”Doresc să îi felicit pe toţi tinerii din România care au primit oferte de acceptare de la una dintre cele peste 4.500 de instituţii acreditate de învăţământ superior din Statele Unite. Absolvenţii universităţilor americane au devenit ulterior lideri şi inovatori în multe domenii în întreaga lume. Trebuie să fiţi mândri că aţi fost invitaţi să faceţi parte din acest grup special şi select de tineri. Vieţile voastre vor fi schimbate pentru totdeauna de dinamismul, deschiderea şi calitatea campusurilor americane”, a declarat diplomatul american, citat de News.ro.
Hans Klemm precizează că ofertele de admitere vin în urma unor analize atente şi a unor eforturi susţinute ale tinerilor concurenţi, dar şi ale universităţilor americane; acestea efectuează o evaluare riguroasă a candidaţilor.
”Recunoaştem energia şi creativitatea pe care le-aţi investit în eseurile despre visurile şi ideile voastre, efortul depus pentru a vă pregăti pentru testul de limba engleză şi pentru alte examene, precum şi angajamentul faţă de munca în folosul comunităţii şi interesele extracurriculare”, afirmă ambasadorul.
În prezent, peste un milion de studenţi străini învaţă la instituţii de învăţământ superior americane, Statele Unite menţinându-şi astfel locul de frunte ca primă alegere a studenţilor străini. Acest lucru atestă calitatea de neegalat a educaţiei superioare în opţiunea studenţilor străini şi a familiilor lor, mai menţionează Klemm.
”Studenţii străini din medii diferite consolidează legăturile dintre Statele Unite şi ţările din întreaga lume, creând între oameni şi comunităţi legăturile necesare pentru soluţionarea unor provocări globale. În campusurile americane preţuim incluziunea şi sprijinim activ studenţii care provin din medii rasiale, etnice, religioase şi geografice diferite. Colegiile şi universităţile din întreaga Americă vă apreciază pe voi, studenţii străini pentru perspectivele unice şi diferite pe care le aduceţi atât în sălile de clasă, cât şi în afara lor. Studenţii şi comunităţile americane au de câştigat de pe urma oportunităţii unice de a-şi extinde propriile perspective asupra lumii. Această interacţiune ne ajută să ne pregătim cu toţii pentru un viitor comun, de succes, într-o lume interconectată”, apreciază ambasadorul american.
Conform raportului „Open Doors 2016”, peste 1.100 de tineri români studiază la universităţi americane.
”Ei vor reveni în România cu idei noi şi cu o diversitate de experienţe, pe care le vor împărtăşi colegilor şi altor români absolvenţi de universităţi americane. Ei vor crea firme, îşi vor continua activitatea de cercetare, vor dezvolta noi idei şi vor contribui la amplificarea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre”, subliniază diplomatul.
El spune că americanii sunt mândri că experienţa de studii din Statele Unite a fost o sursă de inspiraţie pentru absolvenţi din diverse domenii care au avut contribuţii substanţiale în România. De exemplu, o absolventă a programului de Afaceri Internaţionale al New School din New York a înfiinţat un centru de cercetare în domeniul acţiunii civice urbane, care se concentrează asupra creării de noi ecosisteme de inovaţie urbană în Bucureşti. Un absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Harvard reprezintă România în cadrul Comisiei Dunării de la Budapesta. Mai mulţi absolvenţi de doctorat de la University of California at Santa Barbara, de la Oak Ridge National Laboratory şi de la alte universităţi îşi continuă activitatea de cercetare la instituţiile de origine din România. Absolvenţi ai programelor de jurnalism, relaţii internaţionale sau studii de securitate au revenit în România cu o înţelegere profundă a politicii externe a SUA şi a afacerilor internaţionale, care constituie baza analizelor lor aprofundate în domeniile respective. Alţii au revenit de la şcolile de afaceri americane, au înfiinţat companii şi lucrează în domeniile dezvoltării afacerilor, telecomunicaţiilor şi alte sectoare interesante. Lista de poveşti de succes ale absolvenţilor ar putea continua la nesfârşit!
”Colegiile şi universităţile din SUA se mândresc că reuşesc să ofere un mediu sigur şi primitor tuturor studenţilor lor şi aş dori să evidenţiez cât de bineveniţi sunteţi în Statele Unite. Multe universităţi s-au reunit pentru a transmite un mesaj studenţilor din întrega lume prin campania #YouAreWelcomeHere. Mă alătur lor în a vă spune bun venit în SUA, unde colegiile şi universităţile vă oferă oportunităţi educaţionale valoroase şi vă ajută să vă îndepliniţi scopurile personale şi profesionale”, afirmă Hans Klemm.
Ofiţerii consulari ai Ambasadei SUA în Bucureşti şi ai ambasadelor şi consulatelor americane din întreaga lume vor continua să proceseze constant solicitările de vize pentru studenţi. Informaţii despre procesul de obţinere a vizelor sunt disponibile la https://travel.state.gov/content/visas/en.html. Consilierii EducationUSA din toată lumea sunt gata să răspundă întrebărilor despre studiile în SUA. Vă rugăm să contactaţi Fulbright Educational Advising Center http://www.fulbright.ro/educational-advising-center de la the U.S.-Romania Fulbright Commission din Bucureşti https://www.facebook.com/Romanian.US.Fulbright.Commission/.
”Ca ambasador al Statelor Unite în România, vă încurajez personal pe voi, cei care aţi primit oferte de admitere, să acceptaţi această oportunitate care vă va schimba viaţa şi să descoperiţi alături de colegii voştri, valoarea unică a educaţiei universitare americane”, încheie Hans Klemm.