Guvernul vrea să introducă treptat noul sistem de pensii. Sindicatele intră în grevă naţională

Guvernul francez este dispus să introducă treptat noul sistem de pensii planificat, pentru a calma sindicatele care au declanşat greve la nivel naţional, transmite Reuters.
Iulian Tudor
09 dec. 2019, 07:43
Guvernul vrea să introducă treptat noul sistem de pensii. Sindicatele intră în grevă naţională

Transporturile au fost paralizate duminică, la nivel naţional, pentru a patra zi, sindicatele de la operatorul feroviar de stat, SNCF, şi sistemul de transport public din Paris, RATP, extinzând protestele împotriva schimbărilor.

”Sunt hotărât să finalizez reforma pensiilor. Dacă nu implementăm acum o reformă serioasă şi progresivă, o va face altcineva ulterior, dar va fi cu adevărat brutală”, a declarat premierul  Edouard Philippe publicaţiei Journal du Dimanche, potrivit Agerpres.

Philippe va prezenta miercuri un proiect detaliat al reformei, care are rolul să elimine regimurile speciale potrivit cărora unii lucrători se pot pensiona începând de la 50 de ani. În schimb, va fi introdus un sistem unificat, cu drepturi egale pentru toată lumea. Mai mulţi membri ai guvernului au declarat că sunt dispuşi la o atenuare a reformei.

Citeşte şi Vicepremierul Raluca Turcan: Dorim să eliminăm pensiile speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi militarilor

Discuţiile se concentrează pe care grupe de vârstă va avea impact reforma. În luna iulie, un raport realizat de specialistul în sistemul de pensii Jean-Paul Delevoye a afirmat că noul sistem va fi aplicat persoanelor născute începând cu 1963. În ultimele zile, presa franceză a scris că acest prag ar putea fi modificat, informează Agerpres.

Liderul sindicatului CGT, Philippe Martinez, a declarat că va lupta până când guvernul va renunţa complet la acest plan. Franţa are unul dintre sistemele de pensii cele mai generoase, în rândul statelor membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), dar sistemul are deficite bugetare majore, iar platforma electorală a preşedintelui Macron din 2017 a inclus reforma pensiilor.

Sindicatele pregătesc a doua demonstraţie pentru ziua de marţi, după ce primul protest a atras joia trecută 65.000 de persoane la Paris şi 806.000 la nivel naţional, potrivit datelor poliţiei.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!