Săptămâna trecută, presa i-a pus o mulţime de întrebări, şi de politică, şi personale, între care dacă îşi va scrie memoriile.
Hilarry Clinton se aştepta oarecum şi la acestă întrebare care fusese sugerată dealtfel de canalul de televiziune CNN. atunci se făceau speculaţii privind atât starea de sănătate a fostului secretar de stat, care suferise o comoţie cerebrală în preajma Crăciunului, cât şi eventuala sa candidatură la Casa Albă în 2016.
În lipsa unui răspuns clar, jurnaliştii susţin că dacă Hillary Clinton îşi va scrie iarăşi memoriile, după ce a făcut-o anterior, în volumul „O istorie trăită”, unde a povestit şi despre viaţa ei ca soţia celui mai puternic om de pe planetă, acesta este „un semn clar că ea va candida la viitoarele alegeri prezidenţiale din America”.
Ziarista Julie Bosman, de la New York Times scria în 2007 că, de obicei, candidaţii la preşedinţia SUA folosesc memoriile persoanle pentru a se face mai bine cunoscuţi electoratului şi a atrage atenţia presei. Memoriile „le netezesc calea pentru campanie”, comenta Bosman.
Primele memorii ale lui Hillary Clinton, „O istorie trăită” a fost criticată pentru „lipsa de candoare”, dar şi invidiată pentru faptul că fosta „Primă Doamnă” a Americii a câştigat 1 milion de dolari din publicarea acesteia.