Haşotti este dispus să-şi supună lucrările examinării Institutului de Arheologie

Senatorul PNL propus ca ministru al Culturii, Puiu Haşotti, a declarat, la România TV, că a depus declaraţia solicitată de preşedintele Băsescu la cabinetul primului-ministru, fără a se consulta cu liderii USL, pentru a nu exista dubii asupra originalităţii operelor sale. Haşotti este dispus ca lucrările sale să fie examinate de Institutul de Arheologie al Academiei pentru a se stabili, dacă este vorba sau nu de plagiat în vreuna din operele sale.
Romania TV
22 iun. 2012, 09:17
Haşotti este dispus să-şi supună lucrările examinării Institutului de Arheologie

Haşotii susţine că redactarea declaraţiei şi depunerea ei la Administraţia Prezidenţială sunt chestiuni diferite. Prima ţine de faptul că nu vrea ca probitatea sa ştiinţifică să fie pusă la îndoială, în timp ce depunerea la preşedinţie este o chestiune politică care trebuie decisă de către Crin Antonescu şi Victor Ponta.

„M-am grăbit să dau declaraţia pentru că altfel toţi pedeleii şi toţi cotroceneii ar fi glosat pe această temă, că de ce nu dau declaraţia. Nu m-am consultat cu Crin Antonescu sau Victor Ponta asupra manierei de a da sau nu declaraţia. Am făcut-o pe proprie răspundere”, a spus Haşotti despre faptul că a depus declaraţia la cabinetul primului-ministru.

Dacă acest document va fi înmânat preşedintelui statului, Haşotti spune că decizia aparţine celor doi şefi ai săi: Crin Antonescu la nivel politic şi Victor Ponta, la nivel administrativ, în eventualitatea în care va prelua şefia Ministerului Culturii. „Le-am lăsat lor şi, în primul rând, primului ministru, libertatea de a alege dacă depun sau nu declaraţia”, a precizat liderul senatorilor PNL.

Puiu Haşotti s-a declarat încrezător că lucrările sale vor trece un eventual test privind originalitatea. „Sunt dispus ca în faţa unui ‘sobor’ de arheologi, pe care îi poate desemna Institutul de Arheologie al Academiei Române, să mă prezint cu toate lucrările mele, iar dacă este unul care spune că există plagiat în ceea ce am scris eu, voi renunţa la calitatea de ministru. Plagiatul într-o operă ştiinţifică îl poate aprecia o autoritate care să aibă aceeaşi specializare ştiinţifică pe care o am şi eu”, a mai spus liberalul.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii va avea loc luni, 25 iunie. Traian Băsescu are însă o condiţie pentru a-l numi pe Haşotti: liberalul să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat.

„Cererea lui Băsescu este simpatică”, a spus, în replică, Puiu Haşotti, la România TV. El a depus ulterior la cabinetul premierului declaraţia solicitată de Băsescu.

De de aceeaşi părere este şi premierul. Victor Ponta a declarat că acceptă cererea preşedintelui Traian Băsescu în cazul ministrului desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, dacă şeful statului îi va indica temeiul legal al acestei solicitări.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!