HOROSCOP MAI 2020. Aparenţe înşelătoare, deschidere la nou şi idei practice. Atenţie, Mercur face trigon cu Pluto

Horoscop lunar general - mai 2020. Ultima lună de primăvară este cea care aduce un final apoteotic pentru acest sezon. Pe oferta ei astrologică, avem nu mai puțin de trei retrogradări, trei schimbări de semn și patru zile în care se perfectează două evenimente cosmice. Pentru mai multe detalii cu privire la modul în care ne afectează aceste configurații astrale, vă invităm să lecturați comentariul general de mai jos.
Romania TV
22 apr. 2020, 12:20
HOROSCOP MAI 2020. Aparenţe înşelătoare, deschidere la nou şi idei practice. Atenţie, Mercur face trigon cu Pluto

Venus (Gemeni) careu Neptun (Pești): deziluzii în relații

Primul aspect astral important din această lună este cel tensionat de careu dintre Venus din Gemeni și Neptun din Pești. Pe fondul acestei configurații astrale, este foarte important în cine avem încredere și cum ne gestionăm relațiile, fie ele de ordin profesional sau personal. Cel mai puternic resimt influența acestui careu zodiile Mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești), care pot avea parte de neînțelegeri, confuzii și jumătăți de adevăr în raport cu cei de lângă ei.

Mercur (Taur) trigon Pluto Rx (Capricorn): viziune realistă

În ziua următoare, Mercur din Taur face un aspect armonios de trigon cu Pluto retrograd din Capricorn, ceea ce ne conferă o viziune practică, orientată către rezultate și schimbare de mare anvergură. Există însă riscul de a supăra unele persoane cu criticile pe care le aducem și cu măsurile pe care ne dorim să le instituim. De pe urma productivității crescute generate de această configurație astrală se bucură cel mai mult semnele de Pământ (Taur, Fecioară și Capricorn).

Mercur (Taur) trigon Jupiter (Capricorn): idei practice de dezvoltare; intrarea în retrogradare a lui Saturn în Vărsător: desprinderea de structure coercitive

În data de 10 mai, se perfectează două aspecte astrale importante. Este vorba despre aspectul armonios de trigon dintre Mercur din Taur și Jupiter din Capricorn și de debutul retrogradării lui Saturn prin Vărsător. Cel dintâi continuă tendința impusă de același aspect de careu, dar cu Pluto retrograd, semn că zodiile, mai ales cele de Pământ, caută schimbarea în continuare. Pe de altă parte, începem să vedem, grație retrogradării lui Saturn, că pentru a ne deschide la nou, trebuie să reevaluăm vechiul.

Mercur (Taur) careu Marte (Vărsător): vorbe incisive; Mercur intră în Gemeni: comunicare neîngrădită

Și data de 11 mai este gazda a două evenimente cosmice importante. Pe de-o parte, se formează careul între Mercur din Taur și Marte din Vărsător, aspect astral tensiona pe care îl resimt cel mai mult zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), care riscă să vorbească înainte să gândească. Tot azi, Mercur intră în domiciliul său diurn, semnul Gemenilor, de unde ne conferă abilități de comunicare și interacțiune cu ceilalți mult potențate. De câștigat cel mai mult au zodiile de Aer (Gemeni, Balanță și Vărsător).

Mercur (Gemeni) trigon Saturn Rx (Vărsător): deschidere la nou

Pe 12 mai, Mercur aderă la primul său aspect de când intră în Gemeni, formând o configurație armonioasă de trigon cu Saturn, proaspăt intrat în retrogradare prin Vărsător. Zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) se trezesc probabil într-o pană de idei sau capătă impresia că nu li se spun anumite lucruri. De asemenea, s-ar mai putea să vedem din partea lor, dar și a altor semne, că lipsește debitul verbal cu care ne-am obișnuit. Acesta ajută însă în unele momente foarte importante.

Venus retrogradează prin Gemeni: sincope în relaționare; Marte intră în Pești: entuziasm înșelător

În data de 13 mai, suntem din nou martorii a două evenimente astrale încărcate cu un bagaj mare de energie. Este vorba de debutul retrogradării lui Venus în Gemeni și de intrarea lui Marte în semnul Peștilor. De azi înainte, semnele de Aer (Gemeni, Balanță și Vărsător) simt mai mult dorul vieții sociale de dinainte, iar alternativele riscă să ducă în cazul lor la neînțelegeri. În același timp, zodiile de Apă (Rac, Scorpion și Pești) au parte de energie și entuziasm de la Marte.

Jupiter retrogradează prin Capricorn: planuri timide de dezvoltare

Din 14 încolo, Jupiter o ia pe urmele lui Saturn și ale lui Venus și începe și el să retrogradeze prin semnul Capricornului. Putem să ne așteptăm așadar la o perioadă în care planurile noastre de expansiune trebuie reconfigurate din pricina lipsurilor și a obstacolelor cu care ne-am confruntat până acum sau care ne dau de furcă în viitorul apropiat. Zodiile Cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn) sunt cele care ar putea fi cele mai afectate de această retrogradare.

Venus Rx (Gemeni) careu Neptun (Pești): aparențe înșelătoare

Nu demult intrată în retrogradare, Venus din Gemeni trimite un aspect tensionat de careu la Neptun din Pești. Efectele sunt în mare parte aceleași cu aspectul identic pe care l-au format la începutul lunii, doar că urmările s-ar putea să se întindă pe o durată mai lungă de timp, mai ales în cazul zodiilor Mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești). Se dorește așadar să nu avem așteptări prea mari în raport cu ceilalți și să încercăm să privim dincolo de aparențe și tentația de a idealiza.

Mercur conjunct Venus Rx (Gemeni) și careu Neptun (Pești): neînțelegeri și dileme

În data de 22 a acestei luni, au loc din nou două aspecte astrale importante și amândouă îl implică pe Mercur din Gemeni. În primă fază, acesta formează o conjuncție cu Venus retrogradă în Gemeni, iar mai apoi o configurație tensionată de careu cu Neptun din Pești. Practic, el nu vine decât să întărească problemele de interacționare cu ceilalți pe care le-au stârnit și subilinat în repetate rânduri alte planete pe parcursul lunii. Din nou, semnele Mutabile sunt cele mai afectate.

Mercur intră în Rac: reconectare la sentimente

Peste nici o săptămână încă, Mercur trece în semnul Racului, de unde mai reduce din forța acestui cerc vicios de aspecte potențial dăunătoare din punct de vedere social. În această zodie, ne face mai sensibili, mai creativi, mai dispuși să ascultăm și să dăm sfaturi. Este de așteptat ca, pe parcursul tranzitului său, să observăm că zodiile de Apă (Rac, Scorpion și Pești) își găsesc mai des curajul de a-și face ideile, dar și sentimentele, cunoscute. Le face bine să le exprime.

După cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, luna mai se anunță a fi una care promite să ne imprime un ritm alert, semn că sezonul cald promite a fi unul în care se menține această tendință către acțiune și inițiativă. Cu toate acestea, până să implementăm proiectele anotimpului verii, trebuie să ne asigurăm că asimilăm eficient lecțiile pe care ni le-a predat prima parte a anului.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Taur până pe 20 mai ora 15:49, când poposește în Gemeni;
  • Lună Plină în Scorpion pe 7 mai ora 12:45; Lună Nouă în Gemeni pe 22 mai ora 19:39;
  • Mercur se mișcă prin Taur până pe 11 mai ora 23:58, când intră în Gemeni, semn pe care îl tranzitează până pe 28 mai ora 20:14, moment în care intră în Rac;
  • Venus se deplasează prin Gemeni până pe 13 mai 8:45, moment în care începe să retrogradeze;
  • Marte tranzitează Vărsătorul până pe 13 mai ora 6:17, când intră în Pești;
  • Jupiter se mișcă prin Capricorn până pe 10 mai ora 6:09, moment în care începe să retrogradeze;
  • Saturn se deplasează prin Vărsător până pe 14 mai ora 16:32, când debutează retrogradarea sa;
  • Uranus se mișcă prin semnul Taurului pe tot parcursul lunii;
  • Neptun se deplasează în sens direct prin Pești;
  • Pluto retrogradează prin Capricorn pe toată durata lunii.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT! Imagini de INFARCT cu vedeta fără haine, niciodată NU ai văzut-o așa
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Piersici la grătar cu înghețată. O rețetă fabuloasă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: Finala la 100m liber cu David Popovici în prim-plan
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?