Executivul urmează să formuleze, în şedinţa de vineri, un punct de vedere cu privire la propunerea legislativă privind salarizarea unitară, pas procedural necesar, întrucât proiectul nu a fost înaintat de Guvern, ci asumat de parlamentarii PSD şi ALDE, deşi a fost elaborat sub coordonarea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, elemente din acesta fiind prezentate public tot de ea.
Pe ordinea de zi a Guvernului apare un Memorandum cu tema: Formularea punctului de vedere al Guvernului cu privire la propunerea legislativă intitulată LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iniţiată de un grup de deputaţi şi senatori PSD şi ALDE, scrie news.ro.
Executivul este obligat să de un punct dea vedere pe orice proiect de lege depus şi care urmează să fie discutat în Parlament.
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a depus la Parlament proiectul Legii salarizării în urrmă cu două săptămâni după mai multe amânări.
Olguţa Vasilescu a venit, pe 24 aprilie la Parlament, pentru a depune în Senat proiectul Legii salarizării, semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE. Ea spunea că proiectul a suferit modificări minore, solicitate de parlamentari, dar care nu afectează prevederile importante.
„Acum o depun, exact acum. (…) Până la 1 iulie ea trebuie să fie în vigoare. Eu cred că atât cât a mai rămas din luna aceasta şi luna viitoare urmează să dezbatem legea. Mai rămâne luna iunie, în care ne luăm marja că poate fi atacată la CCR sau poate fi retrimisă la Parlament de preşedintele Iohannis, pentru că vrem să o aplicăm de la 1 iulie”, a spus ministrul atunci.
Ea a precizat că iniţiativa legislativă a fost semnată de 205 parlamentari din grupurile PSD şi ALDE din Camera Deputaţilor şi din Senat.