Harta stratului de zăpadă în România. În timp ce la Bucureşti este soare, la munte, fie că vorbim de Valea Prahovei, Poiana Braşov, Rânca sau staţiunile din Ardeal, există oaze pentru iubitorii sporturilor de iarnă sau pur şi simplu mahmuri după excesele de la revelion.
Stratul de zăpadă din Munţii Rodnei (2303 metri altitudine) măsoară peste 30 de centimetri, iar pe majoritatea tronsoanelor de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Maramureş se circulă în condiţii optime, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Dan Bucă.
Potrivit acestuia, pe cursurile de apă din nordul judeţului este formată gheaţă la maluri. Drumarii au fost nevoiţi să împrăştie material antiderapant pentru a combate poleiul.
Prognoza meteo actualizată: temperaturi de primăvară de Bobotează. Când se întorc gerul şi ninsorile
„Sunt tronsoane de drum cu partea carosabilă curată şi umedă în zona de munte. Angajaţii Secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 10 utilaje şi au împrăştiat 28 de tone de material antiderapant pe DN 17C, DN 18, DN 19, DN 1C, E 58 şi varianta de ocolire a municipiului Baia Mare”, a adăugat Dan Bcucă.
Cea mai scăzută temperatură, minus 7 grade Celsius, a fost înregistrată în localitatea balneoclimaterică Ocna Şugatag.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, până pe 27 ianuarie 2025. Conform prognozei, România va avea parte de o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu precipitaţii reduse în majoritatea regiunilor.
Vremea în noul an. Ce temperaturi vom avea până la sfârşitul lui ianuarie
Săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie 2025
Cu excepţia regiunilor vestice şi nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, estice şi sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 6 – 13 ianuarie 2025
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în nord-vestul ţării, dar şi uşor deficitare în sud şi sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, anunţă ANM.
Săptămâna 13 – 20 ianuarie 2025
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sudestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 20 – 27 ianuarie 2025
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor deficit în extremitatea de nord a ţării.