Participă la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015!

Participă la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015! Motorul de căutare online Google şi-a schimbat, vineri, logoul pentru a marca sărbătoarea de Halloween, afişând pe pagina sa principală un joc animat, prin care le propune internauţilor să participe la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015.
Filip Stan
30 oct. 2015, 08:08
Participă la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015!

Participă la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015! Noul logo al Google România este realizat sub forma unui joc animat, în care o vrăjitoare pe o mătură parcurge un anumit traseu, pe care poate să adune mai multe bomboane.

Noul logo al Google poate fi trimis de internauţi, prin intermediul unui buton special, spre a fi publicat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter, dar şi prin e-mail.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Halloween (o abreviere pentru „All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe ţări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico şi Regatul Unit, iar, ocazional, în unele părţi ale Australiei şi Noua Zeelandă.

Participă la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015!  Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.

Participă la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015! Costumarea şi colindatul reprezenta o practică de Halloween în Scoţia, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Tradiţia a pătruns şi în Statele Unite, la începutul secolului al XX-lea, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Primele costume de Halloween produse în masă au apărut în magazinele americane în anii 1930.

Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate, acesta fiind un obicei tradiţional din Marea Britanie şi Irlanda.

Printre alte mâncăruri asociate sărbătorii de Halloween se numără „barmbrack”, o prăjitură uşoară cu fructe, în care se introduce un inel sau o monedă (obicei din Irlanda), caramele (Marea Britanie), bomboane în formă de cranii, plăcintă de dovleac, pâine de dovleac etc.

HALLOWEEN, tradiţii şi superstiţii

HALLOWEEN 2015. Dacă iei masa de Halloween cu prietenii sau familia se spune că trebuie să vorbeşti, să râzi, să faci zgomot pentru a alunga spiritele morţilor, care ar vrea, probabil, să participe la festin.

HALLOWEEN 2015. Cel mai important simbol al Halloweenului este lumânarea aprinsă într-un dovleac scobit. Se spune că această lumină este mai eficientă decât orice în alungarea duhurilor, scrie libertatea.ro.

HALLOWEEN 2015. De asemenea, se mai spune că dacă auzi, la noapte, paşi sau alte zgomote în spatele tău nu întoarce capul, deoarece dacă este un spirit venit de pe cealaltă lume te va lua cu el. Închide bine toate uşile.

HALLOWEEN 2015. Dacă în această noapte găseşti în casă un păianjen trebuie să ştii că este spiritul unei persoane dragi care te veghează, aşa că cel mai bine ar fi să nu îl omori.

HALLOWEEN 2015. Tinerele nemăritate trebuie să ştie că în această noapte îşi vor visa alesul dacă îşi vor pune sub pernă o floare de rozmarin şi un bănut de argint.

HALLOWEEN, originea sărbătorii

HALLOWEEN 2015. Halloween este o prescurtare a „All Hallows Evening”, adică „Seara Tuturor Sfinţilor”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Potrivit cercetătorilor, Halloweenul este o sărbătoare creştină care derivă, însă, dintr-unele păgâne – din festivalurile celtice ale recoltei şi din Samhainul galic.

(w500) Merele gla

Este o sărbătoare anuală, ţinută pe 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Deoarece sărbătoarea cade în vremea recoltării merelor, merele glazurate sau caramelizate se numără printre mâncărurile tradiționale de Halloween.

Tradiţia costumelor de Halloween vine din secolul al XVI-lea, când oamenii se deghizau şi mergeau din casă în casă recitând versuri, cântând şi cerând la schimb mâncare. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita. În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack (sculptarea de jack-o’-lantern provine din obiceiul de Ziua Tuturor Sfinților de modelare a unor felinare din napi pentru luminarea sufletelor din purgatoriu). Profitând de ocazie, tinerii au început să sculpteze feţe înfricoşătoare pe bostan. Lămpile erau folosite în special pentru a speria spiritele rele.

(w500) Specific p

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

(w500) Copiii se

Halloweenul este sărbătorit în foarte multe țări de pe glob, în principal în Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Marea Britanie, iar ocazional în unele părți ale Australiei și Noua Zeelandă. În America de Nord și Canada își menține cel mai înalt nivel de popularitate. În fiecare an, 65% dintre americani își decorează casele și birourile pentru Halloween.

DailyBusiness
Senatul a dat undă verde. Medicamentele care DEVIN droguri periculoase
Spynews
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Floarea pe care e bine să o plantezi în luna noiembrie. Are culori superbe, un parfum unic, iar până la primăvară se va dezvolta perfect
Capital.ro
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Playtech.ro
Care este numele complet al lui Klaus Iohannis. Cum îl cheamă de fapt în buletin pe președintele României
DailyBusiness
Programul Family Start oferă cel mai avantajos credit de pe piață
Adevarul
Autostrada cu tuneluri, de zece ori mai scumpă decât ar fi fost în anii 2000. Urșii nevăzuți, „vinovați” de soarta autostrăzii
wowbiz.ro
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Spynews
Ce pensie are Saveta Bogdan! Artista de muzică populară încasează puțin peste veniturile medii din România: ”Cu ce mai cânt, mă descurc”
Spynews
Un fotbalist a murit pe teren, după ce a fost lovit de un fulger! Alți cinci jucători au fost grav răniți. Tragedia a fost filmată | VIDEO
Evz.ro
Gafa făcută de Ștefan Bănică Jr. Fiul său l-a taxat
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Se dau tichete sociale de Crăciun 2024! Despre ce sumă este vorba și cine sunt beneficiarii
Cancan.ro
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Toți proprietarii de mașini trebuie să declare la primărie. Este obligatoriu în România
StirileBZI
Vârsta la care trebuie să renunți la permisul de conducere! Legea se aplică în toată România
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau cunoscute în Târgu Mureș
substantial.ro
Serviciile americane acuză Rusia de dezinformare în statele-cheie pentru alegerile prezidențiale
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ în ALEGERILE din SUA! CUTREMUR în ZIUA VOTULUI american
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ironia sorții. O comună din România are drumuri de pământ, dar piste de biciclete asfaltate