HOROSCOPUL BABILONIAN. Află predicţiile celui mai vechi zodiac de pe planetă!

HOROSCOP: Din păcate, nu ne-a rămas de la Sargon cel Bătrân nici un sistem astrologic coerent, primul de acest fel datând din anul 409 î.Hr. și fiind cel babilonian. Sistemul astrologic al babilonienilor ar fi fost pus la punct, după unele surse, încă din mileniul II, dar primul text scris care a ajuns până la noi are cu aproape o mie de ani mai puțin.
Alina Costache
23 mart. 2014, 17:40
HOROSCOPUL BABILONIAN. Află predicţiile celui mai vechi zodiac de pe planetă!

HOROSCOP: Ce știm despre babilonieni? Că au fost primii care au împărțit cerul astrologic în 12 case, fiecare având corespondent în viața omului. Horoscopul lor nu se bazează pe numere (data la care te-ai născut), ci pe ziua din săptămână în care ai venit pe lume, cu întreaga ei simbolistică. Pentru babilonieni, existau șapte planete, câte zile are săptămâna. De fapt, este vorba – în termenii de astăzi ai științelor cerului – despre trei tipuri diferite de corpuri cerești și anume: o stea – Soarele, cinci planete – Jupiter, Venus, Mercur și Marte (cele cunoscute până la acea dată) și un satelit al unei planete – Luna. Celor șapte corpuri cerești, respectiv celor șapte zile ale săptămânii, le corespundeau șapte zeități babiloniene.

Exista o predicție generală, în funcție de ziua în care te-ai născut, planeta și zeitatea sub semnul căreia te aflai, și o predicție pentru cei aleși, în funcție de mișcările acestor „planete” pe bolta cerească și în casele de pe harta astrologică. Preoții erau singurii care aveau privilegiul de a cunoaște și de a citi aceste predicții.

Iată și Zodiacul Babilonian, așa cum a ajuns el până la noi 

Zodia Sin

Aparține celor care s-au născut într-o zi de Luni și care sunt guvernați de Lună 

În panteonul babilonian, Sin era considerat cel mai înțelept dintre zei, Creatorul și stăpânul Lumii. El era și conducătorul celorlalți ei. Era căsătorit cu Marea Zeiță a babilonienilor, Ningal.

Persoanele care s-au născut într-o zi de luni sunt pline de mister, sunt vizionare, dar au un caracter contradictoriu. Au treceri bruște de dispoziție (în funcție și de fazele lunii) și, asemeni apelor mării care sunt la rândul lor influențate de Lună, ei fie se retrag, fie inundă totul. Chiar dacă au adeseori o aparență fragilă, în realitate sunt persoane dominatoare, capabile să-i influențeze pe ceilalți. 

Zodia Nergal

Aparține celor care s-au născut într-o zi de Marți și care sunt guvernați de planeta Marte 

În mitologia babiloniană, Nergal era o zeitate solară, dar într-un sens negativ, distructiv. El reprezenta acel moment al anului, în miezul fierbinte al verii, când natura putea fi pârjolită de razele soarelui, apele secate, pământul crăpat. De aceea, Nergal este zeul care e răspunzător de foc și de molime, de război și de focul subpământean. În planul zodiacal, cel născut sub semnul lui Nergal va fi o persoană plină de energie, mereu în mișcare, spontană, dar și impulsivă și pusă pe gâlceavă. Nu va avea nici un pic de sensibilitate față de ceilalți, cărora le va spune drept în față tot ce gândește. Pe de altă parte, ca o calitate a celui născut sub acest semn, să spunem că este o persoană care crede în prieteni și dragoste eternă și are un superb spirit al sacrificiului.

Zodia Nabu

Apaține celor care s-au născut într-o zi de Miercuri și care sunt guvernați de planeta Mercur.

 În panteonul babilonian, zeul Nabu era fiul lui Marduk și al lui Sarpanitum. Era asociat cu tot ceea ce ține de cuvânt – rostit, scris sau făptuit. Era reprezentat, mai întotdeauna, ținând în mână o tăbliță de lut, pe care erau scrise diferite aforisme.

Caracterul celor născuți sub semnul său va semăna cu caracterul zeului: persoane echilibrate, cu o mare putere de pătrundere (dincolo de cele care se văd cu ochiul liber) și a. cu capacitatea de a veghea asupra celorlalți și de a-i îndruma. Cuvântul său are greutate și putere. Cei născuți într-o zi de miercuri au darul comunicării și al filosofării. Uneori, însă, gândind prea mult, scapă din vedere esențialul vieții.

Zodia Marduk

Aparține celor născuți într-o zi de Joi și care sunt guvernați de planeta Jupiter.

 Asociat de babilonieni cu apa și cu elementele vegetale, el este un zeu al regenerării. De asemenea, este responsabil de buna judecată a minții, dar și de întâmplările magice. Nativii din zodia lui Marduk sunt meniți să acumuleze experiențe inedite din călătorii și din întâlniri cu oameni noi. Se vor îmbogăți spiritual și îi vor îmbogăți și pe ceilalți cu ceea ce află. Creează în jurul lor o aură specială, pe care unii o asociază cu magia, pentru că au puterea de a face să renască lucruri și sensuri care păreau de mult pierdute. Cei născuți joia aduc echilibru și armonie în viețile celor din jur. Fericirea lui nu va fi clădită decât arareori în termeni de bunăstare materială, fiindcă el caută pentru sine și pentru cei dragi devenirea spirituală.

 Zodia Ishtar

Aparține celor născuți într-o zi de Vineri și care sunt guvernați de planeta Venus.

Ishtar este singura prezență feminină din panteonul babilonian și – asemeni Veneri (Venus, Afrodita, din mitologia greacă și romană de mai târziu) era asociată cu sexualitatea și senzualitatea, cu fertilitatea și cu iubirea. Însă frumusețea ei hrănea deopotrivă pacea și războiul, liniștea și intriga generatoare de conflicte.

Cea mai puternică dintre caracteristicile celor născuți sub semnul lui Ishtar rămâne capacitatea de a iubi – afectiv și fizic – intens, fără limite. De aceea se poate spune că zodia Ishtar este, dintre toate cele din astrologia babiloniană, cea mai apropiată de tot ceea ce înseamnă emoție, sentiment, generozitate, dăruire de sine, dragoste, dar și… ură (care e considerată de babilonieni doar o formă răsturnată de iubire).

Zodia Ninurta

Aparține celor născuți într-o zi de Sâmbătă, care sunt guvernați de planeta Saturn.

 Deși poartă numele unui singur zeu, zodia Ninurta aparține de fapt unei trinități: Ninurta, împreună cu tatăl său, Enlil, și cu mama sa, Ninhursah. Poate de aceea cei născuți în această zodie sunt persoane puternice, cu multă pasiune și ambiție de a obține ceea ce și-au propus, de a ajunge la capătul drumului pe care au pornit. Perseverența și îndârjirea de care dau dovadă în atingerea scopului le sunt definitorii. Totuși, dacă nu se împlinesc toate cum le doresc, vor ști să-și asume greșelile și eșecurile, călcându-și în picioare orgoliile. Celor din jur s-ar putea să le pară posac, singuratic și egoist.

Zodia Shamash

Aparține celor care s-au născut Duminica și sunt guvernați de către Soare.

Zeu puternic, de temut, dar și foarte iubit, Shamash simboliza pentru babilonieni ideea de justiție și de dreptate. Tot el este și cel care îi poate elibera de demoni pe cei posedați. Cei năpăstuiți pe nedrept, judecați fără dovezi și trimiși la moarte etc. se rugau la acest zeu pentru a scoate adevărul la lumină și a-i elibera. Este o zeitate solară, benefică, de aceea persoanele născute sub semnul său vor fi, în general, luminoase, vesele, optimiste, generoase. Trebuie însă să fii cu mare băgare de seamă în preajma lui pentru că nu acceptă ușor să-i greșești cu ceva. Pe cât de multă milă și înțelegere arată atunci când te afli într-un impas, pe atât de puțină clemență îți va arăta atunci când vei greși. Devine inflexibil. Dacă ajunge să fie șef, își va recompensa întotdeauna subordonații care își fac treaba, iar celorlalți le va acorda o singură șansă, înainte de a lua măsuri drastice, fără drept de apel.

Sursa: revistafelicia.ro

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Telefoanele mobile sunt interzise. S-a dat ordinul. Cei care le folosesc riscă închisoare
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!