Klemm, despre Codul Fiscal şi legile justiţiei: Îndemnăm Guvernul şi Parlamentul ca, înainte de a lua decizii, să facă ample consultări

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a fost întrebat, într-un interviu la Radio România Timişoara, despre modificarea Codului Fiscal şi legile justiţiei, el precizând că îndeamnă Guvernul şi Parlamentul ca, înainte de a lua decizii, să facă ample consultări. Klemm a insistat pe nevoia de stabilitate, predictibilitate şi transparenţă.
Romania TV
09 nov. 2017, 13:20
Klemm, despre Codul Fiscal şi legile justiţiei: Îndemnăm Guvernul şi Parlamentul ca, înainte de a lua decizii, să facă ample consultări

”Am încercat să încurajez Guvernul român, nu doar guvernarea Tudose, ci chiar din momentul în care am ajuns în România, deci din timpul primului ministru Ponta, primului ministru Cioloş, primului ministru Grindeanu. În termeni generali, încurajarea noastră a fost că, în ceea ce priveşte politicile, economice sau altele, Guvernul ar trebui să tindă spre stabilitate, predictibilitate, transparenţă, să prezinte deschidere autentică spre consultarea cu participanţi, acţionari, în acest caz – comunitatea oamenilor de afaceri. Apoi, când luăm în considerare schimbări de politici, să aplice regulile de bază cost – eficienţă în privinţa acestor schimbări sau să le supună unor evaluări în aşa fel încât atunci când cineva ia cunoştinţă de schimbările efectuate să ştie că au fost dezbătute în forumul larg al societăţii şi să poată înţelege aceste modificări”, a afirmat diplomatul american.

Hans Klemm a menţionat că, în cazul modificării Codului Fiscal, nu îi este clar dacă Guvernul a făcut aceste lucruri.

”Am văzut că în unele comunităţi ale oamenilor de afaceri s-au exprimat îngrijorări relativ la modificările ce se iau în considerare şi, din nou, încurajez Guvernul să ia în considerare factori precum predictibilitatea şi stabilitatea. În absenţa predictibilităţii şi stabilităţii cred că, într-un final, vor fi consecinţe în privinţa intereselor investitorilor, inclusiv în ce priveşte oportunităţile României”, a subliniat Hans Klemm.

Întrebat dacă este îngrijorat, ambasadorul SUA a răspuns: ”M-aş opri aici. Aş încuraja Guvernul să fie precaut când ia în considerare schimbare de politici”.

Hans Klemm a mai declarat că parte din mediul economic atractiv o constituie stabilitatea, predictibilitatea, transparenţa, accesul investitorilor la dialog cu cei care fac politicile de guvernare.

”Contează dacă există o comunicare autentică între potenţialii investitori şi guvernanţi, dacă există o analiză a schimbărilor preconizate, a oportunităţilor de a le face. În plus, desigur, forţa de muncă este un element cheie în orice decizie pe care o ia un investitor. Din câte am auzit, de la companii americane dar şi româneşti, piaţa forţei de muncă devine tot mai problematică”, a precizat ambasadorul SUA.

În ceea ce priveşte modificarea legilor justiţiei, Hans Klemm a amintit că Statele Unite şi-au exprimat preocuparea pentru propunerile avansate de ministrul Justiţiei.

”Am avut ample discuţii cu ministrul despre propunerile de modificări făcute, sunt numeroşi specialişti din România cu experienţă în domeniul dreptului care se declară îngrijoraţi. Cum Parlamentul ia acum în considerare acest pachet de măsuri, Statele Unite încurajează, îndeamnă Parlamentul ca, din nou, să se consulte în detaliu cu societatea civilă înainte să treacă la acţiune”, a adăugat diplomatul.

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Radu Vâlcan a plecat la Insula iubirii! Primele imagini din locul unde se va filma sezonul 9 / FOTO
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
I se spune ”râul fierbinte”. Locul spectaculos de pe glob unde temperatura apei ajunge la peste 80 de grade
Capital.ro
Călin Georgescu nu dă înapoi. Anunț oficial pentru toți românii: Sunt împotriva...
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie să setezi centrala dimineața, când pleci de acasă. Greșeala care îți poate dubla factura la gaze
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Donald Trump ar putea închide o bază militară importantă din Europa de Est, în urma discuţiilor „pozitive şi productive” cu Rusia
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Alex Dobrescu și-a cunoscut fiul! Cum s-a afișat alături de Cristina Cioran, după aproape un an | FOTO
Spynews
Gestul mamei lui Andrei Perneș față de Sabrina, pe care puțini l-au observat! Ce s-a întâmplat la înmormântare. Ți se rupe sufletul! | FOTO
Evz.ro
Mare atenție la banane. Detaliul care face diferența
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Doliu pe scena teatrului din România! Actrița Maria Andreea Raicu s-a stins din viață
Cancan.ro
Preotul Tiberiu Mihăiță Mechno a murit într-un accident rutier cumplit la doar 42 de ani
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
A murit marea doamnă a României. A fost o actriță adorată de toți românii: Un talent înnăscut
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Rezoluția privind legitimitatea președintelui Zelenski respinsă în parlamentul ucrainean
MediaFlux
Informații de ultimă oră de la Vatican. Starea de sănătate a Papei Francisc se deteriorează de la o oră la alta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Schimbare mare pentru pensionari. Toți cei care-și depun dosarul de pensionare în 2026 trebuie să știe