HEINEKEN anunță că va închide fabrica din Constanța. Care este motivul din spatele acestei decizii

Producătorul olandez de bere HEINEKEN va opri, din septembrie 2023, producția în fabrica pe care o operează în Constanța. Grupul a anunțat 8.000 de concedieri.
Alina Costache
20 sept. 2022, 15:51
HEINEKEN anunță că va închide fabrica din Constanța. Care este motivul din spatele acestei decizii

HEINEKEN anunță intenția de a opri activitatea în fabrica din Constanța, din septembrie 2023, potrivit Economica.net.

Citește și Producția chipsurilor Csíki a fost oprită de autorități. Motivul are legătură cu Ținutul Secuiesc

Între timp, producătorul olandez va transfera elemente ale capacităților de producție și ambalare ale fabricii din Constanța către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni.

De asemenea, compania va continua să investească semnificativ în cele trei fabrici rămase, „pentru a ne susține ambiția de creștere și dezvoltare durabilă, păstrând o prezență puternică pe piața românească și în comunitățile în care activăm”

„Suntem mândri de tradiția noastră în fabricarea berii, din Constanța, însă fabrica a funcționat mult sub capacitate de câțiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noștri în mod corespunzător pe durata acestei tranziții”, anunță compania.

Fabrica Heineken din Constanța a încept producția în iunie 1970, fiind privatizată în 1991. Ulterior a fost achiziționată de către grupul austriac BBAG, iar ulterior a fuzionat cu Brau Union România, fosta Heineken România. De atunci, capacitatea de producție din fabrică a crescut de la 400.000 hl bere/an la 1.400.000 hl bere/an.

În 2021, Heneken România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei, față de 1,2 miliarde de lei cu un an în urmă, precum și un profit de 118,8 milioane de lei.

Totodată, la nivel de grup, Heineken NV, care este al doilea producător mondial de bere, a raportat câştiguri peste estimări în 2021, în urma majorării preţurilor şi a reducerii de costuri. A avertizat însă că este posibil să nu-şi îndeplinească obiectivul pe termen mediu privind marja de profit, din cauza impactului semnificativ al inflaţiei.

La începutul anului 2021, producătorul a anunțat un planul de economii de două miliarde de euro, care implică concedierea a 8.000 de angajaţi, adică aproximativ 9% din forţa de muncă de la finele lui 2019.

De asemenea, economiile mai implică reorganizare, reducerea complexităţii şi a numărului de produse şi identificarea cheltuielilor cel mai puţin eficiente, potrivit unui comunicat mai vechi al Heineken. Din acest plan, Heineken a realizat până acum 1,3 miliarde de euro.

Citește și Tesla construieşte o fabrică de aproape 100 de milioane de euro în România. Vor fi 200 de locuri de muncă

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?