Horia Tecău, gest impresionant după câştigarea Turneului Campionilor

Tenismanul român Horia Tecău, care a câștigat duminică Turneul Campionilor de la Londra, în proba de dublu, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, a declarat, luni seara, la sosirea în țară, că este o împlinire mare să fie pe primul loc în clasamentul ATP pe echipe în anul 2015. Marți, Tecău va vizita Spitalul Județean Constanța unde a donat o parte din suma câștigată la Wimbledon.  
Alina Costache
24 nov. 2015, 04:06
Horia Tecău, gest impresionant după câştigarea Turneului Campionilor

”E o împlinire mare să fiu pe primul loc (în Emirates ATP Doubles Team Rankings, n. red.), a fost visul nostru să terminăm anul pe locul întâi după Wimbledon. Speram să reușim asta mai devreme, dar am realizat totuși ce ne-am propus”, a afirmat Tecău la sosirea pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” din Otopeni.

El a explicat că și-a dorit foarte mult ca urcarea pe primul loc să fie corelată cu o primă victorie în fața fraților Bob și Mike Bryan. „Ne bucurăm că am obținut acest loc întâi și învingându-i pe frații Bryan. Asta pentru că am jucat împotriva lor de cinci ori și am pierdut de fiecare dată în această formulă. Și era un pic nejustificat pentru noi să fim numărul unu fără o victorie împotriva lor. Așa că a fost cu atât mai plăcut să o facem într-un meci direct, la Turneul Campionilor, într-o semifinală. Într-un fel ne-am demonstrat nouă că putem face lucrul acesta”, a adăugat el.

Tecău s-a referit și la trofeul cucerit la Londra: ”Am crezut de la începutul turneului că putem câștiga. Marea schimbare s-a produs, practic, după câștigarea Wimbledonului, când am început să gândim diferit. Iar odată ajunși din nou la Londra, am jucat un tenis bun, am fost concentrați să câștigăm și mă bucur că până la urmă așa a ieșit”.

Tecău și Rojer s-au impus în finala de la Londra cu 6-4, 6-3 în fața cuplului româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna.

”E emoționant să joc o finală cu Mergea, dar sper să jucăm cât mai mult împreună. Ne cunoaștem foarte bine, suntem buni prieteni, iar el a progresat foarte mult. Sper să o țintă pe aceeași linie împreună cu Bopanna”, a declarat jucătorul român.

Tecău și Rojer iau în calcul angajarea unui antrenor pentru anul viitor. „Îmi place Londra, de fapt, îmi plăcea și înainte să câștigăm 11 meciuri acolo anul ăsta. Am amintiri plăcute de acolo chiar de la juniori. Chiar glumeam acum și ziceam că în 2016 vom juca numai Wimbledon și Turneul Campionilor. Acum însă urmează o vacanță și apoi perioada de pregătire. Trebuie să ne gândim la jocul nostru, poate și cu ajutorul unui antrenor. Poate că acum pare că nu am avea nevoie, dar considerăm că sunt multe aspecte din jocul nostru care trebuie îmbunătățite”, a spus Tecău.

Marți, 24 noiembrie, Horia Tecău va vizita Spitalul Județean Constanța unde a donat o parte din suma câștigată la Wimbledon. „Mâine voi avea o conferință de presă la Spitalul Județean. Este vorba despre un echipament pe care l-am donat secției care se ocupă de copiii născuți prematur. Mi-am dorit să folosesc o parte din banii câștigați la Wimbledon să fac această donație. Iar mâine voi vizita spitalul să văd exact ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus tenismanul.

Tecău, care de luni ocupă și locul al doilea în clasamentul mondial de dublu (cea mai bună clasare din carieră, n. red.), s-a referit și la obiectivele pentru anul viitor: ”Unul dintre obiective este să câștigăm al doilea titlu de Grand Slam (alături de Rojer, n.red.), iar apoi bineînțeles să câștigăm o medalie la Jocurile Olimpice. Cred că avem șanse la dublu, la dublu mixt, cât și Simona (Halep) la simplu. Sper să fim în formă la Rio”.

Horia Tecău a fost primit la Salonul Oficial al aeroportului de secretarul de stat în MTS Carmen Tocală și de președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Singurul oraș de pe Pământ în care nu ai voie să mori. Este interzis să ai pisici și să ieși pe stradă fără armă
Capital.ro
Statul român te despăgubește pe loc! Nimeni nu va fi trecut cu vederea
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Reguli pentru proprietarii de câini. Riscă să rămână fără ei dacă nu le respectă
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cod galben de caniculă duminică și luni în România! În ce zone se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade Celsius
Capital.ro
Se interzis mașinile de orice fel. Primăria a decis: Utilizați transportul public!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Iordania refuză să devină un câmp de luptă între Iran și Israel
MediaFlux
Se dau VOUCHERE pentru ROMÂNI! SIMONA BUCURA OPESCU a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!