Daca esti nascut in Anul Bivolului, iata care sunt talismantele tale:
Numere norocoase: 1, 4 sau combinatiile dintre ele
Culori norocoase: alb, galben, verde
Flori norocoase: lalea, zorele, floarea de piersic
Zile norocoase: 13 si 27 din fiecare luna a Calendarului lunar chinezesc.
Luni norocoase: a 7-a si a 9-a, din Calendarul lunar chinezesc.
Directii norocoase: nord si sud.
Pentru persoanele nascute in Anul Bivolului sunt considerate mai putin norocoase culorile albastru, numerele 5 si 6 si combinatiile dintre ele, directia sud-vest si lunile a 4-a, si a 11-a din calendarul lunar chinezesc.
Persoanele nascute in Anul Bivolului sunt „cuminti”, dependente, puternice si foarte determinate. Sunt firi oneste, cu idealuri si ambitii mari. Sunt persoane traditionaliste, conservatoare, carora le place sa petreaca timp in familie. Femeile din aceasta zodie sunt „de casa”, fidele, care se axeaza pe importanta educatiei copiilor.
Nativii zodiei Bivolului sunt rabdatori, muncitori, depun eforturi consistente pentru realizarea scopurilor pe care si le propun. Nu se lasa influentati de mediul exterior sau de alte persoane. Isi fac planuri detaliate inainte de a trece la actiune, drept pentru care se bucura si de succes.
Cel mai mare dezavantaj al zodiei este abilitatea scazuta de comunicare. Nu sunt buni comunicatori, desi au idei stralucite, nu stiu cum sa le exprime. In plus, sunt incapatanati si vor sa isi urmeze propriile idei.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
Anul Nou chinezesc începe pe 12 februarie 2021 şi se va încheia pe 30 ianuarie 2022. Acesta este al 4718-lea an chinezesc, potrivit www.chinesefortunecalendar.com. Este Anul bivolului alb de metal, potrivit astrologiei chineze.
Nou An chinezesc sau Festivalul de primăvară, are o vechime de 4000 de ani, este cea mai lungă sărbătoare a anului şi o sărbătoare naţională. Sărbătorile pot dura până la 16 zile, dar numai primele şapte zile sunt considerate sărbători legale (11-17 februarie 2021). Festivalul de primăvară începe oficial pe 12 februarie (11 februarie este Revelion) şi se încheie cu Festivalul Lampioanelor pe 26 februarie. Această perioadă este marcată de numeroase activităţi şi tradiţii specifice pentru fiecare zi, potrivit chinesenewyear.net.
China fiind un stat multinaţional, fiecare naţionalitate are tradiţii diferite în legătură cu Anul Nou. Cu toate acestea, pentru toate naţionalităţile, masa din seara de Revelion, numită „Masa Reîntregiri”‘, reprezintă un moment important pentru fiecare familie. Indiferent unde se află, toţi membrii familiei încearcă să se întoarcă la casa părintească pentru a servi împreună ultima masă a anului.
În sudul Chinei, această masă este foarte bogată, cuprinzând de obicei peste 10 feluri de mâncare, fiecare reprezentând diferite dorinţe. Cel mai important fel de mâncare este colţunaşul, care are în interior o monedă iar pentru cel care o găseşte este semn de noroc în anul ce vine. Brânza de soia şi peştele sunt simboluri ale bogăţiei, crevetele roz – simbol al fericirii şi însufleţirii, stridiile uscate – simboluri ale bunăstării, salata de peşte crud (yu sheng) – simboluri ale norocului şi prosperităţii, părul de înger (Fai-hai – preparată din alge de mare cu aspect de păr, comestibil însă) – al prosperităţii, iar găluştele fierte în apă (Jiaozi) – simboluri ale bunăstării în viaţa familială.
Miezul nopţii este marcat de sute de focuri de artificii (în marile oraşe sunt interzise), despre care se crede că alungă spiritele rele. În prima zi a Noului An, oamenii se îmbracă cu haine noi, fac vizite rudelor şi prietenilor sau primesc invitaţi. Ei îşi adresează reciproc „Xin Nian Hao” („La Mulţi Ani!”). După aceea, oaspeţii sunt invitaţi să servească bomboane, fructe şi ceai.