Guvernul se delimitează de declaraţiile lui Achim Irimescu. Ministrul Agriculturii explică: „A fost o METAFORĂ”

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, delimitează Executivul de declaraţiile ministrului Agriculturii referitoare la transferul a 35 miliarde de euro în afara ţării, în ultimii cinci ani. Dan Suciu afirmă că declaraţiile ministrului Achim Irimescu sunt interpretări personale bazate pe informaţii de presă şi ale Curţii de Conturi, "e drept, neclare şi confuze". Mai mult, ministrul Agriculturii a explicat că afirmaţiile privind transferul de bani în afara ţării au fost "o metaforă", iar situaţia nu are legătură cu Traian Băsescu, la mandatul căruia a făcut referire.
Filip Stan
02 apr. 2016, 12:24
Guvernul se delimitează de declaraţiile lui Achim Irimescu. Ministrul Agriculturii explică:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului precizează că afirmaţiile ministrului Achim Irimescu au fost făcute în nume personal şi că au avut la bază unele informaţii vehiculate în spaţiul public. „Celelalte (afirmaţiile privind transferul cu camioane a 35 miliarde euro din România în Elveţia – n.r) sunt interpretări ale lui Achim Irimescu legate de informaţii vehiculate în presă şi de Curtea de Conturi. E drept, neclare şi confuze”, a precizat, sâmbătă, Dan Suciu, pentru Mediafax.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Achim Irimescu referitoare la neregulile privind produsele alimentare din import comercializate pe piaţa din România, Dan Suciu a spus că există un punct de vedere oficial al Protecţiei Consumatorului şi al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat că afirmaţiile privind transferul a 35 de miliarde de euro, cu camionul, în afara ţării, în ultimii cinci ani, au reprezentat o „metaforă”.

A fost o metaforă. Dacă vedeţi declaraţia Curţii de Conturi de câteva zile, 40% din PIB, adică 60 de miliarde de euro sunt evaziune. O parte din bani probabil a ajuns în afara ţării. Exact aşa se spunea şi în 2010 la care m-am referit eu„, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru Mediafax.

Ministrul Agriculturii a declarat recent, în cadrul unui interviu, că din România s-au scos în ultimii 5 ani, de pe vremea lui Băsescu, 35 de miliarde de euro.

„(…) Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă el, a declarat Ministrul Agriculturii.

Declaraţiile sale au atras o replică violentă a lui Traian Băsescu, care a spus că ministrul ar trebui arestat dacă nu probează afirmaţiile.

„Dacă Irimescu ştie, înseamnă că are şi elemente să probeze. Dacă nu, este un delator ordinar şi trebuie arestat imediat un derbedeu ca ăsta. Dacă are cumva dreptate, înseamnă că serviciile de contra informaţii, deci SRI, au fost părtaşe cu ei. Nu era posibil un asemenea transfer de bani, fără să-şi dea seama structurile de contrainformaţii româneşti. Ori unul, ori altul trebuie arestat imediat”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu îl atacă pe ministrul Achim Irimescu: „Un dezaxat care trebuie arestat sau dus la ospiciu”

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?