În același timp, CE pregătește punerea în întârziere a României în ce privește Directiva, având în vedere că noile prevederi trebuiau adoptate până la 20 mai.
Procedura de infringement presupune atenționarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligații și, ulterior, acționarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiție, unde țara în cauză este amendată cu o sumă substanțială.
Guvernul a decis recent inițierea unei ordonanțe de urgență pentru transpunerea Directivei tutunului, după ce un proiect de lege inițiat tot de Executiv a fost adoptat la începutul acestei luni de Senat, ca prima Cameră sesizată a Parlamentului, la mai mult de două săptămâni de la termenul la care Directiva ar fi trebuit să intre în vigoare.
Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că Bruxelles-ul se pregătește să lanseze etapa premergătoare a procedurii de infringement pentru neimplementarea Directivei tutunului. Comisia Europeană ar urma, astfel, în perioada următoare, să anunțe autoritățile de la București de punerea în întârziere în privința Directivei.
Citeşte mai mult pe profit.ro