Horodniceanu, după interviul de la Ministerul Justiţiei: Mi-au pus întrebări foarte bune, pertinente. Cred că am răspuns corect

Procurorul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu s-a declarat mulţumit de modul în care a decurs interviul de la Ministerul Justiţiei pentru desemnarea unui nou şef al instituţiei, în condiţiile în care i se ncheie mandatul, spunând că întrebările au fost bune, pertinente, legate de dosare şi de cum pot fi ele rezolvate prin măsuri manageriale. Horodniceanu consideră că a răspuns corect la ele şi, întrebat fiind dacă are emoţii cu privire la decizia ministrului, actualul şef al DIICOT a spus că da.
Romania TV
11 mai 2018, 07:16
Horodniceanu, după interviul de la Ministerul Justiţiei: Mi-au pus întrebări foarte bune, pertinente. Cred că am răspuns corect

UPDATE: „Mi-a plăcut foarte mult că au citit proiectul de managament, mi-au pus întrebări foarte bune, pertinente, cred că am răspuns corect, o să vedem pe 14. Au fost mai multe întrebări (…) referitoare la vechimea dosarelor, stocurile de dosare aflate pe rol, cum le putem rezolva prin măsuri manageriale, este foarte important de ştiut cum vom duce structura într-o zonă mai sigură şi din acest punct de vedere. Cum vom apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, ale victimei, ale persoanelor cercetate”, a declarat Daniel Horodniceanu la ieşirea din minister.

Interviurile susţinute vineri la Ministerul Justiţiei de cei doi candidaţi la funcţia de procuror-şef al DIICOT s-au încheiat, rezultatul urmând a fi anunţat pe data de 14 mai.

Întrebat de ce candidează pentru un nou mandat, în condiţiile în care a făcut solicitare să se întoarcă la Iaşi, Horodniceanu a explicat că este doar o procedură standard ca procurorii şef să precizeze unde au baza de lucru, pentru că nu pot fi siguri că vor obţine un nou mandat. El a precizat că nu a spus niciodată că nu va candida din nou pentru şefia DIICOT.

De asemenea, întrebat dacă are emoţii cu privire la decizia ministrului Justiţiei, actualul şef al DIICOT a răspuns: „Da, sigur că am”.

Întrebat de ce crede că ar trebui ca ministrul Justiţiei să îl propună pe el la DIICOT, Horodniceanu a răspuns; „În primul rând pentru continuitate, cred că am făcut o treabă bună în cei trei ani de mandat şi au rămas proiecte în desfăşurare care trebuie încheiate”.

În ceea ce priveşte argumentele pe care le va oferi la inteviu în favoarea nominalizării sale pentur un nou mandat, Daniel Horodniceanu a precizat că este vorba în primul rând despre  activităţile manageriale pe care le-a întreprins în structură, proiectele de bilanţ în care a arătat ce a făcut în cei trei ani de mandat, referindu-se inclusiv la controale, dar şi la faptul că a modificat legea de organizare a DIICOT.

Citeşte şi: Cei doi candidaţi la postul de procuror-şef al DIICOT susţin astăzi interviul cu ministrul Justiţiei

Referidor la proiectele şi la dosarele nefinalizate, şeful DIICOT a precizat: „Dosare sunt, sunt proiecte manageriale pe termen scurt, mediu şi lung. Sigur, lucrurile acestea se vor putea rezolva mai târziu şi printr-o legislaţie adecvată”.

El consideră că a schimbat mentalităţi la DIICOT, apropiind astfel instituţia de „mentalitatea vestică”.

„Cred că am schimbat deja câteva mentalităţi, cred că am încadrat mult mai bine structura în mentalitatea judiciară vestică. Cred că am încercat şi ne-am creat unele instrumente mai bune, atât manageriale, cât şi de execuţiE”, a susţinut Daniel Horodniceanu.

Cei doi candidaţi care s-au înscris pentru postul de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Daniel Horodniceanu, actualul şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău – susţin vineri interviul pentru ocuparea acestei funcţii, la sediul Ministerului Justiţiei. Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai.

Potrivit Ministerului Justiţiei, interviul constă în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, prezentarea viziunii asupra modului în care înţelege să organizeze instituţia în vederea îndeplinirii atribuţiilor constituţionale de promovare a  intereselor generale ale societăţii şi apărării ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, prezentarea viziunii cu privire la atribuţiile funcţiei pentru care participă la selecţie în ceea ce priveşte coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii în general şi a unor fenomene specifice: criminalitate organizată, corupţie, evaziune fiscală, verificarea cunoştinţelor specifice funcţiei pentru care se efectuează selecţia şi aspecte legate de motivaţia, conduita, integritatea şi deontologia profesională, precum şi alte împrejurări rezultate din analiza înscrisurilor depuse de procurorii participanţi la selecţie.
 

DailyBusiness
Biscuiții Petit Beurre retrași din magazinele Supeco din cauza riscului de intoxicație
Spynews
Mihaela Prigoană, primele declarații la mai bine de jumătate de an de la moartea lui Silviu Prigoană: "L-am iubit cu tot sufletul..."
Bzi.ro
Avertismentul Cristinei Demetrescu pentru Nicuşor Dan: Luna neagră Lilith îl bântuie!
Fanatik.ro
Județul din România al cărui nume provine la un fenomen spectaculos care se produce pe apă. Astăzi, e plin de stațiuni pe care turiștii români și străini sunt înnebuniți să le viziteze
Capital.ro
România a pierdut cel mai iubit actor. A fost o legendă a țării. Una dintre cele mai respectate personalități
Playtech.ro
Produsul la 1,65 lei pe care Lidl îl va vinde ca pe pâinea caldă, luni, 26 mai. Românii vor sta la coadă pentru el
DailyBusiness
34 de studenți români afectați de interdicția SUA pentru studenții străini a Harvard
Adevarul
Ce este Pangeea Ultima, cimitirul speciei umane. Ce spun cercetătorii despre momentul și modul în care omenirea va dispărea
wowbiz.ro
L-am găsit!! Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, care a rupt inima femeilor pe rețelele de socializare: "Noroc cu domnul Președinte..." | EXCLUSIV
Spynews
Pe ce a cheltuit Irinel Columbeanu ultimii 600.000 de euro. Cine e femeia din umbră care îl ajută în prezent
Spynews
Horoscop sâmbătă, 23 mai 2025: Nativii Pești sunt pe cale să ia decizii importante
Evz.ro
Limbajul zeilor, dezvăluit după milenii. Mesajele ascunse care nu erau destinate muritorilor
Ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Prosport.ro
Ce se întâmplă în relația dintre Anamaria Prodan și Ronald Gavril
kanald.ro
Cine este Valentin, polițistul de 21 de ani, care a murit într-un cumplit accident din Prahova
Cancan.ro
Piedone, caz de Dosarele X într-un restaurant din Bragadiru. Cum s-a transformat carnea de porc în… pastramă de oaie!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă pentru gunoi. Românii trebuie obligatoriu să respecte. Nu contează dacă locuiești la sat sau oraș
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Triunghiul amoros scandalos continuă. Impresara a aflat că milionarul se căsătorește cu amanta
stirilekanald.ro
Cine este șoferul de 28 de ani care a murit în accidentul de pe Centura de Nord a Craiovei. Era patronul unei cunoscute patiserii din oraș
Diana Sosoaca a rabufnit cand a aflat ca George Simion va contesta rezultatul alegerilor la CCR: „Hai sictir, Iuda!”
MediaFlux
Peste 5 milioane de români afectați. Mai e doar o lună
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Biserici din lemn ascunse în Dâmbovița. Recomandări pentru o duminică departe de aglomerație