Guvernul vrea să adopte legea de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate luna viitoare

Adoptarea Legilor sănătăţii, privind sistemul de plată a pensiilor private, de aplicare a Codului de Procedură Penală, modificarea actelor normative privind evidenţa persoanelor sau amânarea tranzacţionării unor pachete de acţiuni sunt priorităţi ale Guvernului în noua sesiune legislativă.
Romania TV
07 sept. 2012, 13:45
Guvernul vrea să adopte legea de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate luna viitoare

Proiectele de legi au fost incluse, în vederea aprobării, în Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2012.

Executivul va aproba şi va propune Parlamentului luna octombrie ca dată de finalizare a procedurii legislative pentru proiectul de lege pentru organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România.

Până în decembrie ar urma să fie adoptat şi un proiect de lege privind exercitarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară şi/sau alternativă, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Practicienilor de Medicină Complementară şi/sau Alternativă din România.

Tot pentru decembrie, Guvernul propune să fie încheiată procedura legislativă pentru legea de punere în aplicare a Codului de Procedură Penală, dar şi a legilor privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative şi neprivative de libertate sau a legii de privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune.

Un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor private ar trebui finalizat până în noiembrie, urmând ca până în decembrie să fie modificată legea sistemului unitar de pensii publice şi să fie adoptat proiectul de lege privind salarizarea în anul 2013 a personalului plătit din fonduri publice.

Până la finalul anului ar trebui adoptată şi o lege privind economia socială, dar şi legea bugetului de stat pe anul 2013 şi cea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul viitor.

Guvernul îşi propune ca până la finalul acestui an să modifice şi completeze unele acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de identitate ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România.

De asemenea, Executivul va proroga termenul de finalizare a procedurilor de admitere la tranzacţionare în sisteme de tranzacţionare administrate de Bursa de Valori Bucureşti – S.A. a acţiunilor societăţilor sau companiilor naţionale la care Fondul Proprietatea S.A. deţine pachete de acţiuni, demarate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi a măsurilor pentru pregătirea şi derularea ofertelor publice secundare de vânzare de acţiuni.

Pe lista de priorităţi legislative ale Executivului mai figurează o propunere privind serviciile poştale, un proiect de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii, modificarea şi completarea legii serviciilor de transport public local şi a legii minelor.

Guvernul va transmite Parlamentului un proiect de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, un alt proiect privind acordul unic pentru autorizarea lucrărilor de construcţii, dar şi un proiect de modificare a legii cadastrului şi publicităţii imobiliare în vederea facilitării accesului la bazele de date privind proprietatea pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Alte priorităţi guvernamentale, până la finalul anului, mai sunt proiectul de lege pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor şi proiectul de lege privind gospodărirea integrantă a zonei costiere.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Ce să pui în vasul de toaletă ca să devină alb, așa cum era la magazin. O să scapi imediat de calcar, rugină sau mirosuri urâte. Este un ingredient banal pe care îl au toți oamenii în bucătărie
Capital.ro
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
Playtech.ro
ȘOCANT! Cât de schimbată este Eliza Iliescu. Aproape de nerecunoscut
DailyBusiness
Sume URIAȘE pentru un stagiu MIC, după RECALCULARE. S-au primit bani MULȚI după doar 18 ani de contribuții!
Adevarul
Problema sărăciei în România se adâncește. Promisiunile electorale pot înrăutăți situația
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Tragerea Loto, 1 septembrie. Ce combinații! Incredibil!
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
BREAKING | Sportivă în vârstă de 28 de ani, găsită moartă în apartament: „Este o pierdere devastatoare pentru noi toți”
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Adina Iuliana Popescu, o cunoscută femeie de afaceri din Gorj, a murit după ce a făcut un infarct la volan: Femeia a apucat să oprească mașina înainte de a-și pierde cunoștința
Capital.ro
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Inundații severe în județele Călărași și Constanța după ploile torențiale
MediaFlux
ANAF face PRĂPĂD. Toate persoanele fizice sunt vizate, iar datele SUNT PUBLICE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...