Hans Klemm, în contextul achiziţionării de sisteme Patriot: Un atac aerian asupra României este mult mai probabil

România "face cea mai bună alegere" în ceea ce privește achiziția sistemelor Patriot, acestea fiind o soluție pentru apărarea aeriană a țării, a declarat vineri, la Bucharest Forum, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.
Romania TV
06 oct. 2017, 14:23
Hans Klemm, în contextul achiziţionării de sisteme Patriot: Un atac aerian asupra României este mult mai probabil

„Anul acesta se vor cumpăra sisteme sol-aer și sistemele acestea sunt foarte utile, sunt o alegere logică. Un atac la frontieră nu este un scenariu foarte probabil, deși nu putem să-l ignorăm, dar un atac aerian asupra României este mult mai probabil”, a afirmat ambasadorul SUA,Hans Klemm, citat de Agerpres.

Diplomatul americat a vorbit și de intenția autorităților române de a achiziționa avioane F16.

„România a cumpărat 12 avioane F16 din Portugalia, o decizie foarte înțeleaptă. Susținem Ministerul Apărării în vederea achiziției mai multor avioane F16 și în pașii făcuți pentru modernizarea bazei existente”, a spus Klemm. În opinia sa, „România face cea mai bună alegere cu sistemele Patriot”.

„Acestea pot să ofere apărare împotriva rachetelor balistice. Noi am folosit acest sistem de 30 de ani. Nu este un sistem vechi, ci un sistem care a fost supus testelor, în luptă. Este interoperabil cu forțele armate ale Statelor Unite ale Americii și astfel România intră în elita celor 12 state care folosesc sistemul Patriot, care răspunde foarte bine amenințărilor din aer”, a punctat Hans Klemm.

El a vorbit despre intențiile României de a-și moderniza sistemele de apărare.

„În acest moment se dorește folosirea bugetului mărit pentru a crește capacitatea industriei de Apărare din România. Statele Unite vor coopera cu partenerul nostru strategic în acest sens. România a fost un partener și un aliat excepțional pentru NATO”, a punctat Hans Klemm.

El a vorbit și despre provocările de securitate din regiune, și anume criza umanitară din Siria și Irak, tensiunile din Balcani, gradul de nesiguranță în Moldova și „atitudinea agresivă a Rusiei” în regiune.

Klemm a amintit că guvernul SUA a mărit de patru ori fondurile pentru siguranța Europei și a menționat locurile din România ce fac parte din infrastructura de Apărare — Câmpia Turzii, Kogălniceanu și centrul de instrucție de la Cincu.

„Evident, România trebuie să își modernizeze forțele armate. Anul acesta s-au alocat 2% din PIB pentru cheltuieli pentru Apărare, așa cum România și-a luat angajamentul acum câțiva ani. Statele Unite recunosc efortul făcut de Guvernul României, un Guvern care trebuie să răspundă și altor nevoi și care și-a mărit bugetul cu aproximativ 50 %”, a mai spus Klemm.

El a evidențiat că „sacrificiile făcute de români nu au rămas neobservate nici la Washington, nici la Bruxelles”. „România este un exemplu pentru aliații NATO din punctul de vedere al securității”, a spus el.

Klemm a vorbit despre misiunea sa în România. „În fiecare zi descopăr cât de multe mai am de învățat despre România și să îmi formez contacte regionale pentru a-mi îndeplini misiunea și fac asta zi de zi”, a mărturisit Klemm. El și-a amintit de vizita sa la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, la deschiderea anului universitar, la 100 de ani de la misiunea predecesorului său, Charles Vopicka.

Spynews
Cum arată acum Larisa, femeia cu care Bogdan de la Ploiești a fost căsătorit. Seamănă perfect cu Cristina Pucean, actuala iubită / FOTO
Bzi.ro
Irina Columbeanu uimește cu talentul ei în materie de fashion! Fiica Monicăi Gabor ar putea face carieră din asta!
Fanatik.ro
Orașul care devine centrul industriei de apărare a României. Se vor dezvolta două uzine importante și se vor repara aici vehicule ale armatei
Capital.ro
Proprietarii de apartamente îi obligă! Cei care stau în chirie au INTERZIS
Playtech.ro
ȘOCANT cum arată Adelina Chivu la 42 de ani. Doamne, soția lui Cristi Chivu a ajuns de nerecunoscut și cât de superbă era
DailyBusiness
S-A AFLAT ACUM! Cum cresc cele 4,6 milioane de pensii publice
Adevarul
De ce ar fi dispărut Vasi, pisica mascotă a Aeroportului Otopeni. „Sunt zeci de oameni care o caută…”
Spynews
Ema Oprișan, mesaj dureros după ce ar fi fost părăsită de Răzvan Kovacs, tatăl copilului! Ce a transmis fosta concurentă de la Insula Iubirii: "Te simți nevăzut și neauzit..." / FOTO
Spynews
Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, din nou în sala de judecată! Vedeta, declarații exclusive despre noul proces
Evz.ro
Pensia unui miliardar, după recalculare. Ce face cu banii de la stat
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Cauza morții tatălui lui Cătălin Măruță. De ce a murit Constantin Măruță, de fapt
Playsport.ro
Gestul total neașteptat al miliardarului Țiriac. De ce i-a cerut supercampioanei Ionela Cozmic să returneze mașina Hyundai la câteva zile după ce a primit-o
kanald.ro
Modificări majore în noul an școlar 2024-2025! Elevii pot fi dați afară de la ore dacă se îmbracă nepotrivit
Capital.ro
Dincă, nevinovat?! Cutremur în dosarul Caracal. Bunicul Luizei a recunoscut tot
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Român și sârb acuzați în SUA de conspirație pentru atacuri de tip ‘swatting’ și amenințări cu bombă
MediaFlux
PREVIZIUNILE lui Donald Trump. Vorbește despre al treilea RĂZBOI MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...