Hans Klemm a fost prezent, vineri, la ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional ”Sea Shield 17”, care are loc în Marea Neagră şi la care participă 2.800 de militari din mai multe ţări, printre care România şi SUA.
La finalul ceremoniei, ambasadorul a oferit câteva declaraţii jurnaliştilor. El a fost întrebat ce părere are despre protestele din întreaga ţară din ultimele zile, spunând: “În ultima săptămână, am văzut trei sau patru nopţi de demonstraţii mari şi paşnice nu doar în Bucureşti, ci şi în mai multe oraşe din ţară. Facem apel ca România să continue la fel de puternic lupta împotriva corupţiei. Acestea sunt intenţiile pe care Statele Unite le susţin cu putere”.
Întrebat dacă are un mesaj pentru Guvern, ambasadorul a spus că SUA îşi doresc ca lupta împotriva corupţiei să nu fie slăbită, scrie News.ro.
“Există o speranţă în SUA, şi nu ne referim doar la România, dar include şi România, ca partenerii, aliaţii, prietenii noştri să consolideze şi să întărească statul de drept şi lupta împotriva corupţiei şi nu să nu ia măsuri pentru a slăbi această luptă”, a afirmat Hans Klemm.
De asemenea, el a fost întrebat de jurnalişti ce a discutat cu Liviu Dragnea, răspunzând că a fost o întâlnire privată. Ambasadorul a precizat că discuţia era stabilită de mai mult timp, dorind să-l felicite pentru faptul că a devenit preşedintele Camerei Deputaţilor.
Chestionat şi asupra discuţiei pe care a avut-o cu premierul Grindeanu, Hans Klemm a menţionat era programată după ce acesta a devenit prim-ministru, dar apoi a urmat vizita acestuia în SUA şi nu a mai putut fi programată în perioada respectivă. Hans Klemm a precizat că a dorit cu acest prilej să se prezinte premierului. De asemenea, ambasadorul a menţionat că doreşte să lucreze împreună cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu la întărirea parteneriatului strategic dintre cele două ţări.
Ceremonia de deschidere a exerciţiului multionaţional ”Sea Shield 17” a avut loc, vineri, în terminalul de pasageri din Portul Constanţa. La acesta participă 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, submarine şi de suprafaţă, într-un raion estic din Bazinul Mării Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri pătraţi, de cinci ori suprafaţa Dobrogei.
Coordonarea secvenţelor exerciţiului va fi realizată de către Comandamentul Flotei, iar Fregata ”Regele Ferdinand” va asigura, pe mare, conducerea grupării navale din care vor face parte un distrugător, patru fregate, un submarin, şase aparate de zbor ale partenerilor străini, precum şi 11 nave şi patru aparate de zbor ale României.