„Pe baza lucrurilor discutate cu miniştrii şi cu Comisia Europeană, la Bruxelles, săptămâna viitoare vom avea o rectificare bugetară pozitivă. Daţi un mesaj foarte clar: că acele drepturi de natură salarială şi indemnizaţiile le avem acoperite fără nici un fel de problemă. Restul vedem ce putem da la sănătate şi dezvoltare locală„, le-a spus Victor Ponta miniştrilor săi reuniţi în şedinţă de Guvern la Palatul Victoria.
Precedenta rectificare de buget a avut loc pe 31 iulie, fiind vorba tot de o rectificare pozitivă. Ministerul Mediului, care urma să piardă 25 de milioane lei, a primit atunci 50 de milioane de lei credite de angajament pentru lucrări ţintite pe zona de amenajări şi de combatere a inundaţiilor.
De asemenea, şeful Executivului preciza că judeţele care au fost în Cod Roşu de inundaţii – Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova – primesc 50 de milioane de lei, Ministerul Sănătăţii primeşte 500 milioane lei şi Casa de Asigurări de Sănătate – 165 milioane lei, Educaţia – 150 milioane lei pentru plata titlurilor executorii şi 20 milioane pentru grădiniţe şi două universităţi, Ministerul Transporturilor – 350 milioane lei, în special pentru CFR, Ministerul Economiei – 300 milioane lei pentru ajutoare de minimis şi retehnologizare, Ministerul Justiţiei – 43 milioane lei pentru cheltuieli de personal, administrare şi finalizarea unor sedii de instanţe şi Parchete, la Cultură şi Culte câte 10 milioane lei, precum şi 600 de milioane lei pentru arieratele autorităţilor locale, iar MAI primeşte 200 milioane lei pentru Autoritatea Electorală Permanentă – banii pentru organizarea alegerilor şi credite de angajament de 136 milioane lei pentru retehnologizarea autoutilitarelor şi maşinilor de intervenţie.
La rectificarea precedentă a fost luată în considerare o creştere economică de 2,8% faţă de 2,2%, cât s-a avut în vedere la elaborarea bugetului de stat pe anul 2014, o creştere a produsului intern brut nominal estimat, de la 658,6 miliarde lei la 662,3 miliarde lei, şi a fost prevăzută o majorare a veniturilor bugetului general consolidat cu 1,07 miliarde lei şi a cheltuielilor bugetare cu 1,34 miliarde lei, cu un deficit al bugetului general consolidat mai mare cu 270,7 milioane lei, de la 14,489 miliarde lei la 14,76 miliarde lei, dar menţinut ca pondere în PIB la 2,2%.