HONDURAS – ROMANIA 0-1. Naţionala de tineret a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice!

România a câștigat primul meci din Grupa B, de la JO 2020, scor 1-0 împotriva Hondurasului. Urmează duminică partida cu Coreea de Sud.
Filip Stan
22 iul. 2021, 15:10
HONDURAS - ROMANIA 0-1. Naţionala de tineret a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice!
HONDURAS – ROMANIA 0-1. Tricolorii mici

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, joi, că victoria României cu Honduras, scor 1-0, de la Jocurile Olimpice, este meritată, fiind rodul inteligenţei şi sacrificiului jucătorilor şi stafului tehnic.

„Este o victorie meritată, este rodul inteligenţei şi sacrificiului. Poate nu am fost echipa care să dominăm Honduras, nu este o echipă uşoară. Ei au adus tot ce au mai bun în ţară. Trebuie felicitaţi băieţii pentru sacrifiu şi inteligenţă. Este foarte bine, este o mândrie pentru mine, de 57 de ani aşteptăm, îi felicit pe toţi. Mirel a fost un antrenor sigur în faza de apărare şi speculativ pe atac. Nu am fost frumoşi, dar am fost eficienţi. Mirel Rădoi este realist, ştie ce are la îndemână şi s-a adaptat. Dacă am fi avut toţi jucătorii care au participat la această calificare şi care ar fi avut dreptul să joace, am fi fost îndreptăţiţi să tânjim după o medalie. Eu am încredere în grupul ăsta, să vedem”, a declarat Stoichiţă la TVR.

România a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1

Cum s-a desfăşurat meciul: 

Min. 90: Final de meci, România câştigă primul meci de la Olimpiadă.

Minn. 86: Ocazie pentru România după o acțiune individuală a lui Sefer, finalizată cu un șut pe centrul porții.

Min. 67: Ocazie mare pentru Sefer! Șutul acestuia a fost respins de Perello. A fost primul șut pe poartă al României la acest turneu.

Min. 60: Ocazie uriașă pentru România! Alex Dobre trimite peste poartă din apropiere.

Min. 48: Primul cartonaș galben și pentru Honduras, Jorge Alvarez.

Min. 46: Schimbări în ambele echipe. Pentru România a intrat Boboc în locul lui Florin Ștefan.

Min.45: Autogol! Un moment mai puțin norocos pentru Elvin Oliva (Honduras) care a încercat să respingă o centrare venită dintr-un corner în interiorul careului de şase metri, trimite balonul în spatele portarului cu o lovitură slabă cu capul. Scorul este 0:1.

Min. 20: România nu a avut nicio ocazie de gol și este domiată categoric de Honduras

Min. 10: Ocazie pentru Honduras! Marian Aioani reușește să respingă cu piciorul un șut deviat a lui Carlos Pineda

Honduras: Guity – Casildo, Maldonado, Garcia, Decas – Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez – Martinez, Benguche
Medie de vârstă: 22,5 ani
Antrenor: Miguel Falero (64 de ani)

ROMÂNIA: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan – Dobre, Ganea, V. Gheorghe
Rezerve: Popa, Boboc, Băluță, Florescu, R. Grigore, Sîntean, Sefer
Medie de vârstă: 22,27 ani
Antrenor: Mirel Rădoi (40 de ani)

UPDATE: Spania a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, joi, la Sapporo, cu reprezentativa Egiptului, în prima etapă a Grupei C a turneului olimpic de fotbal.
Din naţionala iberică nu au lipsit vedetele Pedri, Dani Olmo, Eric Garcia, Unai Simon, Pau Torres, Mikel Oyarzabal, participante la Euro-2020, şi nici Sergio Asensio şi Dani Ceballos de la Real Madrid.

În acestă grupă, de la ora 13.30, se joacă partida Argentina – Australia.
În Grupa A, la Tokyo, Mexic a trecut de Franţa, cu 4-1 (0-0).

Au marcat: Vega ’47, Cordova ’55, Antuna ’80, Aguirre ’90+1 / Gignac ’69 (p).

Tot joi, de la 14.00, are loc partida Japonia – Africa de Sud.

HONDURAS – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR şi EUROSPORT STREAM

Din 23 iulie până în 8 august 2021, TVR oferă telespectatorilor săi Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția cu numărul treizeci și doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial. Competiția poate fi urmărită și pe canalele EuroSport.

FIFA a delegat o brigadă din Uruguay pentru meciul de debut al tricolorilor la Jocurile Olimpice. Împotriva Hondurasului, reprezentativă pregătită de uruguayanul Miguel Falero, va fi la centru uruguayanul Leodan Gonzalez, iar arbitri asistenți au fost delegați Nicolas Taran și Richard Trinidad.

Partida are loc pe Kashima Stadium. Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi vor evolua în echipament complet albastru, iar meciul va fi transmis de TVR, Eurosport şi RRA. România este prezentă la turneul olimpic de fotbal pentru prima oară după 57 de ani.

Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România. Modificarea s-a făcut cu acordul membrilor CNA
Naţionala olimpică a României a efectuat, miercuri, la Kashima Club House, antrenamentul oficial pentru partida de debut de la JO, cu Honduras. “Antrenamentul oficial nu se desfăşoară pe Kashima Stadium, stadionul unde jucăm mâine! Tokyotricolorii au avut azi ultima şedinţă de pregătire tot la Kashima Club House. Suntem gata să punem în practică tot ce am lucrat pentru VICTORIE!”, se arată pe site-ul FRF.

România debutează, joi, de la ora 14.00, în Grupa B a turneului olimpic, într-un meci cu Honduras. Partida va fi arbitrată de uruguayanul Leodan Gonzalez, ajutat de asistenţii Nicolas Taran şi Richard Trinidad. Arbitru de rezervă va fi americanul Ismail Elfath.

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi, 22 iulie

  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

HONDURAS – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE. Mirel Rădoi, înaintea meciului cu Honduras: Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, că nu s-a hotărât în totalitate în privinţa primului 11 pe care îl va alinia în meciul cu Honduras din turneul olimpic, informează FRF.

„Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest ştim echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaştem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din ţară şi de aici, din Japonia. După rapoartele fizice pe care le avem, vom păstra principiile noastre de joc. Dar va trebui să alternăm momentele când facem presing şi când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, fireşte. Totuşi, aşa a fost şi înainte de EURO U21 din 2019, am fost echipa cu cele mai puţine zile de pregătire şi cel mai mic coeficient UEFA şi am devenit surpriza competiţiei. Sper să se întâmple la fel”, a spus el, într-o conferinţă de presă.

CFR Cluj, victorie în Liga Campionilor. Ardelenii au câştigat la limită în Gibraltar, în turul II preliminar
Selecţionerul a precizat că naţionala Hondurasului este formată din jucători foarte tehnici de la compartimentul median în sus.
„După cele 10 partide disputate de Honduras pe care le-am analizat, pot spune că e o echipă care are automatisme foarte bune pentru dezvoltarea jocului în zonele 2 şi 3, dacă o laşi să paseze. În schimb, este o echipă care în momentul posesiei se deschide, aşa că dacă reuşim să recuperăm mingea foarte sus o putem prinde dezorganizată. Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliştilor, fără automatisme şi principii. Caută un-doi-uri sau şuturi, situaţii de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras şi e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acţiune. E un lucru de învăţat pentru că, dacă pierzi mingea şi acţiunea nu e terminată, rişti să fii prins de adversar”, a afirmat tehnicianul. Potrivit lui Rădoi, favorita Grupei B este Coreea de Sud, iar marea necunoascută o reprezintă Noua Zeelandă.

„Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puţin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularităţile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv şi puternic. Totodată, selecţionerul lor este foarte bun. Celelalte trei echipe cred că ne vom lupta pentru poziţia secundă în grupă. Practic, cine câştigă în meciul Honduras-România are foarte mari şanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puţine informaţii despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a mai spus el.

Jucătorul Mario Dulca s-a plâns de condiţiile din Japonia: „E o presiune care trebuie să recunoşti că nu e deloc plăcută, să stai tot timpul închis în hotel, să faci zilnic teste. Dar ne-am obişnuit deja în ultimii 2 ani. Poate cu rămânerea doar în hotel nu eram chiar obişnuiţi, ne-am fi dorit măcar o plimbare, dar ne gândim doar la meciul de mâine, ne adaptăm. Suntem o echipă tânără şi venim de departe, dar chiar dacă favorită e Coreea de Sud în grupă, nu e deja câştigătoarea grupei. Noi vom lupta pentru şansa noastră pentru că se califică mai departe două echipe. Suntem motivaţi şi vom încerca să avem un parcurs cât mai lung în competiţie.”

România debutează, joi, de la ora 14.00, în Grupa B a turneului olimpic, într-un meci cu Honduras.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'