În primele luni ale anului 2025, din ce în ce mai mulți români își caută de muncă, arată un studiu realizat de o platformă de recrutare din România. Datele publicate recent arată harta orașelor din România cu cele mai mari salarii, dar și domeniile în care angajații sunt cel mai bine plătiți.
O analiză realizată recent arată că în primele luni ale acestui an, mai mulți români își caută locuri de muncă, față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele arată și orașele din țară cu cele mai mari salarii, dar și domeniile în care angajații sunt bine plătiți.
În primul trimestru al acestui an, cele mai mari salarii au fost încasat de angajații din București, unde media netă salarială, pentru toate domeniile de activitate și toate nivelurile de experiență a fost de 5.500 de lei net pe luni. În același timp, la Cluj, al doilea cel mai bine poziționat județ pe harta salariilor din țară, media salarială a fost de 5.000 de lei. Pe locul trei se clasează Brașov, cu o medie de 4.700 de lei, urmat de Timiș, cu 4.600 de lei și Iași, cu 4.400 de lei.
La polul opus, cele mai mici salarii au fost raportate de angajații din Giurgiu, cu 3.520 de lei, Vrancea, cu 3.700 de lei, Covasna – 3.800 de lei, Gorj – 3.850 de lei și Tulcea, cu 4.000 de lei.
Într-un top al domeniilor în care se câștigă cele mai bune salarii, pe primul loc rămâne IT-ul, cu o medie de 7.500 de lei net pe lună. Pe al doilea loc se regăsește industria de petrol și gaze, media netă fiind de 6.000 de lei lunar, specialiștii în construcții și instalații reprezentând unul dintre cele mai căutate segmente de candidați.
Inginerii reprezintă o altă categorie de candidați căutați de angajatori, aceștia calificându-se în prima jumătate a clasamentului salariilor, cu medie aferentă domeniului de 5.400 de lei. 5.300 de lei este media în audit/consulttanță și 5.000 de lei în servicii financiare.