„Războiul de propagandă este un alt tip de amenințare. Bineînțeles, nu este o amenințare nouă pentru Alianța Nord-Atlantică. Am văzut acest tip de amenințare în timpul Războiului Rece, dar am observat că a evoluat în ultimii ani. Din nefericire, România a fost ținta unor asemenea atacuri”, a spus diplomatul american.
El a făcut referire la declarațiile președintelui rus Vladimir Putin. „Săptămâna trecută, președintele Putin a făcut declarații împotriva României în contextul participării acestei țări la rețeaua sistemului antirachetă. Alianța a petrecut ore întregi pentru a explica intențiile acestui sistem, cum funcționează, ce poate face și ce nu. Cu toate acestea, Rusia continuă să emită relatări false”, a afirmat diplomatul american.
Klemm a adăugat că este datoria presei să transmită informații corecte și verificate.
Citeşte şi Vladimir Putin a numit un nou ambasador rus în România. Este o personalitate controversată
„Libertatea presei ne va face să câștigăm războiul informațiilor. În acest moment critic, depinde de media să își facă meseria în întregime, fără să apeleze la scurtături, să publice comunicate de presă în mod automat, mai ales din surse care nu spun mereu întreaga poveste. Presa trebuie să investigheze, să caute adevărul, să chestioneze tot și să contacteze toate persoanele implicate”, a punctat ambasadorul.
El s-a întâlnit miercuri cu studenți ai Universității din București, unde a susținut discursul „NATO in the 21st Century” și a răspuns întrebărilor acestora.