Hidroelectrica arată că noua tentativă de fraudă este desfășurată de anumite persoane ce se recomandă a fi reprezentanți ai companiei.
Compania a transmis următorul mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:
Atenție la fraude!
În cazul în care sunteți contactat de un presupus angajat al companiei noastre privind promovarea unui plan de investiții, dorim să vă informăm că politica noastră nu presupune contactarea clienților pentru promovarea investițiilor sau a altor produse financiare.
Toate informațiile referitoare la oportunități financiare sunt comunicate doar prin canale oficiale, în mod public, prin intermediul BVB și/sau a platformelor reglementate.
În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, vă recomandăm să contactați organele abilitate care pot desfășura investigații detaliate.
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din țară, operează 187 de hidrocentrale cu o capacitate totală de 6,3 GW şi deţine un parc eolian cu o putere instalată de 108 MW. Compania este și furnizor de energie, cu circa 600.000 de clienți. Hidroelelectrica este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul H2O.
Clienții Hidroelectrica sunt direct vizați de creșterea tarifelor reglementate de rețea, ce a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2025. Această măsură aduce o creștere a facturilor la energie electrică pentru mai mulți clienți casnici ai Hidroelectrica, în special a celor cu consum mai mare.
O bună parte dintre clienții Hidroelectrica vor primi următoarea factură la energie electrică la preț majorat, fapt datorat majorării tarifelor de transport și distribuție, ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2025.
Deși Hidroelectrica este furnizorul de energie cu cel mai mic preț din România, mai mulți clienți vor fi afectați de aceste măsuri. Este vorba de cei ce consumă până la 255 MWh lunar, pentru care vor plăti prețul maxim plafonat de 0,80 de lei/kWh, precum și de cei ce au un consum mare, de peste 300 kWh, ce vor plăti sub plafonul de 1,3lei/kWh.
Citește și : Se dau bani de la stat. Cum pot obține românii vouchere și reduceri la mijloacele de transport în comun
În județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, la Distribuție Energie Electrică România, prețul plătit până la începutul lui 2025 era cel de 0,82 de lei/kWh, pe când cel de acum este de 0,92 de lei/kWh. Astfel, creșterea este de 11%. Totuși, vestea bună este că pentru clienții cu preț plafonat la 0,68 de lei/kWh înainte de 1 ianuarie nu va exista nicio modificare în facturi.
Citește și : Ce salariu are un asistent medical. Mulți români visează la acești bani
Hidroelectrica a avut un profit net de 3,5 miliarde de lei în primele nouă luni ale lui 2024, care este în scădere cu 32% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de clienți casnici ai companiei a crescut la 573.000, însă a scăzut semnificativ număr clienților comerciali, la 28.000.