În aceste condiţii, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca panourile publicitare să poată fi menţinute pe întreaga durată de valabilitate a contractului şi până la 1 octombrie 2015, nu doar până la 1 ianuarie 2014.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Mulți îl ignoră
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Descoperire arheologică remarcabilă în Dobrovăț: oseminte ale unui copil din secolele IX-VIII î.Hr.
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...