Hotelul emblematic al Bucureștiului interbelic, considerat clădire monument, se va redeschide publicului în 2022. Imagini impresionante

Grand Hotel du Boulevard, construit la 1867, locație de marcă a Bucureștiului interbelic, va fi redeschis publicului în 2022, în urma restaurării inițiate de Corinthia Hotels.
Ruxandra Rădulescu
19 mai 2021, 11:31
Hotelul emblematic al Bucureștiului interbelic, considerat clădire monument, se va redeschide publicului în 2022. Imagini impresionante

Grand Hotel du Boulevard, una dintre cele mai vechi clădiri din București, construită la data de 1867, reprezintă un monument istoric arhitectural emblematic pentru București. Hotelul a devenit, recent, afiliat lanțului maltez Corinthia, cu sedii în mai multe metropole ale lumii, cum ar fi Sankt Petersburg, Londra, Praga și Lisabona.

Corinthia Hotels are în vedere restaurarea în întregime a clădirii și readucerea locației la nivelul de glorie din perioada interbelică.

Lucrările pentru redeschiderea Hotelului Grand Hotel du Boulevard au fost demarate cu o investiție de 13 milioane de Euro, sumă pe care compania proprietară, Niro Investement, a obținut-o în urma unui împrumut de la CEC.

„Niro Investment a semnat cu CEC Bank o facilitate de credit de 12,9 milioane de euro pe 12 ani pentru finanțarea lucrărilor de construcție (structură, arhitectură, instalații, finisaje etc.), cheltuielilor cu dotarea și punerea în funcțiune a Grand Hotel du Boulevard 5* Corinthia București”, a afirmat Nagy, CEO Niro Investment Group, conform Profit.ro.

Grand Hotel du Boulevard va include 50 de camere şi apartamente de lux, o sală de festivităţi grandioasă, precum și alte spații caracteristice unui hotel.

Grand Hotel du Boulverad, bijuteria arhitecturală a capitalei, primul hotel cu apă caldă în camere

Construcția Grand Hotel du Boulevard a fost începută la 1867 de către arhitectul Alexandru Orăscu, care a proiectat și Universitatea București. Hotelul a fost inaugurat publicului la 1873 sub denumirea inițială de Hotel Herdan, apoi numele a fost schimbat în Grand Hotel du Boulvard.

Această bijuterie arhitecturală a Bucureștiului a fost construită pe terenul nobilului Vintilă Corbeanu, spațiu achizițonat mai târziu de către Jacques Herdan, proprietarul fabricii de pâine de pe șoseaua Orhideelor.

În 1873, Grand Hotel du Boulevard a găzduit o mare expoziție de artă din colecțiile domnitorului Carol I, Mihail Kogălniceanu, Grigore Cantacuzino, Alexandru Odobescu, Cezar Bolliac, Theodor Aman. Astfel saloanele somptuoase ale impresionantei clădiri au fost decorate cu lucrările celor mai mari pictori din istoria artei, Tiţian, Tintoretto, Watteau sau Fragonnard.

Hotelul bucureștean devenise locația preferată a boemiei bucureștene care era nelipsită de la balurile, dineurile de gală și recepțiile diplomatice care aveau loc în spațiile fastuoase, de o eleganță ravășitoare ale celebrei clădiri.

Grand Hotel du Boulveard a inaugurat și premiere din era tehnologică. a fost primul hotel din București dotat cu apă caldă în camere, iar în 1904 a fost iluminat electric și dotat cu ascensor.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Avertisment cod galben de averse torențiale și grindină emis de ANM
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!