Guvernul va cheltui aproape un milion de euro pe o nouă aplicaţie IT de aranjare a documentelor din Palatul Victoria

Secretariatul General al Guvernului (SGG) este pregătit să plătească aproape un milion de euro pentru o nouă aplicaţie IT prin intermediul căreia să-şi aranjeze mai bine documentele de lucru de la Palatul Victoria, argumentul fiind că actuala aplicaţie are "la bază o interfaţă de lucru rudimentară".
Filip Stan
22 ian. 2017, 11:35
Guvernul va cheltui aproape un milion de euro pe o nouă aplicaţie IT de aranjare a documentelor din Palatul Victoria

În documentaţia de justificare a achiziţiei se arată că actuala aplicaţie a SGG are o interfaţă de lucru rudimentară, managementul la nivelul utilizatorilor şi fluxului de lucru este deficitar, iar utilizarea este anevoioasă şi consumatoare de timp, scrie Profit.ro.

De asemenea, se resimte lipsa unor modele de raportare şi de arhivare electronică, precum şi a unor posibilităţi de căutare şi filtrare. În plus, SGG invocă lipsa unor modele de analize complexe pentru datele din actualul sistem informatic.

„Având în vedere aceste neajunsuri, proiectul propus intenţionează să îmbunătăţească sistemul decizional prin creşterea accentului asupra actelor normative prioritare/planificate în detrimentul actelor normative ad-hoc, creând un sistem de management al priorităţilor legislative care vor fi incluse în şedinţa de Guvern (…). Necesitatea unui astfel de instrument constă în aceea că el reprezintă un mecanism de optimizare a deciziei precum şi o modalitate de a asigura concordanţa dintre documentele planificate de către ministere şi incluse în Planul Anual de Lucru al Guvernului (PALG) şi cele care ajung, în final, pe agenda şedinţei de guvern”, se mai spune în documentaţia licitaţiei.

Punerea în practică a proiectului va asigura, potrivit documentaţiei, un nivel mai ridicat de predictibilitate în planificarea în avans a şedinţelor Guvernului şi monitorizarea şi controlul în timp real a procesului de guvernare şi elaborare a actelor normative, sprijinind astfel semnalarea imediată a întârzierilor şi deficienţelor în ceea ce priveşte calendarul de elaborare şi aprobare a acestora.

De asemenea, proiectul va susţine ministerele în implementarea unui mediu decizional strategic, previzibil şi predictibil, prin creşterea accentului asupra actelor normative prioritare/planificate în detrimentul celor ad-hoc şi asigurarea concordanţei dintre documentele planificate de ministere şi incluse în PALG şi cele care ajung, în final, pe agenda şedinţei Guvernului.

Estimat la 3,8 milioane de lei, fără TVA, contractul va avea o durată de 13 luni de la data atribuirii.

Ofertele vor fi deschise la începutul lunii martie.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!