HOROSCOP: Ce fel de părinte eşti în funcţie de zodie

Te-ai gandit vreodata ce fel de parinte esti in functie de zodie? Iata cateva lucruri de care poti tine cont in relatia cu copilul tau pornind de la semnul zodiacal sub care te-ai nascut.
Alina Costache
26 iul. 2013, 05:28
HOROSCOP: Ce fel de părinte eşti în funcţie de zodie

Parintele din zodia Berbecului: Modelul demn de urmat

Ca parinte Berbec, esti un lider innascut. Ai foarte multa energie, esti pasionat cu privire la ceea  ce te intereseaza. Copiii tai te gasesc ca fiind curajos, incitant, distractiv, ii inspiri si esti un minunat exemplu de urmat pentru ei – cu exceptia momentelor cand ei te pot gasi a fi un pic mai insensibil si cam greu de suportat. Da, mintea ta este agila si rapida si gura ta e inca si mai iute si uneori spui lucruri pe care le regreti ulterior. De asemenea, esti iute la manie iar cand copiii tai te frustreaza, ei stiu exact cand si cum si pe ce butoane sa apese ca sa te faca sa explodezi. Cel putin este bine ca iritarea si furia iti dispar in numai cateva secunde. Iar copiii tai stiu intotdeauna unde se afla in raport cu tine.

Sfat: Ia-ti copiii si du-i in drumetii sau provoaca-i sa joace volei sau fotbal in parc, dar ai grija sa nu devii prea competitiv mai ales daca copiii tai nu sunt ca tine.

Parintele din zodia Taurului: Rabdator, practic si indulgent

Daca esti un parinte Taur, esti capabil sa oferi o influenta minunata si stabilitate in viata copiilor tai. Practic si rabdator, esti oricand pregatit sa zambesti si sa daruiesti o imbratisare cand copilul are nevoie de asa ceva. Ai un sens foarte clar despre ce conteaza cu adevarat asa ca rareori te ambalezi pentru nimicuri. Vina ta principala ca parinte are mai mult de-a face cu indulgenta. Cand copiii tai vor prajituri, inghetata, mers la film sau la parcul de distractii, tu esti primul care sari sa le indeplinesti dorinta. Hei, doar vrei ca ei sa fie fericiti, nu-i asa?

Sfat: Este nevoie sa fii ceva mai ferm ca sa te asiguri ca oferi copilului o alimentatie sanatoasa si ca ii pui la cat mai multa miscare fizica. Asta nu ar trebui sa fie o problema pentru tine, intrucat esti conectat in mod natural la pamant. Si tie iti plac produsele naturale si sanatoase si adori sa imparti masa cu familia ta. Daca va planificati o plimbare impreuna dupa masa de seara, iti vei ajuta familia sa aiba o sanatate buna fizica si emotionala.

Parintele din zodia Gemeni: Marele comunicator

Ca parinte nascut in zodia Gemeni, aduci in caminul tau un aer de distractie si umor. Iti place sa iti provoci intelectual familia, asa ca deseori poti fi gasit jucand puzzle, carti sau scrabble cu copiii dupa masa de seara. A conversa si a dezbate sunt elemente integrale din viata familiei tale. Iti place sa citesti copiilor tai, sa ii duci la film sau sa va uitati impreuna la televizor la programe educative despre care sa discutati ulterior. Ai o minte agera si iti vei creste copilul sa fie la fel de ascutit la creier, curios si plin de opinii asa cum esti tu.

Sfat: Asigura-te ca ii ajuti pe copiii tai sa stie ce simti, in special cat de mult ii iubesti si ii sustii. Fii deschis la inima si plin de compasiune cu ei ori de cate ori ai nevoie.

Parintele din zodia Racului: Cu puternic simt de apartenenta

Ca parinte Rac, cu siguranta ca esti foarte implicat in procesul de a avea grija de copiii tai, indiferent de zodia lor. Tu te bucuri si inveti din fiecare moment miraculos al graviditatii, nasterii si cresterii copilului tau. Esti iubitor, protector, sensibil si empatic. Daca esti un Rac tipic, probabil ca iti place sa creezi un camin sigur si primitor pentru cei pe care ii iubesti.
A avea grija – acesta e modul prin care tu iti arati iubirea si este chiar puterea ta. Si tu ai o nevoie primara uriasa sa te simti in siguranta si ca lumea are nevoie de tine. Incerci sa faci totul in familie, ca ei sa depinda de tine.

Sfat: Ai grija sa nu devii exagerat de protector. Daca in mod constant stai agatat de copilul tau de-a lungul copilariei sale, poate fi dificil pentru tine sa il vezi crescand si plecand. In adancul sufletului tau, tu stii foarte bine ca totul face parte din ciclul vietii, dar tot iti este deosebit de greu.

Parintele din zodia Leu: Mandru si cald

Ca parinte nascut in zodia Leului, esti caracterizat de loialitatea, protectia si afectiunea pentru familia ta. Esti o persoana pasionata si pasionala si autentica in manifestarile emotionale, asa ca cei mici stiu exact cand esti in toane pozitive entuziaste sau cand te simti trist si abatut.

Sfat: Ai o latura de mandrie si vanitate, la fel ca si una nesigura de sine si cand bunavointa ta nu este recunoscuta de anturaj, e bine sa stii ca intri intr-o stare speciala negativa. Racnetul regelui Leu va fi auzit pretutindeni in jur. Adanc in tine tu stii ca familia ta te adora cu aceeasi lipsa de rezerve asa cum si tu ii adori pe ei si orice conflict de familie, desi galagios, se termina repede si cu bine.

Parintele din zodia Fecioara: Cu standarde ridicate

Ca parinte Fecioara, esti sensibil dar ai standarde inalte si o inclinare catre perfectiune. Iti face placere sa ii inveti pe copiii tai despre a-si asuma responsabilitatile, sa aiba grija de bunurile lor si sa duca o viata sanatoasa si activa. Uneori poti fi un parinte cicalitor si critic, dar tu stii – chiar daca copiii tai uneori nu stiu asta – ca tot ce vrei este ca sa ai copii sanatosi, inteligenti si functionali la maximum. Esti un bun planificator, este natura ta sa planifici si ai un ochi foarte bine pus la punct pentru detalii, asa ca probabil te vei ocupa tu de bugetul si facturile familiei. Nu-ti fie teama sa risipesti cand si cand pe mofturi pentru copiii tai. Manifestarile ocazionale de spontaneitate si extravaganta vor insemna mult pentru ei.

Sfat: trebuie sa iti reamintesti periodic ca cei mici fac tot ce pot ei mai bun pentru varsta lor, chiar daca rezultatele pot ajunge uneori cu mult sub asteptarile tale perfectioniste.

Parintele din zodia Balanta: Pacifist convins

Ca parinte nascut in zodia Balanta, esti preocupat sa creezi o viata de familie pasnica si armonioasa pentru copiii tai. Pentru tine este important ca familia ta sa aiba parte de un mediu de viata frumos, chiar luxos daca se poate, fie prin caminul vostru fie prin locurile pe care le vizitati si tu faci tot ce iti sta omeneste in putinta ca sa eviti orice forma de conflict in familie. Tocmai de aceea, poti fi uneori deplasat daca ai copiii insistenti, directi, conflictuali sau care invata sa te manipuleze de mici ca sa obtina ceea ce vor.

Sfat: Intrucat ai tendinta sa fii indecis, trebuie sa fii sigur ca poti fi consistent si ferm ori de cate ori e nevoie in relatia cu copiii tai. Este minunat sa apartii si sa cladesti o familie afectuoasa in care domneste pacea si intelegerea, dar este nevoie in egala masura sa stii si cum sa obtii respectul membrilor familiei.

Parintele din zodia Scorpion: Puternic si tacut

Ca parinte nascut in zodia Scorpionului, vei deveni centrul emotional al familiei tale, chiar daca realizezi asta sau nu. Esti un parinte pasionat, sensibil, intens si ai legaturi foarte puternice cu copiii tai.

Copiii tai te vad ca pe o persoana complexa si misterioasa asa ca e bine sa tii cont de acest mod de a fi perceput, cu sau voia ta, ca sa faci efortul de a lupta impotriva naturii tale ca sa fii cat mai deschis si sincer. Vei avea relatii mult mai apropiate sufletesti si eficiente cu familia ta daca poti fi vulnerabil in fata lor, ceea ce include sa iti comunici sincer emotiile, trairile, fricile si in egala masura sa le asculti pe cele ale copiilor tai.

Sfat: Cultiva-ti o atitudine deschisa, bazata de incredere reciproca cu membrii familiei tale, sa iti dezvolti candoarea emotionala si afectiunea naturala. Daca poti sa arati aceasta fateta a ta copiilor tai, vei crea un tip de viata de casa de care fiecare membru de familie are nevoie ca sa se simta sigur si conectat pozitiv.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!