Frunda este de părere că europarlamentarul PSD, Corina Creţu, ar putea face faţă provocării acestui post, dacă îl va primi.
În opinia lui Gyorgy Frunda, Corina Creţu „are o experienţă, nu e la primul mandat în PE, a întocmit nişte rapoarte, a lucrat în echipe, dar trebuie spus că aceşti preşedinţi de comisii de fapt reprezintă faţada politică a activităţii comisiilor respective. În acele comisii lucrează tehnocraţi, oameni foarte bine pregătiţi din punct de vedere al problematicii pe care o discută, se iau deciziile la nivelul conducerii tehnice, peste care pe urmă e prezentat raportul de preşedintele comisiei respective (…) În această construcţie în care se vrea a avea nouă doamne preşedinţi de comisie, toată funcţionarea va fi diferită şi eu cred că doamna Creţu va putea să facă faţă unei asemenea provocări”, afirmă Frunda.
Întrebat cât de mare este riscul ca România să primească un post de comisar european de mică anvergură, Gyorgy Frunda a răspuns: „Nu sunt de acord cu această catalogare: de mică şi mare anvergură. În România poţi să spui că Ministerul Sportului nu are greutatea Ministerului Justiţiei şi poate este adevărat dintr-un anumit punct de vedere. Dar atunci când la nivelul Comisiei Europene deciziile se iau în comun şi se încearcă construirea unui Guvern european, eu cred că fiecare portofoliu este important. Întrebarea se pune altfel: ce buget are comisia respectivă, cu cât poţi să-ţi ajuţi statul din care provii”, a încheiat Frunda.