HANDBAL FEMININ. România a învins Portugalia şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru EURO 2018

Echipa națională a României de handbal feminin s-a calificat la Campionatul European din acest an de pe primul loc, după ce a învins, duminică, și Portugalia, scor 32-28.
Filip Stan
03 iun. 2018, 18:15
HANDBAL FEMININ. România a învins Portugalia şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru EURO 2018

România a sărbătorit, la Buzău, a 12-a prezență la un turneu final continental. ”Tricolorele” au încheiat grupa cu un succes facil în fața Portugaliei.

În fața „cenușăresei” grupei, România a jucat azi la Buzău fără două dintre piesele importante, Neagu și Dumanska, lăsate în afara lotului de Ambros Martin. Ibericul a vrut să testeze și alte jucătoare, care abia acum fac cunoștință cu prima reprezentativă.

Așa au apărut pe teren Adespii, Țicu, Rațiu, Băcăoanu, Vișan, Pristavița, Florică, toate cu sub 10 selecții în echipa națională. Și startul a fost unul lansat. 6-1, apoi 9-2 pentru „roșii” care au arătat multă dtereminare și dorință. Cu trecerea timpului însă, ritmul nu a mai fost același, și Portugalia nu a avut nevoie de prea multe invitații de a reveni în joc.

Ca înainte de vacanță, speriate parcă și de accidentarea Andreei Adespii, fetele nu au mai pus prea mult osul în apărare. S-a jucat cu garda jos, totul pe faza de atac. S-a înscris rapid în ambele porții, deși problema învingătoarei nu s-a pus în nici un moment.

România a avut mereu avans de cel puțin 6 lungimi. Portugalia a jucat curajus, antrenorul Artur Rodrigues a ales să joace fără portar, dorind ca și lusitanele sale să facă parte din spectacol. Portugalia a pus probleme în atac, dar și a încasat 5 goluri din jumătatea adversă! Asta până în ultimele 10 minute când motoarele abia au mai turat.

S-a terminat 32-28, a cincea victorie în grupă pentru România, una care asigură calificarea la turneul final din Franța de pe primul loc.

„Încheiem o campanie foarte grea, cu o grupă dificilă. Sunt foarte mulțumit pentru că am terminat pe primul loc o grupă din care a făcut parte și campioana olimpică Rusia. Vine acum o binemeritată vacanță și apoi ne gândim la viitor. Vom afla grupa la Europene și vom putea face alte discuții”, a spus Ambros Martin, selecţionerul României.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Românii scapă complet de datorii. Nu mai trebuie să dea niciun ban la bancă
Playtech.ro
Dana Budeanu a arătat TOT! A încins imaginația bărbaților cu această apariție BOMBĂ
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
SMS -ul care îți încarcă factura. Și conturile sunt în pericol
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
Beni de la Insula Iubirii, „tradus” de iubită! Maria i-a pus capac, s-a combinat cu altă concurentă și... a prins-o cu ALȚII! Insula Dramei Totale continuă!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Românii nu-și mai primesc banii înapoi! Mulți simt că au luat țeapă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Reporturi Uriașe și Noi Trageri Loto duminică, 11 August
MediaFlux
Marius Budăi anunță când vin pensiile majorate la seniori: „Este acea convenție cu Poșta Română”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!