Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol şi Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.
„Societatea noastră nu mai poate face faţă datoriilor comerciale şi fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile”, se arată în cererea înaintată instanţei.
Citeşte şi: Compania Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurori
De asemenea, în cererea de insolvenţă, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a depus un registru de încasări şi plăţi, din perioada 1 octombrie 2015 — 4 mai 2016, în care arată că firma a avut 6.994 de operaţiuni, încasări şi plăţi. În total, încasările se ridică la suma de 16.506.657 de lei, iar plăţile la 16.619.607 lei, scrie Agerpres.
În plus, Dan Condrea mai solicită instanţei desemnarea ca administrator judiciar a Casei de Insolvenţă Transilvania.
Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă pe 10 mai, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai. Acţiunea are ca materie „falimentul” şi ca obiect „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”.
Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.
Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse. În acest caz, Hexi Pharma a fost pusă deja sub acuzare.