Dana Budeanu a reacţionat din nou la greva profesorilor. Sindicatele din Educaţie declanşează luni greva generală, nemulţumiţi de salarizarea personalului din sistem, protestul urmând să continue până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă, care să ofere perspective foarte clare, iar cei care au semnat pentru declanşarea ei vor renunţa la această formă de protest.
Dana Budeanu nu susține demersul acestora, spunând că este exclusiv împotriva copiilor „defavorizați”.
„BUNA DIMINEATA!
TUTUROR PROFESORILOR CARE AZI NU AU INTRAT IN GREVA SI S AU GANDIT LA COPIII NOSTRI NEVINOVATI SI BUNI, RESPECTANDU SI VOCATIA SFANTA DE DASCALI, CARE ALATURI DE PREOTII SI MEDICII VREMURILOR, AU TINUT PE UMERI SPIRITUL ACESTEI NATII DE VEACURI!
RESPECT TUTUROR PROFESORILOR CARE NU I AU UITAT PE CEI CARE:
1. Nu si permit sa plateasca sutele de lei pe orele de meditatii ale profesorilor care azi cer salarii si invata doar la clasa pentru examene!
2. Nu si permit sa urmeze cu 15-20 mii lei after school urile invatatorilor, profesorilor si directorilor scolilor unde sunt inscrisi!
3. Vin la scoala si invata pe branci si si respecta dascalii!
4. Nu si permit sapte schimburi se haine pe saptamana, pentru a defila la ore si a nu fi umiliti de pramatiile impotriva carora grevistii nu iau nicio atitudine!
5. Sunt olimpici si inca cred in romania cu adevarat educata!
6. Au asteptat cu sufletul la gura sfarsitul de gimnaziu si liceu si mediile care sa i duca mai departe!
7. Saraci si defavorizati, cu familii greu incercate, isi cheltuie ultimul banut pentru a putea fi si ei in rand cu ceilalti fericiti ai sortii!
PENTRU RESTUL, CA PARINTE, MARTOR DOISPREZECE ANI LA ACEST SISTEM, NU AM NICIUN RESPECT! ZERO!
PROFESORII ADEVARATI SUNT CEI TITULARIZATI CU NOTE FOARTE MARI, CARE AU REZISTAT PRINTRE BEIZADELELE ADUSE SI BAGATE IN SISTEM PE PILE SI CONCURSURI MASLUITE, HOTARATE DE INSPECTORI NUMITI POLITIC SI FARA NICIUN MERIT!
ASTA E ROMANIA EDUCATA SI ATAT!”, scrie Dana Budeanu pe Facebook.
Grevă în Educaţie – Se lucrează la actele care să permită salarizarea personalului nedidactic conform cu grilele din legislaţie, care ar însemna o creştere de 9%
Ministerul Educaţiei anunţă, luni, că se lucrează la actele normative care să permită salarizarea personalului nedidactic conform cu grilele din legislaţie, care ar însemna o creştere de 9%. De asemenea, se vor acorda stimulente pentru profesorii debutanţi şi pentru cei din zone defavorizate.
Ministerul Educaţiei anunţă, luni, că, în urma discuţiei din data de 21 mai 2023, desfăşurată la Palatul Victoria, la care au participat Premierul României Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, reprezentanţi ai Executivului şi liderii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ, s-au luat mai multe decizii.
”Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene au început demersurile pentru elaborarea actelor normative care să creeze cadrul legal pentru salarizarea întregului personal nedidactic din învăţământul de stat, la nivelul grilelor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022”, anunţă Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.
Potrivit docimentului citat, din analiza Ministerului Educaţiei, aceasta înseamnă o creştere de circa 9% a salariului şi un impact bugetar estimat la 90 de milioane de lei, până la finalul anului calendaristic, pentru cei aproape 55.000 de beneficiari din învăţământul preuniversitar şi 10.000 din învăţământul superior.
De asemenea, se lucrează la:
”Menţionăm că acordarea unor stimulente financiare pentru cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ din zone defavorizate este unul dintre obiectivele cuprinse în proiectul Legii învăţământului preuniversitar, care se află, astăzi, la vot, în plenul Senatului României. Reiterăm faptul că educaţia reprezintă o prioritate naţională pentru partidele aflate în actuala Coaliţie de guvernare”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Nicolae Ciucă, primele declarații după negocierile eșuate cu sindicaliștii din Educație: „Singurii care au de pierdut, dacă se declanșează criza, sunt părinții și elevii”
Luni este prima zi de grevă generală în sistemul de educaţie din România. Sindicatele au anunţat declanşarea grevei săptămâna trecută şi au avut două runde de negocieri cu reprezentanţii Guvernului, care nu s-au încheiat cu un acord.
În total, potrivit sindicatelor, vor protesta peste 150.000 de cadre didactice, cărora li se va alătura şi personalul nedidactic din şcoli. De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment şi în învăţământul superior.