Grand Hotel du Boulevard, una dintre cele mai vechi clădiri din București, construită la data de 1867, reprezintă un monument istoric arhitectural emblematic pentru București. Hotelul a devenit, recent, afiliat lanțului maltez Corinthia, cu sedii în mai multe metropole ale lumii, cum ar fi Sankt Petersburg, Londra, Praga și Lisabona.
Corinthia Hotels are în vedere restaurarea în întregime a clădirii și readucerea locației la nivelul de glorie din perioada interbelică.
Lucrările pentru redeschiderea Hotelului Grand Hotel du Boulevard au fost demarate cu o investiție de 13 milioane de Euro, sumă pe care compania proprietară, Niro Investement, a obținut-o în urma unui împrumut de la CEC.
„Niro Investment a semnat cu CEC Bank o facilitate de credit de 12,9 milioane de euro pe 12 ani pentru finanțarea lucrărilor de construcție (structură, arhitectură, instalații, finisaje etc.), cheltuielilor cu dotarea și punerea în funcțiune a Grand Hotel du Boulevard 5* Corinthia București”, a afirmat Nagy, CEO Niro Investment Group, conform Profit.ro.
Grand Hotel du Boulevard va include 50 de camere şi apartamente de lux, o sală de festivităţi grandioasă, precum și alte spații caracteristice unui hotel.
Construcția Grand Hotel du Boulevard a fost începută la 1867 de către arhitectul Alexandru Orăscu, care a proiectat și Universitatea București. Hotelul a fost inaugurat publicului la 1873 sub denumirea inițială de Hotel Herdan, apoi numele a fost schimbat în Grand Hotel du Boulvard.
Această bijuterie arhitecturală a Bucureștiului a fost construită pe terenul nobilului Vintilă Corbeanu, spațiu achizițonat mai târziu de către Jacques Herdan, proprietarul fabricii de pâine de pe șoseaua Orhideelor.
În 1873, Grand Hotel du Boulevard a găzduit o mare expoziție de artă din colecțiile domnitorului Carol I, Mihail Kogălniceanu, Grigore Cantacuzino, Alexandru Odobescu, Cezar Bolliac, Theodor Aman. Astfel saloanele somptuoase ale impresionantei clădiri au fost decorate cu lucrările celor mai mari pictori din istoria artei, Tiţian, Tintoretto, Watteau sau Fragonnard.
Hotelul bucureștean devenise locația preferată a boemiei bucureștene care era nelipsită de la balurile, dineurile de gală și recepțiile diplomatice care aveau loc în spațiile fastuoase, de o eleganță ravășitoare ale celebrei clădiri.
Grand Hotel du Boulveard a inaugurat și premiere din era tehnologică. a fost primul hotel din București dotat cu apă caldă în camere, iar în 1904 a fost iluminat electric și dotat cu ascensor.