Arestarea unuia dintre responsabilii atacurilor teroriste de la Paris din noiembrie 2015, nu a însemnat nici pe departe scădereaa riscului de călătorie, scrie click.ro. Atentatul de ieri (22 martie) de la Bruxelles, a confirmat din nou faptul că teroriștii pot lovi oriunde și oricând. Totuși, după tragedia de la Paris, nordul Europei era considerat o zonă de risc, astfel că ne puteam aștepta oricând la un atac, dar din păcate nu a putut fi împiedicat.
Citeşte şi Angela Merkel, primele declaraţii după atentatele de la Bruxelles
Harta zonelor cu cel mai ridicat risc de atentate prezentată de sursa citată, oferă o imagine mai clară asupra pericolului care planează peste continentul european. Țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și Turcia se află în zona de cod roșu al celor mai riscante state.. Anul trecut, Germania a fost nevoită să anuleze o întâlnire de ordin diplomatic cu Olanda din cauză că exista o informație potrivit căreia ar fi urmat un atac similar celui din Paris.
Citeşte şi Elena Udrea, după atentatele de la Bruxelles: Problema nu este DACĂ, ci CÂND vor ajunge în România
Și statele din nordul Africi se află în zona de risc major: Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt. De cealaltă parte, țări precum Irlanda, Portugalia, Norvegia, Finlanda, Bulgaria, Serbia și România se află în zone cu un risc mai scăzut de terorism, dar acesta nu este neglijabil.